px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kalibrace rozsahu plynu
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 17:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 262
Bydliště: Brno venkov
Motor se mi rozebehne asi az pri 40% plynu na vysílači. Vypne se cca pri 20%. Mam konfiguraci taranis, x6r. Esc je hk-ss30a, jde na nem naprogramovat jen typ baterie a brzda.

Je nějaké řešení tohoto problemu? Jde u x6r zkalibrovat rozsah plynu vuci vysilaci?

Díky moc!!!

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace rozsahu plynu
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 18:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7206
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Předpokládám, že x6r je přijímač. Ten asi nijak nezkalibruješ. Buď klasicky zkalibruješ regulátor na daný rozsah plynu vysílače a nebo, pokud to z nějakého důvodu nejde, mohl bys přizpůsobit rozah plynu ve vysílači. Ten tataranis ale neznám, konkrétně neporadím.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace rozsahu plynu
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 19:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 429
Bydliště: Vysočina
To nejde zkalibrovat ESC s vysílačem nebo jsi to vůbec nedělal?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace rozsahu plynu
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 20:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2011
Příspěvky: 139
Bydliště: Praha 5 Nové Butovice
Plný plyn, zapojit baterii, nechat regulátor odpípat, stáhnout plyn, vypojit baterii.

_________________
Auta: HPI E10 Drift ED, Mini Inferno, Mad Truck
Quadry: QAV250, F450


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace rozsahu plynu
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 21:02 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 3510
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Chybí tam jako první Sundat vrtuli.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace rozsahu plynu
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 21:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 262
Bydliště: Brno venkov
Liptoor86 píše:
Plný plyn, zapojit baterii, nechat regulátor odpípat, stáhnout plyn, vypojit baterii.


To jsem samozrejme udelal. I po druhem pokusu je to zcela stejne. Mozna je to dane vztahem regulator-motor, nejspis potrebuje pro rozbeh vic voltu... Vyrobim si tedy krivku na plynovy kanal, at ten zacatek posunu alespon o tech 20%...

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace rozsahu plynu
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 21:42 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2013
Příspěvky: 42
Bydliště: Polička
jio píše:
Chybí tam jako první Sundat vrtuli.


:lol: jj, to je ta nejdůležitější část celé kalibrace.

_________________
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace rozsahu plynu
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 21:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 262
Bydliště: Brno venkov
Locker píše:

:lol: jj, to je ta nejdůležitější část celé kalibrace.


Pokud regulator prepne na kalibraci, tak se snad vrtule netočí, ne?? Alespon u mne se to nestalo....

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace rozsahu plynu
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 22:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 429
Bydliště: Vysočina
Liptoor86 píše:
Plný plyn, zapojit baterii, nechat regulátor odpípat, stáhnout plyn, vypojit baterii.
Pro jistotu bych dodal - po prvním odpípnutí stáhnout plyn....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace rozsahu plynu
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 22:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 429
Bydliště: Vysočina
Někdo tady nedávno něco podobnýho řešil a pomohlo default nastavení regulátoru. Pokud ale tenhle ESP "rozhasit" nelze, tak není, kromě řádné kalibrace, co řešit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace rozsahu plynu
PříspěvekNapsal: čtv 16.06.2016 16:32 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2013
Příspěvky: 42
Bydliště: Polička
jimi-m píše:

Pokud regulator prepne na kalibraci, tak se snad vrtule netočí, ne?? Alespon u mne se to nestalo....



Já si taky donedávna myslel, že regl funguje bezchybně viewtopic.php?f=16&t=76708

_________________
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace rozsahu plynu
PříspěvekNapsal: čtv 16.06.2016 16:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 262
Bydliště: Brno venkov
Mně už taky párkrát letadlo samo odstartovalo... ale do živého to naštěstí nešlo. Jednou jsem ve vysílači chtěl přepnout na jiný model (tedy stejný model ale s jiným nastavením) a jelikož nebyl v přijímači nastavený failsafe, tak než se nový model načetl, tak letadlo samo lítalo chvíli po garáži (než se rozlámala vrtule)...takže taky zážitek na celé dopoledne :lol:

Já ale konkrétní model zrovna opravuju, takže na motoru je nasazený jen kužel kvůli setrvačnosti, vrtule je ještě v pytlíku. Ale samozřejmě si dám pozor.

S regulátorem už nic jiného nevymyslím, já defakto málo plynu ani nepotřebuju, letím buď na plný nebo s vypnutým motorem (větoň), takže mi to zase tak moc nevadí. Jen jsem chtěl plynulejší rozběh vrtule, ale to regulátor bohužel neumožňuje...

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz