Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: ned 11.10.2015 22:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.3.2015
Příspěvky: 45
Bydliště: Velké Meziříčí
no právě že přijímač mám do 6v chtěl jsem 2s li-fe a nějaký BEC, ale mám s těch BECů divný pocit..


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: pon 12.10.2015 6:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5581
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
Takže serva nic, jdeme dál :-)
BECu se neboj, to je věc, která mě nikdy nezklamala. Používám třeba konkrétně tento http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Lipo.html
Napájím ho z pohonných 6S lipo, nemám na serva další extra baterky, 4 serva, model možná o fous větší než tvůj http://ar1.rajce.idnes.cz/Chipmunk/

Ale tedy potom pro tebe je min. 2S lipo.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: pon 12.10.2015 7:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.3.2015
Příspěvky: 45
Bydliště: Velké Meziříčí
no moje představa(domněnka) byla taková že bych použil 2s li-fe 6.6v a nějaký BEC s napájením od 6v a do serv a přijímače pouštěl 5.5v, aby tam byl prostě co nejmenší rozdíl, páč jsem se zde dočetl(já do elektriky nedělám) že volty o které to BEC snižuje se proměňují v teplo..
Ale zase kolik ampér? HS-422 prý v záběru spápne až 1A..
V modelu bude 5 serv..

edit: ten Chipmunk je parádní..:-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: pon 12.10.2015 13:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5581
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
Já jsem přesvědčený, že spínaný BEC do 5A prostě musí stačit. Zvlášť na analogový serva.
Tedy na life něco takového. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ction.html Teď to mám na zápalko na benzína a mám pocit, že jsem ho měl před tím právě u spalováka, ale to už jsou 3-4 roky...Anebo holt ty lifečka napřímo... Ale to nemám zkušenost.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: pon 12.10.2015 15:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.3.2015
Příspěvky: 45
Bydliště: Velké Meziříčí
Ahoj, no přesně na tenhle BEC jsem koukal, ještě je čas než budu objednávat tak popřemejšlím..
Už se pracuje na druhé půlce křídla, koncem týdne bych je chtěl lepit k sobě tak uvidíme:-)


Přílohy:
křídlo02.jpg
křídlo02.jpg [ 82.78 KiB | Zobrazeno 660 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: pon 12.10.2015 15:26 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
nosomas píše:
no moje představa(domněnka) byla taková že bych použil 2s li-fe 6.6v a nějaký BEC s napájením od 6v a do serv a přijímače pouštěl 5.5v, aby tam byl prostě co nejmenší rozdíl, páč jsem se zde dočetl(já do elektriky nedělám) že volty o které to BEC snižuje se proměňují v teplo..
Ale zase kolik ampér? HS-422 prý v záběru spápne až 1A..
V modelu bude 5 serv..

edit: ten Chipmunk je parádní..:-)


a proč ne tohle ?
http://www.energizershop.cz/baterie-ene ... p/d-71379/

se spalovákem jsem lítal na nikláče , nabil je den před lítáním a nikdy nebyl problém.
Tohle má 3x větší kapacitu.

jinak aby ty serva měla v tvém modelu nějakej max záběr, musel bys mít zalepený a nepohyblivý křidýlka :D

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: pon 12.10.2015 15:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5581
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
Zrovna eneloopy jsou tu na fóru několikrát uvedený jako nevhodný pro napájení serv.
Jinak jsem čekal kdo navrhne Nicd, nicméně údržba o ně je třeba pro mě už mimo (samovybíjení, dlouhé nabíjení). Ale nedokážu si to nabíjení plánovat.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: pon 12.10.2015 15:38 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.3.2015
Příspěvky: 45
Bydliště: Velké Meziříčí
Ahoj, no možná i ty tužkáče, opravdu ještě nevím co tam dám, vím jen že přijímač má max 6v..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: pon 12.10.2015 17:16 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
AR1 píše:
Zrovna eneloopy jsou tu na fóru několikrát uvedený jako nevhodný pro napájení serv.
Jinak jsem čekal kdo navrhne Nicd, nicméně údržba o ně je třeba pro mě už mimo (samovybíjení, dlouhé nabíjení). Ale nedokážu si to nabíjení plánovat.



To jsou nimh.
mají velice nízké samovybíjení.
nevím jak jsou na tom s proudy, ale neumím si představit větší požadavek jak 2A odběru.
To je určitě s velkou rezervou.

tady je zajímavý článek http://www.plutanium.cz/babca/cs/2552-n ... 3-generace

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: pon 12.10.2015 20:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2009
Příspěvky: 994
Bydliště:
Obrázky: 0
Sleduji tvé vlákno a čekám na výsledek. Stavím taky od SIGu Spacewalkera. Držím palce.

_________________
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: pon 12.10.2015 20:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.3.2015
Příspěvky: 45
Bydliště: Velké Meziříčí
Ahoj, díky..no na výsledek jsem taky zvědavej:-)
ale ještě si nějakej ten pátek počkám:-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: stř 14.10.2015 17:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.3.2015
Příspěvky: 45
Bydliště: Velké Meziříčí
Ahoj, mám jeden dotaz..
plánuji křídla k sobě prvně lepit a až potom potahovat balzou..
čím potom lepit balzu k žebrům, když to bude nasáklé epoxidem?
bude na tom purex držet?
díky Tomáš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: stř 14.10.2015 19:41 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
nosomas píše:
Ahoj, mám jeden dotaz..
plánuji křídla k sobě prvně lepit a až potom potahovat balzou..
čím potom lepit balzu k žebrům, když to bude nasáklé epoxidem?
bude na tom purex držet?
díky Tomáš.


Bude , jenom ty styčný místa trochu škrábni hrubším smirglem (ten epoxid)

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: pát 16.10.2015 19:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.3.2015
Příspěvky: 45
Bydliště: Velké Meziříčí
Ahoj, tak jsem dal na rady zkušeného modeláře a centroplán prvně potáhl a ted už "jen" slepit.


Přílohy:
222.jpg
222.jpg [ 60.22 KiB | Zobrazeno 490 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Four Star 40 stavba
PříspěvekNapsal: pát 16.10.2015 19:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.3.2015
Příspěvky: 45
Bydliště: Velké Meziříčí
ještě jedna..


Přílohy:
111.jpg
111.jpg [ 37.11 KiB | Zobrazeno 491 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz