Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: sob 17.12.2016 18:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.12.2016
Příspěvky: 24
Bydliště: Francie ,okolí Toulouse
Dobrý den všem,
nějáký čas se zabívám "papírovou" modelařinou tak mě napadlo že si postavím letadlo ,což se docela podařilo.
Jenže pak přišel nápad dostat ho do vzduchu a v tom jsem ůplný nováček.
Takže jsem se chtěl zeptat jestli se dá použít ovladač z drona Syma x5 který mám doma a spojit ho napříhlad s nějakým z 6 kanalových přijímačů z ebay nebo je to blbost a budu si muset ovladač kupovat :) .
Předem všm děkuji za komentáře a rady .


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: sob 17.12.2016 18:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2382
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Tohle nejsem schopen posoudit ale myslím si, že vysílač z koptéry asi použít nepůjde. Ale v první řadě musíš mít přijímač který je schopen komunikovat s oním rádiem. Musí to být kompaktibilní. Když budu mít třeba vysílač od Futaby, tak přijímač musíš použít stejný. Nemůžeš použít přijímač například od Spektra. Pokud se prodávají přijímače pro Symu zvlášť, tak by to jít mohlo.
Zde je plno lidí co ti to budou schopny vysvětlit lépe než já, ale snad jsi to trošku pochopil.

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Naposledy upravil rampa_mckvak dne sob 17.12.2016 18:53, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: sob 17.12.2016 18:44 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 641
Bydliště: Plzeň
dosah Syma X5 je natolik malý, že bez úpravy to je pro letadlo nepoužitelné. úpravou antény z toho dostaneš 100m, ale to mi pro éro přijde furt málo. Kup raděj jetou a máš klid.

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: pon 19.12.2016 0:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.12.2016
Příspěvky: 24
Bydliště: Francie ,okolí Toulouse
Tak ono by to bylo určitě nejjednosušší koupit nový radiový set ,plus motory plus serva baterie namontovt a hotovo. Jenže jelikož nevým jestli to není jen jednorázový pokus tak do toho nechci stříkat peníze ale dostat to ero do vzduchu za co nejmenší možnou cenu ;). Vím že by mě nejlevněji vyšlo koupit nějaký modýlek letadýlka a hotovo ale tak trochu kutil tak jsem si říkal že si ho udělám sám :).
Navíc pokuď mě to chytne na těch sto metrech tak už není problem pak dotoho investovat a stejně bych šel do větších modelů než jsem "postavil"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: pon 19.12.2016 8:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 2411
Bydliště: Liberec
Ahoj,

nemusíš kupovat nový set. Použité značkové soupravy se nechají sehnat za rozumný peníz. Pokud tě to chytne, nebudeš muset shánět lepší soupravu. Pokud tě to nechytne, nebude problém ji za stejný nebo podobný peníz prodat.
Pokud uděláš nějaký bastl, tak ho pak nikdo nekoupí.

Já, kdybych chtěl investovat fakt minimum, tak poptávám nějakého čtyřkanálového Cadeta. Pokud bych to myslel aspoň trochu vážně, poohlížel bych se po minimálně pětikanálovém Spektru.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: pon 19.12.2016 8:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2382
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Máš nějaké foto toho tvého éra? Docela by mě to zajímalo jak to vypadá.

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: pon 19.12.2016 8:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8115
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Ticcino píše:
Ahoj,

nemusíš kupovat nový set. Použité značkové soupravy se nechají sehnat za rozumný peníz. Pokud tě to chytne, nebudeš muset shánět lepší soupravu. Pokud tě to nechytne, nebude problém ji za stejný nebo podobný peníz prodat.
Pokud uděláš nějaký bastl, tak ho pak nikdo nekoupí.

Já, kdybych chtěl investovat fakt minimum, tak poptávám nějakého čtyřkanálového Cadeta. Pokud bych to myslel aspoň trochu vážně, poohlížel bych se po minimálně pětikanálovém Spektru.

Najlacnejsie to do luftu dostanes bud ako uputanca, alebo ako volny model. :wink:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 6:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5154
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 4
LV píše:
Najlacnejsie to do luftu dostanes bud ako uputanca, alebo ako volny model. :wink:

Nebo ať si koupí akvárko, rybičky a neotravuje, co?. Vím, rád rýpeš, máš to v podpisu.

Domnívám se, že kompletní ovládání že Symu bude jednoúčelové a stavěné pouze pro tento typ, tedy vše na jedné desce. Aspoň takovou zkušenost mám z jiných podobných zařízení. Předělání na něco jiného bývá problém. Zatím jsi nenahodil, do čeho konkrétně to chceš, ale osobně bych byl pro nějakou opravdu modelářskou soupravu.

_________________
MX 16s, kanál 69 + Hitec Aurora 9X


Naposledy upravil DAF dne úte 20.12.2016 8:09, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 6:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8115
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Je úplne jedno do čoho to chce. Pre plošníky to bude nepoužiteľné.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 8:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5154
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 4
Aj po slovensky sa to dá napísat zrozumitelnejšie, o což jsem se já pokusil (v mém případě česky, protože vašemu sice rozumím, ale s psaním by to bylo horší).
Tyhle výrobky v rámci zlevnění a úspor hmotnosti bývají jednoúčelové, vše na jedné desce. Protože to je coptera, jde tam hlavně o regly a jejich mixování, takže žádné výstupy na serva atd., proto bude případná předělávka složitá, spíše nereálná, a zakoupení minimálně setové vysílačky bude jednodušší řešení pro letadlo a možná i levnější a spolehlivější. Mimochodem s upoutanci jsem si užil ve své době také hodně zábavy. Dnes už na ně není prostor. Ono obecně toho vhodného prostoru moc není.

_________________
MX 16s, kanál 69 + Hitec Aurora 9X


Naposledy upravil DAF dne úte 20.12.2016 19:51, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 9:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 2411
Bydliště: Liberec
No... zrovna vidím v sekci Prodám, že někdo prodává Cadeta i s přijímačem...
Za šest stovek. Jak prd.
... ale už po něm někdo skočil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 13:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.12.2016
Příspěvky: 24
Bydliště: Francie ,okolí Toulouse
Super díky moc všem za radu ,díval jsem se do té koptéry a opravdu je to na jedné desce takže mám smůlu.Díval jsem se na hobbyking a našel jsem například tohle https://hobbyking.com/en_us/hobby-king- ... ode-2.html je to asi nejlevnější 6kanal co tam je ,tak si říkám že by mohl stačit. Jinak jde o model messersmitha s rozpětím metr a vahou něco kolem kila. Fotky tady pověsím později zatím ho ještě dodělávám tak mezi svátkama sem něco dám ;). Jinak jaké máte zkušenosti s nákupem elektroniky z ebay serva a motory s esc baterie tam kupovat asi nebudu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 16:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 2411
Bydliště: Liberec
Tohle rádio má podle mě jednu nevýhodu, a to, že ho musíš nastavovat připojené kabelem k počítači.
Na druhou stranu má širší spektrum nastavení než mnou zmiňovaný Cadet.
Jinak přímou zkušenost s tímhle modelem nemám.

Kilová stíhačka s rozpětím metr mi přijde docela těžká. Ale třeba máš na lítání talent a neflákneš s tím hned po startu.
Elektroniku na e-bay jsem nekupoval. Nakupoval jsem vždy na Hobbykingu a problémy jsem neměl (ale je to už nějaký ten měsíc)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 17:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Dnes ráno nebo včera - nevim - jsem viděl na modelbazaru tu novou verzi Cadet Pro, taky za šest stovek, má šest kanálů (ale ty se daj dodělat i k té starší) a snad nějaké dovjí výchylky. Ale myslím že co se týče nastavování, asi toho umí furt víc ten hobbyking.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač z dronu Syma pro Letadlo
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 17:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.12.2016
Příspěvky: 24
Bydliště: Francie ,okolí Toulouse
Je těžší než kdybych jí vyráběl třeba z polystyrenu jenže ze začátku jsem ani nevěděl jak daleko se dostanu tudíž i výběr materiálu byl podle ceny což znamenalo že použiju karton z práce .Jednak práce s ním je nenáročná je zdarma a lepidlo otom ani nebudu mluvit. Prozatím mám hotovou kostru trupu křídla+křidélka a ocas. Ještě dodělávam směrovku a výškocku a pak u jen plášť trupu a je hotovo. Než mě všichni odsoudí vím že nejlepší by pro mě bylo udělat si prvně např. delta křídlo ale to by byla zase nuda a malá výzva ;). tak snad to do zvduchu dostanu .. a ten Cadet co jsem se dival je docela drahší.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz