Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 323 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: ned 21.02.2016 17:57 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1182
Bydliště: Hlučín, CZ
JanRumisek píše:
poraďte prosím všechny kruhy a radiusy mě to dělá z rovných čar a né pěkné oblouky

Nedá, dá se jenom změnit počet segmentů.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2016 23:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 263
JanRumisek píše:
poraďte prosím
všechny kruhy a radiusy mě to dělá z rovných čar a né pěkné oblouky
co s tím ? dá se s tím neco udělat??


Ahoj,

originální nástroj na křivky v SU je nepoužitelný. Používám tento plugin (je i krásně rychlý) a při nastavení dostatečného počtu segmentů zde níže vidíš ten markantní rozdíl. (který je který asi netřeba popisovat :))
I při exportu do .dxf a následně převodu do gcodu fréza udělá přesný kruh či výseč atd. Navíc toho umí mnohem víc - dočteš se v infu k pluginu.


Přílohy:
sketch.PNG
sketch.PNG [ 2.42 KiB | Zobrazeno 1050 krát ]

_________________
imaginFLY - MOTHER COPTER
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2016 0:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.10.2011
Příspěvky: 63
imagin píše:

Ahoj,

originální nástroj na křivky v SU je nepoužitelný. Používám tento plugin (je i krásně rychlý) a při nastavení dostatečného počtu segmentů zde níže vidíš ten markantní rozdíl. (který je který asi netřeba popisovat :))
I při exportu do .dxf a následně převodu do gcodu fréza udělá přesný kruh či výseč atd. Navíc toho umí mnohem víc - dočteš se v infu k pluginu.


Ahoj,

přesně tento plugin dlouho hledám . Mám normálně placenou verzi SK 2013. Zkoušel jsem ho z odkazu stáhnout a vložit do pluginů mezi ostatní, ale při otevření SK mi hází tento plugin chybu. Zdá se mi i malá velikost souboru 1kb.
Mohl bych tě poprosit pokud tento plugin máš o zaslání třeba do emailu.

Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2016 10:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 263
To Telemaster.
Máš to v SZ.

_________________
imaginFLY - MOTHER COPTER


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 18:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6056
Bydliště: Písek, ČR
Ahoj,
prosím o nakopnutí - mám ve Sketchupu nakteslené žebro, které chci vypálit laserem z plechu. Kreslil jsem to jako obrysové čáry. Pak to vyexportuji jako .dxf a už to může kolega laserovat.

Ale teď k té otázce: Plochy bych asi měl mít vyplněné, aby to byly plochy a ne čáry že? Prosím tedy o radu, jak to obraničenou plochu vyplním?

Děkuji! (Už jsem to v minulosti dělal, ale zaboha teď na to nemůžu přijít...)
Příloha:
Airfoil.jpg
Airfoil.jpg [ 23.45 KiB | Zobrazeno 720 krát ]

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 18:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2011
Příspěvky: 580
Bydliště: Slavkov u Brna
Obrázky: 0
Woita píše:
Ahoj,
prosím o nakopnutí - mám ve Sketchupu nakteslené žebro, které chci vypálit laserem z plechu. Kreslil jsem to jako obrysové čáry. Pak to vyexportuji jako .dxf a už to může kolega laserovat.

Ale teď k té otázce: Plochy bych asi měl mít vyplněné, aby to byly plochy a ne čáry že? Prosím tedy o radu, jak to obraničenou plochu vyplním?

Děkuji! (Už jsem to v minulosti dělal, ale zaboha teď na to nemůžu přijít...)
Příloha:
Airfoil.jpg


Kdyby to se pálilo na vodním paprsku, tak je to jedno jeho SW pozná kde má být odskok jak při pálení vnitřních nebo venkovních obrysů. a myslím si, že laser to má stejné. Kdyby se to mělo frézovat, tak venkovní frézování převést do jiné hladiny než je to vnitřní frézování, a nebo jsem to celé špatně pochopil, ohledně těch ploch tedy nevím, které plochy a proč, by měli být vyplněné :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 19:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6056
Bydliště: Písek, ČR
Já právě myslel, že podle toho kde je to "vyplněné", ten stroj pozná jak zacházet s šířkou řezu - aby např. vnitřní průměr díry byl průměr a nikoliv průměr mínus šířka řezu.

Tou výplní jsem myslel tohle: Např. nakreslím kružnici, a ona se mi hned sama vyplní - udělá se z toho plocha. Tu když označím a zmáčknu delete, tak ta plocha zmizí a mám z toho jen obrys. A dotaz zněl, jak tu plochu vrátit zpět, aby byla opět vyplněná a ne jen obrys:
Příloha:
Screenshot_1.jpg
Screenshot_1.jpg [ 6.6 KiB | Zobrazeno 713 krát ]

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 19:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2011
Příspěvky: 580
Bydliště: Slavkov u Brna
Obrázky: 0
Woita píše:
Já právě myslel, že podle toho kde je to "vyplněné", ten stroj pozná jak zacházet s šířkou řezo - aby napč. vnitřní průměr díry byl průměr a nikoliv průmět - šířka řezu.

Tou výplní jsem myslel tohle: Např. nakreslím kružnici, a onase mi hnes dama vyplní - udělá se z toko plocha. Tu když označím a zmáčknu delete, tak ta plocha zmizí a mám, z toho jen obrys. A dotaz zněl, jak tu plochu vrátit zpět, aby byla opět vyplněná a ne jen obrys:
Příloha:
Screenshot_1.jpg


Ve firmě máme vodní paprsek a tam dodám pouze DXF nakreslené v jedné hladině, a mašinka ho vypálí bez problému, ten její SW pozná co je venkovní a co je vnitřní pálení a podle toho si "odskočí" tryska od té nakreslené čáry v tom DXF - buď dovnitř, když se jedná o vnitřní vypálení dílu, nebo ven, když se jedná o venkovní pálení. Čili žádné vyplněné plochy v tom DXF nejsou - pouze jenom čáry v jedné hladině.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 19:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6056
Bydliště: Písek, ČR
Díky, OK, tak snad ten program pro laser je taky takto chytrý. Nechám tedy podklad také jen jako čáry.

... a k tomu vyplňování plochy (když už jí jednou smažu) - jen abych neumřel úplně hloupej - nevíš jak na to? Delete je jednoduchý, ale jak to tam dostat zpátky?

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 19:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6056
Bydliště: Písek, ČR
Jo a uměl by Sketchup změřit obsah plochy? To by mi pomohlo pro odhad hmotnosti vytvořeného výrobku...
Aha, koukám - Entity Info.
A jsme zpátky u toho, jak udělat plochu ze spojených křivek :(

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Naposledy upravil Woita dne sob 30.04.2016 19:44, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 19:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2011
Příspěvky: 580
Bydliště: Slavkov u Brna
Obrázky: 0
Woita píše:
Jo a uměl by Sketchup změřit obsah plochy? To by mi pomohlo pro odhad hmotnosti vytvořeného výrobku...


O Sketchup vím, jenom to, že existuje, bohužel.............


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 19:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6056
Bydliště: Písek, ČR
I tak díky za rychlou reakci, snad se ještě někdo ozve...

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 20:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2008
Příspěvky: 200
Bydliště: Trutnov
to, abys plochu dostal zpět, je jednoduché - stačí obtáhnout jednu z čar zamýšlené plochy a plocha se opět vytvoří.

K tomu exportu do DXF. Pokud nebude křivka uzavřená, bude to brát jako pouhou čáru a záleží na použitém CAM, jak si s tím poradí. Pokud jsou všechny prvky uzavřené a je to tak i zamýšlené, umí sám rozeznat, co má frézovat po vnitřní straně a co po vnější. Nejsem přesvědčen, že DXF umí vyexportovat plochu. Ale myslet znamená kulové vědět, takže pokud se ozvě někdo, kdo to bude schopen rozseknout, budu rád. Při mých exportech nikdy žádná plocha nebyla.

Lipánek

_________________
Futaba T10 2,4 gHz; T-REX 600 E FBL BeastX; Protos FBL BeastX
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 20:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2011
Příspěvky: 580
Bydliště: Slavkov u Brna
Obrázky: 0
lipanek píše:
to, abys plochu dostal zpět, je jednoduché - stačí obtáhnout jednu z čar zamýšlené plochy a plocha se opět vytvoří.

K tomu exportu do DXF. Pokud nebude křivka uzavřená, bude to brát jako pouhou čáru a záleží na použitém CAM, jak si s tím poradí. Pokud jsou všechny prvky uzavřené a je to tak i zamýšlené, umí sám rozeznat, co má frézovat po vnitřní straně a co po vnější. Nejsem přesvědčen, že DXF umí vyexportovat plochu. Ale myslet znamená kulové vědět, takže pokud se ozvě někdo, kdo to bude schopen rozseknout, budu rád. Při mých exportech nikdy žádná plocha nebyla.

Lipánek


Ten SW na tom vodním parsku si poradí i s přerušenou čarou, bude to asi brát jako můstek - někdy i ten "palič" si ty "můstky" doplňuje sám, když je zapotřebí, aby ten drobný díl, co má být vypálený, neskončil na dně vany toho vodního parsku. A vůbec nemusí být to DXF pro ten vodní paprsek seskupené, stejně jako DXF pro CAM, který používám (SheetCam).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google Sketchup
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 20:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6056
Bydliště: Písek, ČR
lipanek píše:
to, abys plochu dostal zpět, je jednoduché - stačí obtáhnout jednu z čar zamýšlené plochy a plocha se opět vytvoří.

Pravda, vyzkoušel jsem a maká to. Jednoduché. Ale pro mě je to nepoužitelné. Mám v tom výrobku řadu ostrůvků a jakmile obtáhnu čáru, tak mi vytvoří plochu právě v tom ostrůvku - a to nechci, ten má být právě prázdný a plocha naopak mají být ty cestičky okolo těch ostrůvků.

Dělám to ve Sketchupu 2016. Teď jsem si otevřel starší Sketchup 2013 a tam mám na pravé kliknutí myši v menu "Vytvoř plochu" (česky). Je to nějaký Plugin, ale už si nedokážu vzpomenoiut co to bylo zač a kdejsem ho vzal :-(

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 323 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz