Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vyber PC
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 11:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.11.2011
Příspěvky: 40
Bydliště: Praha
Zdravim,

potrebuji poradit s vyberem PC. Mazelka ma notebook, ale chce jeste stolni. Pozadaveky lepsi stolni pocitac, hry nehraje, ale potrebuji, aby to zvladlo prehrat soubory z kamery .mts a mozna starihani videii.

Koukal jsem na aukru, kde docela ceny jdou. Ale udivil mě fakt, ze tam inzeruji herni PC a deska stoji 1024Kc, ktera v nem je.

Cenove rozmezi jen na case mam cca 12 000Kc, ale pokud jsem mimo misu, tak pridam.

Diky za pomoc


Naposledy upravil lubos.mandik dne ned 11.12.2011 12:14, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 12:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2011
Příspěvky: 2785
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Jenom poradím jednu věc přes AUKRO elektroniku opravdu radši ne, moc připadu že došlo něco jiného než PC nebo vůbec.

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 12:11 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.6.2011
Příspěvky: 90
Bydliště: Vsetín
podívej se sem:

http://pctuning.tyden.cz/hardware/pc-se ... 11?start=5

_________________
Yak 55 RC-F


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 14:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.9.2008
Příspěvky: 670
Bydliště: Chomutov
Obrázky: 0
Blog: Zobrazit blog (1)
Teď jsem řešil stejný problém.Akorát pro syna a aby na tom šly hrát hry.Toto jsem vymyslel


Zdroj EC 450W, ATX-P4, 12cm FAN, SATA, PFC 1
Procesor: AMD Phenom II QuadCore 970 Black E 3.5GHz, 8MB, socket AM3, 125W, BOX 1
Paměti: A-DATA DDR3 4GB 1600G (2x2GB kit) Gaming Edition V2.0 Heatsink 1
Základní deska: MSI MB 760GM-E51, AM3, AMD760G, D3, VGA+DVI+HDMI, GL, eSata, RAID, Heatsink, m-ATX 1
DVD±RW/RAM Sony Optiarc AD-7261S-0B, LightScribe, SATA, černá, bulk 1
Grafika Sapphire Radeon HD 6770/ PCI-E/ 1GB DDR5/ DVI/ HDMI / DP 1
Kabel napájecí 2-piny,černý, 1.8m 1
HDD WD 500GB, SATA3-6G 7200rpm 16MB Caviar Blue 126MB/s, WD5000AAKX 1

_________________
http://tox232.webnode.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 14:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
zle si vymyslel
zdroj ss-500et-f3
cpu core i3-2100
pamet kingston 4gb kit 1 najlacnejsia
doska najlacnejsia aka je
dvdrw hociaka sata
grafika minimalne 6850, 560Ti
kabel ti netreba je k zdroju
skrinka zalezi aky obchod
ac 11 pro, aby to bolo fajne tiche
univerzalny pc aj na hry, v buducnosti staci vymenit grafiku a ide sa dalej


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 15:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.9.2010
Příspěvky: 237
Bydliště: Týn
vyzkoušej se podívat zde http://tsbohemia.cz/ mají dobré ceny a rádi dobře poradí

_________________
davos & EasyCub, Swift II, Optic6


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 15:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.9.2008
Příspěvky: 670
Bydliště: Chomutov
Obrázky: 0
Blog: Zobrazit blog (1)
No jo ale procesor je Intel a já jsem proti Intelu :D
A ten napájecí kabel mi tam zustal když jsem to kopíroval.A to že je kabel ke zdroji to jsi vzal kde zatím jsem kupoval asi deset zdrojů a vždycky byli bez kabelu.
Tato sestava mne vyšla na 12145 Kč
Vím že by se dala udělat jinak ale strávil jsem nad tím nějaký čas a byl jsem limitován financemi.
Tak uvidíme co řekne synátor jestli Ježíšek sestavil slušné PC.
Doteď hrál na sestavě osm let staré
Procesor AMD Burton 2500 přetaktován
Deska ASUS A7
Paměť 768 Mb :lol:
HDD 80Gb

_________________
http://tox232.webnode.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 15:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
to je logika dat tam vykonny cpu a najslabsiu grafiku aka tam je, asi taka, ze som proti intelu, nebyt intelu tak sem pises na kalkulacke, ddworldista
syn sa ide hrat vo winrari asi
potom ked ti prdne eurocase si mozes kupit normalny zdroj kde bude aj kabel
davat si euroshit do pc je ako davat si 20 rocnu rc supravu do 3m akrobata


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 16:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8983
Bydliště: Bratislava dnv SK
Súhlas s Bumpy_SK, napriek tónu ktorý mohol byť miernejší zjavne vie o čom píše.. EuroCase boli použiteľné pred pár rokmi keď ešte zopár firiem vozilo z číny šmejdy bez filtrov, dnes patria k zastaralým (márne som hľadal ATX12 v2.2 natož v2.3, a pritom za rovnakú cenu to niektoré zdroje majú....)
Inak AMD nemusím a ani som nikdy nemusel a aj keď intel mal aj blbé obdobie keď na chladenie procíku bolo treba turbínu, mal AMD vtedy nároky stále vyššie (= horšie).. a teraz tie 32nm procesory (nemusí byť i3/i5/i7, aj niektoré značené ako G860 sú podobné..).

Jo a keby som skladal pc ako kedysi, asi by som bral značkovejšie veci ako treba, alebo niekde robím chybu? - Lebo by mi vyšiel PC výrazne drahšie ako nejaké Lenovo s i5 procesorom, 4GB a terabajtovým diskom a licenciou Windoze.. (500Eur s daňou) -to som pozeral dnes aktuálne.

Ale na tému grafickej karty si dovolím mať názor opačný - ten procesor má v sebe grafiku ktorá tým lacnejším externým kartám môže smelo konkurovať, a pri týchto cenových hladinách sa tam proste lepšia grafika nedá dať.
Keby niekto potreboval, nemá problém dokúpiť a strčiť si do PC tučnejšiu grafiku (a vymeniť zdroj za aspoň 600W), ale to ho vyjde najmenej polovicu toho čo stojí celý taký PC...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 16:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8983
Bydliště: Bratislava dnv SK
... jo ale chladič k procesoru treba, tie intel čo dávali donedávna v boxe sú o ničom - samozrejme medený(heatpipe) a čím väčší tým môže byť tichší. Aj keď už tie procíky hrejú oveľa menej než kedysi, uchladiť to potichu je stále ten najhorší problém pc. (a to že na to výrobcovia kašlú nie je o tom že netreba, ale o tom že záručnú dobu to prežije a potom nech si kúpi nový..).

Takže čím viac vetrákov (rozmer, ak to nejde tak počet) v case, a čo najväčší chladič na procík - ak je v pc príjemná teplota a trochu prievan tak core i3/i5 procík nemusí ani mať vlastný ventilátor, stačí pasívny.
Večer na pustenie filmu z pc, alebo aj hocikedy, je 3000rpm alebo možno len 2500, tak maximum čo ešte človeku nevadí. Netreba sa báť to meniť ani v značkových PC.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 16:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
za ten ton sa ospravedlnujem
ano integrac lacnejsim kartam ako 5450 moze konkurovat, ale nie je o nic lepsi nez 4 roky stara 8800GT, to mam vyskusane
chladic staci obycajny kus hliniku ac 11 pro - tiez mam vyskusane na i3, bolo pocut len disk, ale ak ide v miestnosti nonstop televizor alebo tam furt niekto krici tak je to jedno
600w je zbytocnost, na i5, 6850/560ti staci aj 400/500max kvalitnych :)
ked uz sa zaoberame chladenim, tak sa zide skrinka so zdrojom dole a do nej namontovat ventilatory na outtake
ano GK vyjde 1/2 z pc, ale ak chces hrat hry tak to je nutnost
3000rpm? odleteli by ti (aspon mne) usi :)
mam i5 2500k@4.5GHz s noctuou dh-14 (14cm noctua a 12cm fractal) + 6850 s accelerom s1 s noctou pf-12, v skrini mam 2x uctb12 vpredu a vzadu, to vsetko zregulovane na minimum, fajnova piecka, gk aj cpu 50C v idle, ale to nevadi
zaklad je vytvorit podtlak a keby som nemal na skrinke trup od z-37 a puddle twina tak mam vzadu hore ten fan z predu a teploty by klesli :)
ale neplaste sa, da sa vytvorit aj lacny, tichy, vykonny pocitac co vydrzi dlho, ale nie tak, ze nabehneme do tesca a kupime prve co vidime


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 16:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8983
Bydliště: Bratislava dnv SK
600W som napísal tak že to by bolo treba k novej grafike - bez nej tam je možno 250W a ani to som si nie celkom istý..
No ale chcel som povedať, že netreba kupovať grafiku nutne hneď, a hlavne nie nejakú lacnú - je tam možnosť ju jednoducho pridať hocikedy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 17:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
zerie mi to 100w v idle, cca 200 v maximalnom zatazeni
ono staci aj 350w zdroj, ale s ucinnostou 80+ gold/platinum, ale take sa moc nerobia
tych 26amp na 12V vetvach staci tiez, ale musi to by dobry zdroj, nie eurocase, spire, lc a neviem co vsetko, corsair, seasonic su ok
600w kvalitnych je tak na gtx595 alebo sli 580 :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 23:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.1.2010
Příspěvky: 143
http://www.svethardware.cz/art_doc-F63F ... 16884.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vyber PC
PříspěvekNapsal: pon 12.12.2011 12:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.4.2008
Příspěvky: 2255
Bydliště: Královéhradecký kraj
tox232 píše:
Teď jsem řešil stejný problém.Akorát pro syna a aby na tom šly hrát hry.Toto jsem vymyslel

Co to znamená, aby na tom šly hrát hry? :)
Před 2 rokama jsem měl Celeron 1,3Ghz s 256MB RAM a hry na tom šly hrát taky ;-) Jen holt né ty úplně nejnovější. Teď mám notebook a rozběhám na tom taky hry v pohodě... né ty z poslední doby, ale řekněme 2007 a zpátky. Existuje spousta krásných her mezi léty 2000 - 2007 :)

Dneska se řekne "potřebuji PC jen na kancelářskou práci a čtení emailů" - bum 4-jádro aspoň 5Ghz minimálně. :D

_________________
OPTIC 6 2,4Ghz Assan


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz