Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 06.02.2017 23:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.1.2012
Příspěvky: 548
Obrázky: 0
Ahojte. Máte niekto skúsenosť s stabilizáciou AS3x na UM modeloch? Funguje automaticky, alebo ju treba cez nejaký kanál zapnúť? Že sa dá vypnúť/zapnúť?

Mam jeden UM model, BNF, keď som ho pustil a držal v ruke a nakláňal, nezdalo sa mi, že by nejak reagoval ovladacimi plochami.

_________________
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 0:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 144
Bydliště: Bratislava
Ake lietadlo mas?
Ked zapnes baterku tak musis lietadlo ihned polozit a nehybat s nim. Prebehne kalibracia gyra. Potom pridaj plyn a uz sa zapne stabilizacia a ovladacie plochy budu reagovat na pohyb lietadla


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 8:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2006
Příspěvky: 86
Bydliště: Prostějov - Vincencov
Obrázky: 1
přesně tak, mám Micro Carbon Cub a tam to funguje stejně - připojit bat. nehýbat s modelem, přidat plyn a zapne se stab. Nejlepší je letadlo jen tak bez motoru poslat po dlaždičkách :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
Cesna 182,Belanca & Ultimate X3 od VA Models,Somethin Extra a Smith MiniPlane od SIGu+Futaba T10


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 9:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.9.2015
Příspěvky: 243
nie je to predrazene?! videl som ceny okolo 150 USD ??

mne sa zda lepsia volba Atom CC3D za 10 EURO, plna spokojnost


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 10:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7185
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Ty modely v BNF a RTF verzích už to mají v sobě. Mám taky jednoho takového prcka a funguje to dobře.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 11:21 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.1.2012
Příspěvky: 548
Obrázky: 0
Paul píše:
přesně tak, mám Micro Carbon Cub a tam to funguje stejně - připojit bat. nehýbat s modelem, přidat plyn a zapne se stab. Nejlepší je letadlo jen tak bez motoru poslat po dlaždičkách :lol: :lol: :lol: :lol:


Presne ten isty mam aj ja, carbon cub ss AS3X UM.

A skusal som ho po zapnuti drzat v ruke, na vysielac reagoval. Ale ked som ho v ruke naklanal, pocul som nejake zvuky od serv ale plochy sa nehybali. Ale je pravda ze motor som mal vypnuty. Skusim to teda este s mnierne pridanym motorom.
Som si nebol isty ci nema nejaky 6-ty kanal, s ktoorym sa ta stablizacia dava do režimu on/off. V manuale o kanaloch toho moc nieje, mam dsm modul do taranisu, chvilu som sa hral, kym som trafil kanaly. Zvyknuty som na ch3- plyn, a tieto um dsm mrchy maju plyn na CH1.

_________________
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 11:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7185
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Udělej to, jak psal Paul: Model polož na zem, založ baterky, počkej až se model zinicializuje, potom ho vezmi do ruky a jen krátce přidej plyn a zase ho stáhni. Potom už ti budou plochy reagovat na naklánění modelu.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 15:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.1.2012
Příspěvky: 548
Obrázky: 0
dakujem za rady, vyskusam to tak. Cakal som ze tam bude nejaky skryty kanal (6), ktorym zapinam/vypinam gyro as3x. Mam Dualsky FC130 a to sa da zapnut/vypnut pomocou hodnoty kanalu (cize ho mam na prepinac).

Vyskusam to s tym motorom. dakujem za info

_________________
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 23:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 144
Bydliště: Bratislava
Tiež som mal doma Carbon Cub ss s AS3X
Spektrum ma vzdy plyn na prvom kanáli. na 5 mas klapky, 6 kanal je tusim druhe kridielko
iba AS3X s SAFE ma prepinanie modu stabilizacie
v Carbon Cub ss je prijimač EFLU4864 ktory sa da programovat
(asi programovanie bude rovnake ako s SPMAS6410NBL)
tu najdes info:
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/e-f ... 26384.html
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/spe ... 26979.html
http://www.astramodel.cz/manualy/eflite ... ual_EN.pdf
http://www.astramodel.cz/manualy/spektr ... _Chart.pdf
http://www.astramodel.cz/manualy/spektr ... -27-12.pdf
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... re-and-Cub)

http://www.astramodel.cz/manualy/eflite ... ual_EN.pdf
na strane 6 a 7 mas to až 2x zopakovane .) po pripojeni baterky 5 sekund nehybat lietadlom
a paka plynu musi byt vzdy uplne dole


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 23:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1643
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Pokud vím ze zkušenosti s extrou umx as3x,tak stabilizace vypnout nejde.Aktivuje se automaticky po prvním přesunutí plynu do určité ůrovně.Potom už je aktivovaná až do odpojení baterie.Je to vlastně (před tou aktivací)i jediná možnost kdy je možné seřízení nebo kontrola výchylek kormidel.

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 08.02.2017 22:13 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 144
Bydliště: Bratislava
tu je bindovanie
https://www.youtube.com/watch?v=wYl-uXEjUSM

lietadla s prijimačmi EFLU4864 a SPMAS6410NBL a podobnymi sa daju programovat
https://www.youtube.com/watch?v=ybx5xLoztj4
https://static.rcgroups.net/forums/atta ... %20new.jpg
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... g-Settings

vidim tam ze ch5 by sa malo vypinat zapinat gyro, ale to zalezi od dosky
pripadne znizit Gain

tusim sa v nich da aj prehrat firmver alebo nastavenia (nemam to este nastudovane)

napriklad tu niekto v Ask your questions
http://www.horizonhobby.com/product/hel ... mas6410nbl
Can AS3X be disabled, adjusted, or reversed on the AS6410NBL recievers?

je tam napisane:
I found that when I downloaded the latest software for the ASC410NBL USB Interface (Gyro_Para_Download.exe), there is an option to use channel 5 (gear switch on my DX8), to switch AS3X on / off. It works, after I spend a while trying to get AS3x to work, and then flicked the gear switch accidentally. I then understood what the option meant in the software.

preklad google:
Zistil som urobil, keď som stiahol najnovší softvér pre ASC410NBL USB rozhranie (Gyro_Para_Download.exe), je tu možnosť využitia kanálu 5 (spínač prevodovky na svojom DX8), pre prepnutie AS3X zapnúť / vypnúť. Funguje to, keď som stráviť a zároveň sa snaží dostať AS3X do práce, a potom odhodil spínacie technika náhodne. Potom som pochopil, čo o možnosť znamenala v softvéri.

ja mam doma Micro Icon A5 AS3X a Micro F4U Corsair AS3X, niekedy davno som mal aj Micro Yak 54 180 AS3X
este som chcel kupit Mig 15 ale niekto ma predbehol tak asi kupim Micro Habu S DF180 s SAFE
uz len zohnat programovacie kable .)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Zenair a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz