Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 18:07 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.5.2016
Příspěvky: 11
Ahoj. Prosím o radu. Jsem úplný začátečník. Betu 1400 jsem dostal k narozeninám. Je to verze RTF mode 2. Sestavit jí nebyl problém, ale narazil jsem u těžiště. V manuálu je napsáno 62mm za náběžnou hranou. Baterku jsem dal nadoraz do předu a stále se překlápí na zadek. Takhle mi těžiště vychodí na 72mm. Mám přidat zátěž nebo je to OK?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 18:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.3.2014
Příspěvky: 48
Bydliště: Liberec
Beta je lehká na předek používal jsem těší aku 2.2 pak to bylo OK na zalet je lepší mit těší předek takže přidej zátěž pak můžeš ubírat

_________________
Sport Cup, Trojan t 28 7.5cmm, Radian Pro, dx6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 18:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.5.2015
Příspěvky: 552
Bydliště: Ostrava-Poruba
Obrázky: 0
Tohle sice presne nemam, ale vsechno jsou to klony puvodniho EasyStar. Zkus poslat zpravu Vaac, myslim ze ji ma. Kazdopadne pokud to mas setovku, tak je to divne protoze tam by velikost baterky mela zajistit vyvazeni. Ja jsem do puvodniho EStaru mysel zalepit do cumaku asi 40G ale to jsem po predchozi zkusenosti delal uz pri sestavovani polovin trupu zadlabanim zavazi dovnitr.

Vetsinou je teziste v 1/3 od nabehu kridla takze teoreticky 1cm pokud to vazis na prstech by u tohohle letadla nemusea byt az takova tragedie.

Napis odkud jsi, treba bude v okoli nekdo, kdo se ti na to mrkne. Jinak nejjednodussi mas vzit si 5, 10, 20 ,50 mince zvazit si je kolik ktera vazi a 1 drzi vahu a druhy bude pokladat opatrne na cumak, tim zjistis kolik bys potreboval zavazi a napoprve je obyc izolepou lehce prilepit k baterce na dovazeni anebo volne vlozit pred baterku a tou je fixnout - nevim kolik je tam volneho mista aby ti pri letu se nezakutalely dozadu. Ale to mas opravdu jen to nejjednodussi co se da takhle pres net poradit.

Jinak obecne letadlo by melo byt tezsi na cumak aby klouzalo smedem dopradu. Pokud je tezsi na ocas tak se bude "vzpinat", cimz bude ztracet rychlost a vysledkem budes mit hodne spatne riditelny houpavy let - zvlaste pro zcatecnika.

_________________
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 18:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.5.2015
Příspěvky: 552
Bydliště: Ostrava-Poruba
Obrázky: 0
folpec píše:
Beta je lehká na předek používal jsem těší aku 2.2 pak to bylo OK na zalet je lepší mit těší předek takže přidej zátěž pak můžeš ubírat


Mno ja nikdy setovku nemel, takze jsem vzdycky dovazoval ated to litam taky s 2200 3S

_________________
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 19:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2011
Příspěvky: 2784
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
u setovky je tusím jen 1600 mAh a je opravdu potreba dovažit .2,2mAh je akorat bed dovažovaní

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 19:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.5.2015
Příspěvky: 552
Bydliště: Ostrava-Poruba
Obrázky: 0
Takze odpoved mas. Pokud mas baterku 1600 tak holt zkusit nejakou tu zatez, kazdopadne bych to lepil k baterce a nic co ma ostre hrany!!!
Proc k baterce, protoze pokud koupis dalsi baterku (a ver ze brzo budes mit 2-3 abys nemel 15 minut letu a pak hodina nabijeni), tak mas lepsi rovnou koupit 2200 a tim bys musel zase zavazi ubirat nebo pridavat podle toho ktera baterka je v letadle.

_________________
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 20:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.3.2014
Příspěvky: 48
Bydliště: Liberec
Setovka je 1300 po par cyklech se začne nafukovat co si pamatuji na plný plyn si beta brala skoro 20A

_________________
Sport Cup, Trojan t 28 7.5cmm, Radian Pro, dx6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 21:21 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.5.2016
Příspěvky: 11
Diky za info. Zítra budu vyvažovat. Baterku asi budu řešit až po výplatě :-) Jakou by jste doporučili?
Jinak jsem z Dynína. Je to mezi Č Budějicami a Veslí na Lužnicí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 21:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.5.2015
Příspěvky: 552
Bydliště: Ostrava-Poruba
Obrázky: 0
Mno ja sem z OV, takez ti moc nepichnu, pokud nemas v planu vylet 300km :lol:
Kadopadne ja litam EStara s 3 clankem 2200. Nevim jestli tvuj reg umi 2 nebo i 3 clanek a co si tam mel pri koupi. Kazdopadne 2200 3S je pohoda http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=38109 tyhle pouzivam ja a pri slusnem zachazeni 2-3 sezony vydrzi. Cenu mas cca 350,- Neplatis DPH protoze je to sklad EU. Nevim jestli se tohle da poslat za $1(25CZK) takze pak se ti vyplati jich bud koupit vice najednou, anebo se domluvit s nekym, kdo pobliz modelari, ze by tito pribral - takze treba budes mit postove jen 30%, podle toho jak se dohodnete. Jinak zkusit lokalni modelarsky obchod, kde to mas se zarukama, ale taky podstatne drazsi vetsinou. Cinan taky dava zaruky, ale mas je pripadne kratsi, taky reklamaci mas nastesti jen v anglicitne, sypany caj tady moc lidi nedava :lol:

_________________
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2016 8:31 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.5.2009
Příspěvky: 19
Ahoj - já jsem měl v Betě v čumáku přilepený závaží, které bránilo dát baterku úplně dopředu.Závaží jsem vyhodil a na baterku Ray 1800 jsem přilepil lepící závažíčka z pneumatik.Asi 15 - 20g.Čumák byl lehce dolů.Postupem času jsem závaží zase sundal - čumák lehce nahoru.Teď je to ono.Lítá s tím začátečník.Ruda.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2016 10:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.5.2016
Příspěvky: 11
Ahoj. Jeste jedna technická ohledně nabíjení. V setu je rychlonabýječka na 12 V. Použil jsem radioamatérsky zdroj 12,8 V 4 A. V manuálu se píše že po připojení baterie se rozsvítí zelená a červená dioda. Po nabytí zelená zhasnne. Mám to už 12 hodin a nic nezhaslo. Tak nevim. To trvá tak dlouho?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2016 11:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.5.2015
Příspěvky: 552
Bydliště: Ostrava-Poruba
Obrázky: 0
OK nabijecka 1800 by ti mela nabit baterku do 2 hodin max pri 900mA . Vzhledem k tomuz je to je lipolka tak bych to odpojil a zacal shanet merak na servisni konektor - da se to i multimetrem, ale je tam nebezpeci zkratu jak se smrdnes takze to nzkousej. Baterka ma mit 4.20V na clanek nad tuto hodnot je poskozeni z prebijeni a 4.30 uz hrozi vybuch.

_________________
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2016 11:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 429
Bydliště: Vysočina
marek.ma55 píše:
... Mám to už 12 hodin a nic nezhaslo. Tak nevim. To trvá tak dlouho?


Je to fakt dlouho. Určitě zkontroluj napětí na článcích jak píše master_raa.
Zakopanej pes by mohl být taky v tom, že tvůj zdroj dává nižší napětí než potřebuje tvoje nabíječka pro nabíjení 3S aku (jestli je to 3S).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2016 12:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.5.2015
Příspěvky: 552
Bydliště: Ostrava-Poruba
Obrázky: 0
Hele na rovinu, psal si ze jsi zcatecnik takze chapu ze vetsi investice nechces ze startu podnikat. Takze byt tebou, bych opravdu zkusil najit nekoho v okoli, kdo ti v zacatcich pichne. Jinak da se z ciny objednat merak do 100 1-6S, sice presnost nic moc, ale oriantacne se da. Dale pak urcite bych neresil setovku - co se mi dostal do ruky tak na vyhozeni a nici baterky, takze opet se da kolem 600-800 jak se zadari koupit neco jako Accucell 6 nebo klony. Umi nabijet lipo, life, olovo niklace. Hlavni co je, tak si nastavis rozumny nabijeci proud, umi balancovat clanky a hlavne na zimu pokud nebudess litat vybit na storage a udrzovat. Tim prodlouzis zivotnost baterii a omezis jejich nafukovani (ony se casem stejne nafouknou, ale nebude to tak rychle) a tim i ztratu kapacity.
Proc to pisu - tyhle nabijecky umi jet i z 12V, jen potrebuji dostaek stavy, napeti si zvysi interne. takze klidne pak muzes mit starou autobaterku se snizenou kapacitou co ti 1x tydne nekdo dobije.

_________________
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu Beta1400
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2016 13:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.5.2016
Příspěvky: 11
Díky za rady. Baterku dnes proměřím až dorazim domů. Mám doma ještě stabilizovaný zdroj 13,8 V 20 A. Ale myslím že tím to asi nebude. Objevil jsem nabíječku v prodejně v ČB.http://www.emo.cz/z107905-imax-b6-pro Tak jestli mi ji " odsouhlasit" tak pro ni zajedu. Jako radioamatér vím, že slušná nabíječka je základ. V Dyníně máme nouzové letiště a 1-2 x za měsíc tam vidím kluky s RC letadly. Tak si na ně počíhám :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz