Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 134 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Baterie do DLG
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2013 13:01 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.5.2013
Příspěvky: 52
Bydliště: Praha
Zdravím,
Chci si koupit Flinga a už mám vybranou i baterii .
Vše je v pořádku jen mám veliký problém s baterii, nevím jak se nabijí ?
Baterii mám tuto http://www.rcking.eu/cs/rx-nimh/12447-4 ... r-kan.html, ale nevím jak se nabijí poradíte mi ?

_________________
ASW 28, Elina 2013, Cessna 182 .
Hitec Eclipse 7
Vzletu zdar !


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie do DLG
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2013 13:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 8.9.2011
Příspěvky: 98
Bydliště: TU
adamcudil píše:
Zdravím,
Chci si koupit Flinga a už mám vybranou i baterii .
Vše je v pořádku jen mám veliký problém s baterii, nevím jak se nabijí ?
Baterii mám tuto http://www.rcking.eu/cs/rx-nimh/12447-4 ... r-kan.html, ale nevím jak se nabijí poradíte mi ?


Fling DLG mi všichni rozmlouvali, podívej se radši na K1500 od O. Rezlera - http://www.rcgliders.cz/letadla/k-1500/ Eventuálně pod jiným jménem http://www.hobbyarena.cz/ Marabu nebo Pinocchio. Více informací o nich nalezneš třeba zde http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=19&t=54071.

Baterie nabiješ nejlépe vhodnou nabíječkou http://rcmania.cz/viewforum.php?f=40. Jak se nabíjí NiMH si přečti tady http://horejsi.cz/Pages/ListClanky.aspx?pageid=2 -> Akumulátory.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2013 13:49 
Mazák
Mazák

Registrován: 26.11.2006
Příspěvky: 522
Bydliště: Praha Vinohrady
Pokud se pokusím napájet 4 analogová serva a přijímač jeti duplex v metrovém házedlu jedním článkem LiFe
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=23318
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=23317
bude s tím nějaký problém?

U přijímače je uvedeno
Napájecí napětí [V] 3,2 - 8,4

U LiFe
Voltage: 1s / 3.7V

U serv nevím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2013 14:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Na 1s LiFe zabudni. To už je skutočne málo. :roll:

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2013 14:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 26.11.2006
Příspěvky: 522
Bydliště: Praha Vinohrady
lakotamm píše:
Na 1s LiFe zabudni. To už je skutočne málo. :roll:

Hmm, to si mě nepotěšil:-( Když ona má takovej supr rozměr a bezvadně se nabíjí.
Serva nebudou mít dostatečnou sílu? Při udávané kapacitě po pár letech snad nespadne napětí pod 3,2V, aby přestal naslouchat přijímač.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2013 14:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
timi píše:
Hmm, to si mě nepotěšil:-( Když ona má takovej supr rozměr a bezvadně se nabíjí.
Serva nebudou mít dostatečnou sílu? Při udávané kapacitě po pár letech snad nespadne napětí pod 3,2V, aby přestal naslouchat přijímač.

Ty si posielal odkazy na Lipolky. :wink:

Tie batérie by mali byť OK.
Ja používam momentálne tieto:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _cell.html

Cena je smiešna. Kapacita dostatočná aj po 2 rokoch. :wink:

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2013 14:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 26.11.2006
Příspěvky: 522
Bydliště: Praha Vinohrady
Díky za info. Ani nevím proč jsem si myslel, že to jsou LiFe a ani mě netrklo to jmenovité napětí 3,7V. Nejspíš tím jak je ten pytlík srolovaný do válečku. Nebo že jsem před tím objednával dvoučlánek LiFePo jako přijímačovky do větroně.
Ještě si tedy musím snížit alarm na Duplex Tu, aby pořád neřval, že je slabé napájecí napětí na přijímači a jdu to zkusit.

Jinak já jsem bral ty kulaté pro to, že model byl postavený a vyvážený na NiMh a tyto tomu tak váhově odpovídají a rozměrově se tam vejdou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2013 15:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
timi píše:
Díky za info. Ani nevím proč jsem si myslel, že to jsou LiFe a ani mě netrklo to jmenovité napětí 3,7V. Nejspíš tím jak je ten pytlík srolovaný do válečku. Nebo že jsem před tím objednával dvoučlánek LiFePo jako přijímačovky do větroně.
Ještě si tedy musím snížit alarm na Duplex Tu, aby pořád neřval, že je slabé napájecí napětí na přijímači a jdu to zkusit.

Jinak já jsem bral ty kulaté pro to, že model byl postavený a vyvážený na NiMh a tyto tomu tak váhově odpovídají a rozměrově se tam vejdou.


V Kčku mám Duplex R5 a nemám problémy. Napätie mám nastavené na 3,5V, potom sadám.

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2013 16:18 
Mazák
Mazák

Registrován: 26.11.2006
Příspěvky: 522
Bydliště: Praha Vinohrady
Citace:
V Kčku mám Duplex R5 a nemám problémy. Napätie mám nastavené na 3,5V, potom sadám.


Také v tom mám R5. Nastavím to stejně.
Děkuji za tip.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: úte 23.07.2013 22:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
timi píše:
Pokud se pokusím napájet 4 analogová serva a přijímač jeti duplex v metrovém házedlu jedním článkem LiFe
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=23318
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=23317
bude s tím nějaký problém?

U přijímače je uvedeno
Napájecí napětí [V] 3,2 - 8,4

U LiFe
Voltage: 1s / 3.7V

U serv nevím.


1s LiFe je evidentní kravina. Lipol 1s se létá, ale vzhledem ke stravu dnešních technologií tě vyjde hmotnostně srovnatelně s 2s lipol + BEC za neporovnatelně vyšší spolehlivosti.
(Při 1s lipol riskuješ reset RX)

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: stř 24.07.2013 7:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Citace:
1s LiFe je evidentní kravina. Lipol 1s se létá, ale vzhledem ke stravu dnešních technologií tě vyjde hmotnostně srovnatelně s 2s lipol + BEC za neporovnatelně vyšší spolehlivosti.
(Při 1s lipol riskuješ reset RX)


Duplex s týmto problem nemá. Nebál by som sa pripojiť ani 100mAh článok a meniť batériu po každej úlohe keby som mal dobre ťažisko. Pre mňa je pri 2s s becom veľké mínus to, že nemôžeš sledovať napätie.

Ale je to vecou názora, každému vyhovuje niečo iné.

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: stř 24.07.2013 10:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
lakotamm píše:
....... Nebál by som sa pripojiť ani 100mAh článok a meniť batériu po každej úlohe keby som mal dobre ťažisko. Pre mňa je pri 2s s becom veľké mínus to, že nemôžeš sledovať napätie.

Ale je to vecou názora, každému vyhovuje niečo iné.


V obou Stobelech a v Edge mám ty kulaté lipol 2s 600mAh, V Osirisu dokonce 2s 900mAh. Takže napětí sleduji před létáním a potom až večer :wink:
(s 1s lipol takhle malé kapacity ti to navíc ani nemůže vyjít na těžiště)

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: stř 24.07.2013 12:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
JMalik píše:
V obou Stobelech a v Edge mám ty kulaté lipol 2s 600mAh, V Osirisu dokonce 2s 900mAh. Takže napětí sleduji před létáním a potom až večer :wink:
(s 1s lipol takhle malé kapacity ti to navíc ani nemůže vyjít na těžiště)


To je ten najväčší problém - ťažisko. Neviem ako to budem riešiť na novom Kčku. Ja by som do SG ani 2s 400mAh nedostal. :) Ani keby to bol valček.

Na Thowtovi budem tlačiť všetko dopredu aby som mohol použiť čo najľahšie batérie.

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: stř 24.07.2013 12:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
Jeden z nejužších trupů F3K má právě Stobel. 2s lipol 600mAh tam jdou krásně dostat a kdyby bylo potřeba, tak tam vlezou i 2s lipol 900mAh. S těmi 2s 600mAh to má 261g (trup 118, křídlo 143). V čumáku je ještě něco málo olova na dovážení a to létám těžiště dost vzadu.
Ostatní F3K co mám jsou už jenom hmotnější, takže tam je to absolutně bez problémů.
Když to jde sem, půjde to všude. Zvlášť do toho tučného trupu Super Gee :wink:

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: stř 24.07.2013 13:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
JMalik píše:
Jeden z nejužších trupů F3K má právě Stobel. 2s lipol 600mAh tam jdou krásně dostat a kdyby bylo potřeba, tak tam vlezou i 2s lipol 900mAh. S těmi 2s 600mAh to má 261g (trup 118, křídlo 143). V čumáku je ještě něco málo olova na dovážení a to létám těžiště dost vzadu.
Ostatní F3K co mám jsou už jenom hmotnější, takže tam je to absolutně bez problémů.
Když to jde sem, půjde to všude. Zvlášť do toho tučného trupu Super Gee :wink:


Tebe sa aspoň zmestí do kabínky D47 na stojaka. U mňa servá ležia. :wink: Nad nimi je batéria a v špičke prijímač + vario (skôr výškomer). Dostal som tam len HP 2s 240mAh prerobenú na 1s2p. Teraz strkám dovnútra 3cm širokú batériu cez 2cm otvor. Nad servami je možno 1 cm miesta. Model nemám pri sebe - nemôžem to cvaknúť.

Ale toto je už trochu off topic.

EDIT:
do Thowta dám zrejme toto:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html

po roku budú nádherne mäkké. :lol: Chcem vidieť ako dajú 20A.

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 134 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jirinovo a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz