Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 134 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: stř 24.07.2013 13:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
lakotamm píše:

Tebe sa aspoň zmestí do kabínky D47 na stojaka. U mňa servá ležia. :wink: Nad nimi je batéria a v špičke prijímač + vario (skôr výškomer). Dostal som tam len HP 2s 240mAh prerobenú na 1s2p. Teraz strkám dovnútra 3cm širokú batériu cez 2cm otvor. Nad servami je možno 1 cm miesta......


Viděl bych to na nějaké chybné konstruktérské rozhodnutí stavitele Lakotamma :wink:

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: stř 24.07.2013 13:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
JMalik píše:
Viděl bych to na nějaké chybné konstruktérské rozhodnutí stavitele Lakotamma :wink:


Až sa niekedy stretneme na súťaži budeš môcť zhodnotiť. :wink:

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: pát 03.01.2014 20:25 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.3.2011
Příspěvky: 32
Bydliště: Banská Bystrica
Obrázky: 0
A čo hovoríte na tento BEC http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=53494
Máte s ním niekto skúsenosť? Lebo hmotnosť je celkom dobrá a myslím že by sa dala ešte znížiť.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: pát 03.01.2014 22:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Radšej použi 2s Lipol. :wink:
A k tomu Dymondy.

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: pát 03.01.2014 23:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
lakotamm píše:
Radšej použi 2s Lipol. :wink:
A k tomu Dymondy.


No, úplně takhle bych to neviděl.
F3K není akrobat, aby jsi tam potřeboval tu rychlost serv a když dáš na D47 a D60 8,4V , tak jim dost zkrátíš život, budou tam vůle mnohem dřív, než když to necháš na 5V. Měl jsem tyhle cuky taky, ale D47 a D60 není spešl HV servo. Jenom to vydrží to napětí.
Nebránil bych se vůbec tomu BECu.
Já tam používám dva jiné typy, takže k tomu co on navrhuje se nemůžu konkrétně vyjádřit, ale neviděl bych to jako problém.

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: sob 04.01.2014 9:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Práve od teba som tu pár krát čítal že na 2s určené sú... :) A moc si ma nepotešil keďže to práve dávam do modelu.

Zase na druhú stranu, mám pomalé kovové Atlasy na 1s a už vôlu majú (no neflatrujú zatial).

Neskúšal niekto použiť normálnu 7805ku? Velkosťou a váhou sa nemôže zrovnávať.

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: sob 04.01.2014 9:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
lakotamm píše:
Práve od teba som tu pár krát čítal že na 2s určené sú...

Ano, jsou určené na 8,4V, ale je to servo za pětikilo, původně na 6V, nic na tom nezměnili kromě napájení a já jsem to létal na zkoušku v akrobatu na 8,4V.
Pokud jsou ty serva jednoduše přístupná, nebo s tím létáš relativně málo, tak bych to tak dal. Pokud tam dostaneš i BEC ( a to tam dostaneš), tak bych to dal radši přes BEC. Prostě na těch 8,4V by to chtělo o něco pomalejší serva s odolnějšíma převodama. Samozřejmě to nebude servo za pětikilo, ale to už si každý musí rozmyslet ( jedná se hlavně o ty D60 na křidélka. Na S a V ty vůle nevymydlíš)

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: sob 04.01.2014 21:03 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.3.2011
Příspěvky: 32
Bydliště: Banská Bystrica
Obrázky: 0
No uvidíme dám tam ten BEC od pelikana lebo teraz som mal 2s priamo na D 60 a majú už dosť velké vôle.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: sob 04.01.2014 22:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
Odletoval bych tu klemovací propojku 5-6V, propojil to natvrdo na 5V, pokusil se zmenšit ten tišťák jestli to půjde o kousek ubrat někde po krajích a normálně bych to nasadil k použití. Ty BECy co tam mám já jsou taky 3A.

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: sob 04.01.2014 22:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
To aby som rozoberal tie 2 články a robil z nich 1s2p. :roll:

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: sob 04.01.2014 22:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
lakotamm píše:
To aby som rozoberal tie 2 články a robil z nich 1s2p. :roll:

No to je blbost. Na plnokrevné Káčko to tak vůbec nedávej! Nech to na 2s a přidej ten BEC.
(I 2s napřímo bude lepší než 1s2p)

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: sob 04.01.2014 22:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
JMalik píše:
No to je blbost. Na plnokrevné Káčko to tak vůbec nedávej! Nech to na 2s a přidej ten BEC.
(I 2s napřímo bude lepší než 1s2p)

Neviem čo máš proti 1s Lipol. :)
Nikdy som s tým nemal problém, mám 1s 450mAh, reálne už len cca 300mAh nabíjam cca 1A.

Mal som 2s Hyperion 160mA prerobenú na 1s2p ale po 2-3 mesiacoch už mala menej ako 1/3 kapacitu.

EDIT: Asi teda vezmem 2 LM7805 a použijem tie ako BEC. Možno sa dostanem pod 3g.

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: sob 04.01.2014 23:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
lakotamm píše:
Neviem čo máš proti 1s Lipol. :)
Nikdy som s tým nemal problém, mám 1s 450mAh, reálne už len cca 300mAh nabíjam cca 1A.

Mal som 2s Hyperion 160mA prerobenú na 1s2p ale po 2-3 mesiacoch už mala menej ako 1/3 kapacitu.

EDIT: Asi teda vezmem 2 LM7805 a použijem tie ako BEC. Možno sa dostanem pod 3g.


Na to je celkem jednoduché vysvětlení.
Ty tam dáváš 1S 300mAh. Standartně se to létá na 2S 240-260mA. Já v tom mám ty "Roundy" o kapacitách 2s 400-900mAh.
Na 2s cca 250mAh je to normálně tak na hodinku létání a to musíš strávit víc času v termice, než házením, jinak s tím řízneš na vybité baterky. Takže si dopočítej, kolik máš k dispozici kapacitu Ty při 1S 300mAh. Mě když poklesne napětí na tom článku někam na 3,3V, tak to ještě poletí, Ty s tím už flákneš.
Navíc nevím o běžném F3K, které by jsi dokázal dovážit rozmístěním komponentů a baterkou 2x 160mAh. Ten BEC neváží nic, váha jsou ty vodiče k němu. Takže nemá cenu experimentovat s nejistým výsledkem, lepší je koupit hotový funkční výrobek.
No, napiš sem celkovou hmotnost toho Káčka. Za kolik jsem ty stroje poskládál já tady někde najdeš :wink:

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: sob 04.01.2014 23:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
JMalik píše:
Na to je celkem jednoduché vysvětlení.
Ty tam dáváš 1S 300mAh. Standartně se to létá na 2S 240-260mA. Já v tom mám ty "Roundy" o kapacitách 2s 400-900mAh.
Na 2s cca 250mAh je to normálně tak na hodinku létání a to musíš strávit víc času v termice, než házením, jinak s tím řízneš na vybité baterky. Takže si dopočítej, kolik máš k dispozici kapacitu Ty při 1S 300mAh. Mě když poklesne napětí na tom článku někam na 3,3V, tak to ještě poletí, Ty s tím už flákneš.
Navíc nevím o běžném F3K, které by jsi dokázal dovážit rozmístěním komponentů a baterkou 2x 160mAh. Ten BEC neváží nic, váha jsou ty vodiče k němu. Takže nemá cenu experimentovat s nejistým výsledkem, lepší je koupit hotový funkční výrobek.
No, napiš sem celkovou hmotnost toho Káčka. Za kolik jsem ty stroje poskládál já tady někde najdeš :wink:

Teraz tam dávam 2s 300mAh = 1s2p 600mAh.
Momentálne mi 1s 450 (300) stačí na cca 2,5h lietania. Na pretekoch celé doobedie na 1 batériu.
Napätie na baterke mi nepoklesne, o to sa stará telemetria. Bežne pristávam až po varovaní - 3,5V.
Vyváženie je už iná vec... :roll:
Super Gee mala 260g, no musel som pridať olovo (prvý model, ani som nevedel laminovať). Thowta ešte len staviam, potom napíšem.

Ja som zástancom teórie že čínske BECy sa dajú použiť jedine ako USB nabíjačka (5V).

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: ned 05.01.2014 11:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2011
Příspěvky: 83
Bydliště: KrPole
Já jsem dal do Thowta Hyperion CX 550-2S 25C a k tomu jsem vyrobil BEC s LM350, nastavený na cca 5,7V. BEC váží i s malým chladičem cca 3g bez drátů. V pohodě vejde vedle baterky.


Přílohy:
20131231_191121.jpg
20131231_191121.jpg [ 83.68 KiB | Zobrazeno 889 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 134 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz