Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 110 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 19:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.8.2018
Příspěvky: 19
Bydliště: Beroun
Minuta letu,to se mi zase sevřeli půlky.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 19:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1113
Proč bych měl sakra jako přestat,chci jen poradit se stejnými problémy které jsem měl já.To má každý kdo má jiný názor jako ty držet hubu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 19:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 355
Bydliště: Plzeňsko
Walsoraj píše:
Tak sem to prubnul.co si mám vzít z tohodle?

Když se vrátím na začátek k tomuhle "do teď jsem lital tři beavery,apprentice a další,všechno podobný rozměry a osazeny stejnými komponenty a nikdy ty era nic podobného neudělali".
Stejný vysílač? Jen se teď dokoupilo Maule v BNFku?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 19:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 355
Bydliště: Plzeňsko
Jardátor píše:
Proč bych měl sakra jako přestat,chci jen poradit se stejnými problémy které jsem měl já.To má každý kdo má jiný názor jako ty držet hubu?

Ten problém nebyl do této chvíle tolik viditelný. Nemůžeš z jednoho nebo dvou pádů hned vědět, kde je chyba.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 19:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.8.2018
Příspěvky: 19
Bydliště: Beroun
DXS píše:
Když se vrátím na začátek k tomuhle "do teď jsem lital tři beavery,apprentice a další,všechno podobný rozměry a osazeny stejnými komponenty a nikdy ty era nic podobného neudělali".
Stejný vysílač? Jen se teď dokoupilo Maule v BNFku?

Nene.vsechno sem lital na dxe,až z maule sem si pořídil tu šestku.dxe mi vyhovovala a byl jsem na ni zvyklej,tak sem se rozhodl zase pro spkt.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 19:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1113
Já ale netvrdím,že stoprocentně vím kde je chyba.Já se v začátcích trápil stejně jako tazatel,vyzkoušel všecny rady zkušenějších,a stejně nic nepomohlo,pády,u kterých jsem neznal příčinu mě trápily stále.Fakt jsem se bál lítat.....nechci v žádném případě jeden systém kritizovat a druhý vychvalovat,ale až výměna rádia mě zbavila trápení.Chybělo málo a asi bych se na to vykašlal....Moc přeji Walsoraji ať to vše vyřeší a lítání ho baví navěky :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 20:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 355
Bydliště: Plzeňsko
Walsoraj píše:
Nene.vsechno sem lital na dxe,až z maule sem si pořídil tu šestku.dxe mi vyhovovala a byl jsem na ni zvyklej,tak sem se rozhodl zase pro spkt.

Chápu tedy správně, že Maule byl pořízen prvně v BNF společně s DX6e, kdy po prvním pádu byl vyměněn pouze přijímač a vysílač zůstal stejný? To by odpovídalo na vadný VF u té DX6e.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 21:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.8.2018
Příspěvky: 19
Bydliště: Beroun
DXS píše:
Chápu tedy správně, že Maule byl pořízen prvně v BNF společně s DX6e, kdy po prvním pádu byl vyměněn pouze přijímač a vysílač zůstal stejný? To by odpovídalo na vadný VF u té DX6e.

Ano,vysílač zůstal stejný.prijimac jsem skusil vyměnit.a situace se opakovala.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 21:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 355
Bydliště: Plzeňsko
Jardátor píše:
Já ale netvrdím,že stoprocentně vím kde je chyba.Já se v začátcích trápil stejně jako tazatel,vyzkoušel všecny rady zkušenějších,a stejně nic nepomohlo,pády,u kterých jsem neznal příčinu mě trápily stále.Fakt jsem se bál lítat.....nechci v žádném případě jeden systém kritizovat a druhý vychvalovat,ale až výměna rádia mě zbavila trápení.Chybělo málo a asi bych se na to vykašlal....Moc přeji Walsoraji ať to vše vyřeší a lítání ho baví navěky :D

Být ta fotka dříve nemuselo by se o ničem tolik diskutovat a hned se vše vyřešilo. Telemetrii v tomhle rozsahu DX6i, na kterou si zbořil dva modely dříve neuměla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 21:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8521
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
DXS píše:
To by odpovídalo na vadný VF u té DX6e.

Čož u Spektra nie je nič nevídané....

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 21:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 355
Bydliště: Plzeňsko
Walsoraj píše:
Ano,vysílač zůstal stejný.prijimac jsem skusil vyměnit.a situace se opakovala.

Reklamace vysílače s přiloženou fotografií displeje, kdy je vidět výpadek u H (Hold). Férový prodejce, který systém DSMX trochu zná, by neměl dělat problémy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 21:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.8.2018
Příspěvky: 19
Bydliště: Beroun
Achjo.dxe mi fungovala dobře.
Chtěl jsem si udělat radost a pořídit něco lepšího,něco co nebudu muset připojovat doma na comp abych si něco nastavil a akorát sem si nasral do bot?to je spektrum fakt tak na hovno?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 22:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 355
Bydliště: Plzeňsko
LV píše:
Čož u Spektra nie je nič nevídané....

To skutečně není...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 23:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 355
Bydliště: Plzeňsko
Walsoraj píše:
Achjo.dxe mi fungovala dobře.
Chtěl jsem si udělat radost a pořídit něco lepšího,něco co nebudu muset připojovat doma na comp abych si něco nastavil a akorát sem si nasral do bot?to je spektrum fakt tak na hovno?

To je opravdu otázka do pranice, na kterou ti jednoznačnou odpověď asi nedám. Ty si v tom teď 50 na 50. Jednou dobrý, jednou zklamání. Za sebe řeknu, že já 100%. Měl jsem DX5e, bez problému. Potom DX6i, stejný. Aktuálně DX9 a pořád lítám. Nepadám a ani neznám problémy, který měl někdo jiný, ať už to byl zlomený trim, roller nebo vadný VF. Ještě bych dodatečně provedl test s jiným vysílačem co ti dokáže ukázat alespoň základní telemetrii s výpadky. Ale je pravděpodobnější závada na jednom vysílači, nežli dvou vyměněných přijímačích.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Maule m-7 zase pád.
PříspěvekNapsal: stř 22.08.2018 23:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 569
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
DAF píše:

Osmiletý kluk určitě nebude ani vědět, jak se to počítá, ale jistě není problém mu vysvětlit, jak stavět, aby dodržel základní seřízení. Není to jednoduché, vím z vlastní zkušenosti, ale dá se. Vzhledem k věku a dosažené úrovně poznání si zjevně nic vědecký zdůvodňovat nebude, ale pod dozorem zkušenějšího se naučí rozpoznávat chyby a jak je odstranit. Proč se tak děje zjistí postupem doby s rozšiřováním svých obzorů.
Nevím, co máš proti dvoukanálům? Zřejmě jsi s nimi nikdy nepřišel do styku. I s dvoukanálem se dá zažít dost zábavy. Mám větráka (umí termiku) i motoráky (pro kluky na kroužek). Tedy jsou to vlastně tříkanály, ovládán je i motor. Až budu mít chvilku, pustím se do stavby Saturna, původně jednokanál, nyní bude mít ještě výškovku (autor s možnou úpravou už tehdy počítal). A je to termický větroň.
Pro začátek tříkanál stačí a v houboletu dobře poslouží. Kolega, který vlákno založil, píše, že už něco odlétal, ale zjevně na berličkách - stabilizaci. Zřejmě se domníval, že už je dostatečně zdatný na Maule, asi není. Simulátor ano, nenaučí úplně létat, ale na základy a prvotní návyky stačí. Je v prostoru, kde jsou modelářská letiště, není problém tak zajít, pokecat a chytit kontakt na pomocnou ruku. ABS v autě také funguje, posune hranici kousek dál, ale když třeba na ledu blokneš všechna kola, ABSko si myslí, že stojíš, přitom jedeš jak na saních do záhuby. Ano, je to extrémní situace, ale nikoliv nereálná.

Jde o to, že si učením nemusí každý projít sám od píky, např. přes soustu nezdarů se špatným těžištěm (, úhlem seřízení, ...atd.) v házedle a vlastním ozdvozováním jeho správné polohy. Mnohem důležitější jsou informace a podpora od někoho zkušenějšího. Abyste se naučili řídit auto, nemusíte na to jít přes angličáka, tříkolku, koloběžku, ....
Letový projev dvojkanálových větroňů je hodně specifický a při přechodu na letadlo s křídélky zde trochu hrozí to, co LV připisuje přechodu ze stabilizace.
Jinak si myslím, že je v tom stabilizace zcela nevinně, maximálně mohla trochu maskovat první příznaky malé rychlosti. Spíš je prostě to letadlo náchylné k vrtáku při ztrátě rychlosti. A to je věc např. profilu a úhlu náběhu křídla v různé vzdálenosti od trupu.
Hlavně se zdá, že si každý vysvětluje stabilizaci po svém. Podle mě v tom udělal trochu jasno mulda s vysvětlením AS3X a SAFE. Jiné stabilizace mají trochu jinak nazvané, ale princip bývá stejný. Autolevel / SAFE se často používá jen v krizové situaci, kdy se dá letadlo okamžitě srovnat do vodorovné polohy (pomocí akcelerometrů). A potlačení rotací letounu vzniklých poryvy větru (pomocí gyroskopů) skutečně nikoho "neodnaučí" létat. Chtěné (nebo pomalé) výchylce samozřejmě stabilizace vůbec nebrání.
Opět prosím aby funkci stabilizace nehodnotili lidé, kteří ji nepoužívají a netuší jak funguje. Pro jistotu jmenovitě vypíchnu LV.
Pro DSX:
Netvrdil jsem, že se stabilizace nedá vypnout. Jen to, že uvědomnělý jedinec si jí nevypíná. Proč by se měl připravit o potlačování poryvů větru, když s tím není spojené (téměř) žádné negativum. To je jako si v autě preventivně vypínat posilovače, stěrače, ABS, ESP apod. To dělají pouze masírky z důvodu nedostatečného intelektu nebo znalostí. Tedy kromě případů, kdy to opravdu má význam - např. za jistých okolností rozjezd na ledu a ESP a samozřejmě z***ý Start/Stop.
Mám SU-35 od Freewingu (cca 3kW/3,5kg) s měnitelným vektorem tahu a velká část vlastníků na rcgroups.com tam nějakou stabilizaci má také. Kvůli hi-alpha manévrům, kdy opravdu nepotřebuje aby vás rozhodil nějaký vír u země.
Pro Ampéra:
Utržené proudnice může stabilizace vyrovnávat pouze omezeně. Když se propadá jedno křídlo a stabilizace se to snaží vyrovnat, tak ještě zvětší už teď nadkritický úhel náběhu a křídlo se propadá dále. Prostě, kde není vztlak, ani stabilizace s tím nic neudělá. Ale to chce mít nějaké zkušenosti se stabilizací nebo mít nastudovanou teorii a ne o tom jen bezduše plácat.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 110 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: MLK a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz