Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: pon 12.12.2011 13:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
zdekar píše:
....na kancelarskou práci a čtení emailů" - bum 4-jádro aspoň 5Ghz minimálně. :D

Alebo nejaká hračka s Atom procesorom - za podmienky že NIE s windowsom pojde možno rýchlejšie než to quad core....


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: pon 12.12.2011 15:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
atom je fakt len hracka(s winom), na toto je super g620 + h61 doska + 4gb ram (hodi sa) + dobry zdroj = 200-300e
neviem ktory expert by ti dal na to 5ghz 4jadro


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: pon 12.12.2011 17:50 
Mazák
Mazák

Registrován: 21.4.2008
Příspěvky: 2255
Bydliště: Královéhradecký kraj
Bumpy_SK píše:
neviem ktory expert by ti dal na to 5ghz 4jadro

To s tim 4 jadrem byla jen taková narážka(nadsázka) na dnešní dobu. Dříve na kancelářskou práci a čtení emailů vpohodě stačilo P3 700Mhz (možná ani ne)... dnes je to minimálně 2-jádro 3Ghz :) Ono něco i žere systém... takže je potřeba PC, které rozběhne WIN 7 (to je aspoň 1GB Ram, aby to jakžtakž běželo) a pak aby běželo i něco dalšího je holt potřeba lepší PC. No a nebo nechat XPčka či Linux s LXDE apd.

_________________
OPTIC 6 2,4Ghz Assan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: pon 12.12.2011 18:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
ono to staci aj dnes, ale pokrok isiel dopredu a mas to za 1/2 cenu ak nie lepsiu ako vtedy
staci aj 1jadro, ale cenovy rozdiel oproti 2jadru je maly, s tym, ze 2 jadro ti teoreticky vydrzi dlhsie


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: pon 12.12.2011 18:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 26.11.2006
Příspěvky: 522
Bydliště: Praha Vinohrady
Hezky zpracované PC sestavy adminem KineCZek fora zive.cz v různých cenových hladinách jsou zde: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=932&t=1131316


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: pon 12.12.2011 18:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
zase co som hovoril - na ukor procesoru lacnejsia grafika


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: úte 13.12.2011 10:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
občas si taky zahraju hru..ale takovou ke které jsem získal nějaký vztah prověřené lety..btw...začínal jsem pařením her na sinclair zx spectrum+ někdy v roce 1987...teď hraju settlersy 10th edition a občas nějakou střílečku...když počítač tak nic neřešit..vybrat optimální cenovou akci z libovolnýho obchoďáku a pro bfu naprosto dostačující volba...jako hry doporučuju koupit si pár čísel nějakého herního časáku kde jsou na připojeném dvd demoverze her a podle nich vyzkoušet jakou hru vlastně hrát..např mě žádné auto závody nikdy moc nechytly, nějaké hopsání z plošinky na strom mám za sebou a logický hry nemusím..chci se odreagovat a ne ždímat mozek ještě i po práci...c&c red allert..to byly hry...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: úte 13.12.2011 12:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.12.2008
Příspěvky: 295
Bydliště: Dobříč(Praha západ)
Pocitac neporizujes kazdy den, bud bych koupil nejakou I7ku s widlema, nebo ac je nemam rad tak http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=95560
diky lepsi optimalizaci ti pojede strihani jak po dratkach a umi to i spoustu dalsich veci a jestli na tom nehrajes hry, tak ti to bude uplne stacit a pripojis to na jakoukoliv telku. zvaz to jako moznost. Jinak slusny pc na strihani videi je za obdobnou cenu, protoze aby se ti to necukalo a prace trosku odsypala od ruky, tak proste ta cena bude stejna, na pc za 12tis. bych opravdu strihat nechtel, nebot bych na tom ztratil mladi a nervy


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: úte 13.12.2011 16:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
apple, uz je to tu marne nieco riesit... no co uz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: úte 13.12.2011 16:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
apple...no...kdo je odkojený woknama 3.1 v česku by měl dost problémů s kompatibilitou dokumentů a oblíbenými programy z woken...sám jsem it a jablko by mě zajímalo..jsem i odkojený tučňákem ale že v práci administruji wokna tak tučňáka mám jen na domácím serveru.. jo jablko co nechutnalo do telefónu a nebo placky na noviny ano ale v pcčku je to o něčem jiném..jiná filozofie, jiné zvyklosti, programy...ale kdyby jste někdo měl přebytečné prachy a chtěl mi darovat jablkový notebook tak neodmítnu...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: úte 13.12.2011 18:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
samozrejme ze by som ani ja zadarmo neodmietol, ale za tie prachy si poskladam lepsi pc. chces naolejovat fan lebo ide zle? smola, nie je otvor na olej a kym sa k fanu dostanes... hlavne, ze JPP, ze to je optimalizovane...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: stř 14.12.2011 3:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.12.2008
Příspěvky: 295
Bydliště: Dobříč(Praha západ)
to je sice pravda, ze za ty prachy si poskladas lepsi pc, ale wokna nejsou tak dobre optimalizovany, aby ten hardware vyuzili tak dobre jako Apple. Zvyknout se na to da celkem rychle, za tyden bez problemu. a jinak se da udelat dualboot. Jinak delam taky v IT a to jak s Woknama, tak s Unixem a Linuxem. Kazdy ma svoje. Osobne mam g73JH, ale kdyz si virtualizuju Mac OS na zkousku, tak vypocetni ulohy mi jedou proste podstatne rychlejc, jak ve stejnem programu na Win7. Navic bych urcite sel jen do Intelu, Amd jsou dneska mrtvy, do budoucna na to uz kaslou a chteji udelat diru do sveta na trhu s mobilnimi procesory, ale na pc uz v podstate dlabou. Jinak bezny PC bude kysna jak krava a tohle je mala krabicka na stul. At si tohle kazdy zvazi sam co vlastne chce, nejlepsi je to si to vyzkouset. Sice nerikam ze mam Jobse nejak v lasce, ale rozhodne se nebranim ruznym moznostem. Dokonce i jako kdysi byvaly zastance Widli sem se s unixem musel naucit kuli praci a zjistil sem ze to ma svoje vyhody a nevyhody. Jinak Win mam fakt jen kuli Flight simulatoru a CAD programum, ale v zasade se da i na applu virtualizovat. Navic dneska bych treba klidne menil i svuj pc za mac book air. Je to fakt lehounky, ma to vykon, ma to skvele vyreseny chlazeni a ne jak Asusy... jinak Dell by byl za obdobne penize co apple. Software je skvele odladen diky malemu rozkmitu hardwaru. U win 7 uz taky nejsou dead blue window. Dalsi vec je super napajeni, ze clovek nestrhne cely komp kdyz zavadi o snuru. Nevyhoda je mnohdy ne uplne kvalitni sasi. Staci pry na neho hodit klice a jsou tam hluboky skrabance. Ale zase na tohle nejsem barbar. Jinak ty co tady zase rvou ze Win only, si urcite nikdy ten OS nevyzkouseli a krom her a internetu urcite jen modelari a nikdy to nemeli treba na tyden v ruce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: stř 14.12.2011 8:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
lastfever : kdysi dávno jsem převáděl starý kazety vhs-c do avi divx na počítači s amd thuderbird 980Mhz s 512mb ram a gk trident geforce mx2..jediný limit který jsem měl byl hdd páč nebylo kam odkládat data..co si vzpomínám tak jsem měl 40gb disk..os už si nevzpomínám ale byly to wokna, soft pak byl nějaký z časáku computer co jsem roky odebíral...bylo tam tehdá nějaký téma o digitalizaci kazet a tak jsem to zkusil..jo trvalo to nějaký hodiny..zejména, že se kazeta dá točit jen jednou rychlostí nicméně i na týhle "plečce" jsem třeba rendroval dinosaury v mini demoverzi softu co se na něm dělali t-rexové pro jurský park 1..stačilo mít jen pořádný kodek..já měl cinema craft codec (ne placený) a to byl fofr...jo a taky jsem s předchozím compem (ne ten co mám teď) se satelitní kartou rozkodovával za letu satelitní programy (pomocí skystar1) a výsledný obraz a zvuk jsem pak (když bylo co) ukládal na hdd v mpeg2...a to jsem měl jen jednojádro a 1gb ram a kartu gaiward geforce 7200 golden hell..v tý době jsem zkoušel i zkusit dekodování satelitu po linuxem...redhat, suse..ani náhodou..sehnat program co to zvládne jako pod win se prostě nedalo..žádnej to neuměl tak "instantně" jako progdvb a altdvb....jestli to zvládne os-2 nevím, znam jen z práce kde pc s os-2 řídil výrobní linku..jablko neznám, drasticky se sem cpe spolu s oblíbeným telefonem..je to ale jen obchodní strategie...s nástupem např. samsungu a androidu ale apple ztrácí dech..musí rapidně dumpingově snížit ceny jinak ho samsung vytlačí...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: stř 14.12.2011 9:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2010
Příspěvky: 391
Bydliště: Praha 3
Jenom tip, já už hry dávno taky nehraju a před půl rokem jsem upgradoval, koupil jsem desku, disk, paměti, proc Intel Core i5 3,2GHz (přesný typ bych musel hledat) který má v sobě grafické jádro, takže nepotřebuji žádnou grafickou kartu a skutečně to běhá slušně. V počítači se točí teď jen větrák CPU a ve zdroji, jinak nic, spotřeba minimální. Je to na práci, internet, stříhání HD videa, běžím na Debian Linuxu. Celkově mě to vyšlo asi na 6000Kč. Z dob honění se za výkony jsem už vyrostl, protože se to finančně nevyplatí.

_________________
Když letadlo kouří, je to správně!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: čtv 15.12.2011 0:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2011
Příspěvky: 441
Bydliště: Praha-8 Troja
Hlavně nekupovat procesor od AMD... to je největší šmejd 2 procesory od AMD sem mi vys... pár měsíců po záruce a intel core my jede na notasu a počítačích bez problémů. Jestli ještě něco mohu doporuči, tak si to nechat složit u CZC, nebo Alza, prostě tam kde to budeš kupovat stalo se mi, že zdroj poslal přepětí a odpálil všechno zdroj mi sice vyreklamovali, ale zbytek už ne. Jinak u Alzy bych to nekupoval, protože vyřizovat s nima reklamace je opravdu radost, už jsem tam byl párkrá s počítačem, který se mi resetuje, když do něj člověk dá numerickou klávesnici, poporvé mě poslali domů s novim kabelem, podruhé, že mám přetíženou zásuvku, po třeí jsem si to nechal u CZC a ty našli vadu na základní desce s papírem od CZC jsem šel do Alzy a co myslíte, no zas mi řekli, že je to blbost a že mám přetíženou zásuvku u těch parchnů užn nikdy nic nekoupim...

_________________
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz