Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: čtv 20.02.2014 10:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2010
Příspěvky: 134
Bydliště: bratislava
Možnože sme vymysleli vymyslené, lepšie teda napísať nechali sme si u klubového kamaráta navrhnúť modul ktorý obsahuje magnetický spínač a BEC obvod pre pohodlné zapínanie "káčka" pre nás, ktorý lietame na 2s lipol batérie. Milan šikulka hneď zostrojil dva na skúšku a prebieha ich test.

Rozmer je 40x15mm.
Výstupné napätie 5V
Max prúd 3A
Max prúd pri prípadnom skrate na výstupe 4.5A
Hmotnosť bez káblov menej ako 4,3g, spolu s 2s Lipo 360mAh váži menej ako 350mAh 4čl. NIMH
Rozsah napájacieho napätia: 5.5 až 13V (2-3S LiPo), tz. obvod funguje aj keď bude dvoj-článok podbitý
Spotreba vo vypnutom stave menej ako 10uA pri napájaní 10V.
Za deň to teda zožerie menej ako 0.24mAh z baterky tak možem lietadlo nechať pripojené a odložené celý rok
a nabíjať ho napríklad cez balančný kabel.

Funkcia:
Pri pripojení sa výstup 5V zapne BEC. Je to signalizované svitom zelenej LED diódy.
Pri dlhšom priložení magnetu dlhšie ako 3 sekundy sa BEC vypne alebo zapne - vykoná zmenu stavu. Priloženie magnetu je signalizované rýchlim blikaním zelenej LED.

Krátke priloženie magnetu (menej ako 2 sek) - vybliká aktuálne napätie na vstupe v dvoch skupinách bliknutí - volty - medzera - desatiny voltov. Odpadá mi tak sledovanie napatia.
Krátke priloženie magnetu nespôsobí vypnutie / zapnutie BECu.

Má to však aj mínusy, nebude si klamať.
-"kur..tko" do modelu, možný problém
-výrobná cena
-...


Přílohy:
DSC02799.JPG
DSC02799.JPG [ 61.54 KiB | Zobrazeno 2645 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: ned 23.02.2014 22:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2010
Příspěvky: 213
Bydliště: Gbelany pri Ziline
A čo za to chcete?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 0:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
-ms- píše:
..................

Nápad bych to viděl jako dobrý, na BECy a 2s lipol třeba já létám všechny F3Káčka.
Ten magnetický vypínač je myslím přínos, skutečně to zjednodušší manipulaci.
Snad bych ale opustil všechny ty vychytávky kolem signalizace napětí za cenu to ještě odlehčit a hlavně zmenšit. Válcové lipolky dnes není problém nastrkat až do špičky i úzkého trupu Stobela, ty BECy ale dost překáží.
Prostě udělat to lehčí a hlavně menší, MENŠÍ, MENŠÍ, aby se do toho trupu dalo dát třeba ještě vário, nebo výškoměr. :wink:

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: pát 28.02.2014 10:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2010
Příspěvky: 134
Bydliště: bratislava
Tak skusim nejako vskratke odpovedat.dostupnost a cena je nejasna pretoze nas tlaci firma ktora byto robila ze minimum je 50ks a cena vyroby je cez 38eur za kus. Zdruhej strany zase si myslim ze zjednodusenie zapinania a signalizacie baterky by mohlo velmi ulahcit zivot kackara. Ako pise Jmalik zmensit by to bolo fajn ale pocitam ze ked tie cesty na plosaku urobi masina fotocestou a osadzanie suciastok tiez tak o nejake tie milimetriky sa to zmensi.Tie blikania napatia su ale myslim fajn.casom keby to vsetko fungovalo ako ma mohol by totiz pribudnut do obvodov aj vyskomer.m


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: pát 28.02.2014 10:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
Kdyby to bylo v té verzi BEC+ výškoměr s odečtem výšky třeba na to blikání, tak už to za tuhle hmotnost a rozměry nemá chybu :wink:

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: úte 04.03.2014 22:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 2118
Bydliště: Bratislava, SK
Výškomer atď. je možná budúcnosť. Momentálne je táto verzia a prebieha "prieskum trhu". Väčšina ľudí na súťažiach stále archaicky preferuje NiMH a neradi by sme mali minimálne 50 kusov v šuplíku. To je momentálny problém. Nie sme firma s voľným balíkom na experimenty, takže všetko závisí od možností to predať.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: ned 23.03.2014 19:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Chlapi mohli by ste hodiť viac údajov? Podľa popisu mi to sedí na nejakú megu a tyristor, ale to by tam nebolo 10uA (ale s watchdogom možno hej).
Pár kusov by som možno vedel urobiť, vrátane dodatočných úprav na veľkosti, ale bez schémy (najlepšie v Eagli) sa nepohnem. :roll:

EDIT: ale ak je schéma tajná nevadí, urobím vlastný výskum

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: ned 23.03.2014 20:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 2118
Bydliště: Bratislava, SK
lakotamm píše:
..
Pár kusov by som možno vedel urobiť, vrátane dodatočných úprav na veľkosti, ale bez schémy...
Neblázni človeče.:shock: Niekto nám to na zákazku (samozrejme sme za to zaplatili) vymyslel a vyrobil dva prototypy. Nemáme problém to vyrobiť, len momentálne na to nie je vôbec čas a zbytočné financie, keď nie je isté, že sa to predá. Ak to chceš odkúpiť, alebo vyriešiť odbyt, možno by sme sa vedeli dohodnúť. Nie je to open source projekt. Ale takéto veci sú v rozpore s pravidlami tohto fóra, takźe tu to riešiť nebudeme.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: ned 23.03.2014 21:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
:)
Ok, navrhnem si vlastný a budem to mať ako ročníkový projekt. Po predbežnom prezeraní datasheetov by som sa mal dostať na 7-10uA pri výrobných nákladoch do 10-15€. :wink:

Povieš mi aspoň či používate lineárny alebo spínavý BEC?

Inak uvažovali ste čo to urobí pri trafení VNN?

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: ned 23.03.2014 21:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 2118
Bydliště: Bratislava, SK
Lineárny. A o VNN sme nerozmýšľali, otestujeme to v Žiline, ak tam ešte nejaké preteky budú (vraj asi skôr nebudú). Inak neber to v zlom, ale ide o náš nápad (magnetické spínače robí kdekto, ale nikto s BECom a už vôbec nie s výškomerom) optimalizovaný pre F3K. A už je v tom čas, práca aj peniaze. :? A tie výrobné náklady... ak to má byť profi, vyrobené a osadené strojne, tak si s tou sumou úplne mimo (jedine že by si to mal vymyslené úplne inak). Doma sa to za takú sumu možno zbastliť dá, ak si borec, nerátaš prácu atď...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: ned 23.03.2014 22:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Neboj, predaj neplánujem, budete mať monopol. A schému ani súčiastky nepoznám - pôjdem vlastnou cestou (no základ asi bude rovnaký).

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: ned 23.03.2014 22:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 2118
Bydliště: Bratislava, SK
Okej, som zvadavý na výsledok. Pokecáme na pretekoch, sezóna sa konečne blíži. :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: ned 30.03.2014 20:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2003
Příspěvky: 300
Zdravím,

jak je přehledné to signalizování napětí pomocí bliknutí LED? Mě to přijde takové složité, než si odpočítáš, tak nevíš jestli to bliknulo 6x nebo 8x. Jestli by nebylo lepší jen třeba 5x bliknout pro plné napětí a pak to odstupňovat, nebo měnit rychlost blikání atd. Zatím jsem se na to ještě nedostal, ale mám v plánu nějakou jednoduchou signalizaci také udělat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: ned 30.03.2014 21:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2010
Příspěvky: 134
Bydliště: bratislava
Ahoj no maroslong ma na podobnej bazi vyskomer a s blikanim neni problem vsak nato clovek nepozera stale. A je tam spravena ochrana na nizke napatie rychlim intenzivnym blikanim led. Kazdopadne zatial pohoda. Mozno by stalo za zvazenie keby ledvedela menit farby od zelenej po cervenu a potom nizke napatie blikanie cervenej ale netusim ciby to slo lahko postavit.m


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač s BEC obvodom
PříspěvekNapsal: ned 30.03.2014 23:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2003
Příspěvky: 300
Zatím to mám vyřešené tak, že na DPS je jedna zelená LED napájená z 3,3V jen pro signalizaci chodu a pak tam mám další výstup na spínání vstupního napětí. Používám také 2S, takže na ten výstup jsem dal dvě vysoce svítivé diody do série a těmi chci signalizovat nějak vstupní napětí. Nad tím blikáním napětí jsem také uvažoval, ale přijde mi asi jednodušší to zapnout a nechat to "nějak" blikat po celu dobu aby bylo jasné v jaké stavu ta baterky je. Znamená to sice odběr 30mA navíc, ale jak se tak znám, tak bych to zapomněl kontrolovat a bylo by vymalováno :) Změna barevnosti není špatný nápad, akorát že to bude chtít další výstup. To je zase více místa na DPS...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz