Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 141 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DJI Spark
PříspěvekNapsal: ned 09.04.2017 18:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2010
Příspěvky: 925
Bydliště: SK
Dost sa posepkava o novej koptere od DJI s nazvom Spark, a posledne uniklo uz aj par video zaberov:



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Přílohy:
32.jpg
32.jpg [ 48.94 KiB | Zobrazeno 3282 krát ]
6.jpg
6.jpg [ 47.25 KiB | Zobrazeno 3282 krát ]
31.jpg
31.jpg [ 20.18 KiB | Zobrazeno 3282 krát ]

_________________
DJI Phantom 4pro, DJI Spark combo
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Spark
PříspěvekNapsal: stř 12.04.2017 12:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Tak SPARK bude podle poslednich info i s dalsimi DJI novymi stroji predstaven jiz 24.4. na DJI Event.
Vedle SPARKa bude mit premieru i nova vlajkova loď Phantom 5, dále modifikace Phantom 4 Advanced, a konecne snad i jiz dlouho slibovane OccuSync brýle DJI FPV Goggles, dulezite mj. pro MAVICa.

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Spark
PříspěvekNapsal: stř 17.05.2017 19:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.4.2017
Příspěvky: 13
viewtopic.php?f=138&t=80524&start=15#p1362391



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Přílohy:
18556557_1878979535655492_4452409548791993389_o.jpg
18556557_1878979535655492_4452409548791993389_o.jpg [ 27.1 KiB | Zobrazeno 2589 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Spark
PříspěvekNapsal: stř 24.05.2017 17:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.4.2014
Příspěvky: 240
a je venku, cena základu bude 16tis a cena komba přes 20tis. Čekal jsem to lepší, jsem si chtěl koupit na hraní takhle na to prdím a budu mít jen Mavic :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Spark
PříspěvekNapsal: stř 24.05.2017 17:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.12.2016
Příspěvky: 29
ovladanie len gestamy na fotky celkom super vecička.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Spark
PříspěvekNapsal: stř 24.05.2017 17:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2010
Příspěvky: 925
Bydliště: SK
Je to fakt zaujimave ze perfekne reaguje na rozne gesta a ma preddefinovane rozne funkcie pre letove zabery, za ten peniaz clovek dostane tak akurat.

_________________
DJI Phantom 4pro, DJI Spark combo


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Spark
PříspěvekNapsal: čtv 25.05.2017 7:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.4.2014
Příspěvky: 240
Koukám blogeři ho už mají


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Spark
PříspěvekNapsal: čtv 25.05.2017 7:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2010
Příspěvky: 925
Bydliště: SK
Casey mal prototip, podla dji supportu vysielack od Mavica ma iny system Lightbridge cize zo Sparkom nieje kompatibilny

_________________
DJI Phantom 4pro, DJI Spark combo


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Spark
PříspěvekNapsal: čtv 13.07.2017 17:53 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1395
Bydliště: Pardubice
Po návštěvě Dji Training Day jsem neodolal a jednoho Sparka jsem si pořídil. Bohužel se zatím nedá sehnat kombo tak jsem vzal jen robota a k němu druhý akumulátor. Je to můj první létající robot a musím říci, že mne to celkem nadchlo. Spark dělá přesně to co má, a vše funguje dle očekávání. Strávil se mnou dva týdny na dovolené kde odlétal 3h 9min bez jediného zaváhání.. Jelikož se u nás zatím nedá pořídit rádio tak byl ovládán pomocí gest a mobilu. Konkrétně Samsung Galaxy S7, aplikace Dji GO 4 na tomto MT funguje bez problémů, spadla jen jedinkrát a to ještě před startem.. Otestoval jsem všechny funkce včetně RTH při ztrátě spojení s MT a vše funguje bezchybně.

Co se týče kvality videa a fotek tak jsem nadšen, přeci jen proti racing coptérce je to úplně jiná liga. Gimbal dokonale stabilizuje i za silného větru což mě opravdu překvapilo. O stabilizaci chybějící osy se stará obstojně FW.

Doba letu na plně nabitý akumulátor je 15 minut i za silného větru.

Pokud jde o vzdálenost řízení pomocí MT tak jsem se dostal na 100m horizontálně (SW omezení při ovládání pomocí MT) a výšku letu jsem nepřekročil 40m, letěl by výše, ale bojím se o něj :mrgreen: .

Abych to jen nechválil tak zatím má Spark v EU jeden zásadní problém.. Konkrétně je nutné při každém restartu robotu resetovat nastavení WiFi pomocí držení tlačítka inteligentního akumulátoru po dobu 9s. Pokud se toto neprovede tak MT nevidí Sparka... Problém už je zdokumentován na fóru Dji a spočívá v tom že robot při každém spuštění skenuje WiFi pásmo a zabere kanál s nejnižším rušením.. Samozřejmě vždy vybere pásmo 5.8Ghz které není tak "zasviněné".. To by samozřejmě problém nebyl protože MT umí jak 2,4 tak 5,8Ghz ale jaksi pokud pracuje v EU tak jede na kanálech které robot nepodporuje jelikož má kanálovou mapu pro USA :? ... Je to problém jen FW takže během dalších aktualizací se toto vyřeší.. Pokud se bude ovládat pomocí rádia tak by problém nastat neměl, ale ověřené to nemám protože čekám až k pelikánům dorazí..

Další závažná chyba je nabíjení akumulátorů.. V základní verzi totiž není nabíjecí stanice a akumulátory se musí nabíjet ve Sparku pomocí USB nabíječky (standard Fast Charge V3.0) která je v balení.. To je sice hezké ale problém je, že pokud mám dva akumulátory tak buď nabíjím nebo létám a nabití akumulátoru trvá cca 80min :? ... Ovšem s tímto jsem se nesmířil a jal se vývoje vlastní nabíječky. Akumulátory mají totiž zespodu kontaktní plošky pro dock který ještě Dji nevydal. Stačilo zjistit zapojení. Po chvíli bádání a měření bylo jasno a stačilo nakreslit a vytisknout kolébku pro akumulátor a zhotovit CC\CV zdroj.. Dále jsem vyzkoušel mezní hodnoty proudu a napětí které akumulátor akceptuje.. Maximální nabíjecí proud je 2,5A a maximální napětí přivedené na kontakty je 13,4V , pokud se jedno nebo druhé překročí zareagují integrované ochrany, akumulátor vybliká kód chyby (nadproud, přebíjení) a odpojí zdroj.. Pak už vytvoření nabíječky nic nebránilo.. Použil jsem mírně upravené zapojení nabíječe LiIon od Miloše Zajíce. Toto funguje ale nabíjecí proud je 1,2A což mi nevyhovuje a pro větší proudy už se zapojení moc nehodí a navíc není možné používat nabíječku v autě kvůli nízkému napětí.. Nakonec jsem pořídil tento https://arduino-shop.cz/arduino/1328-lm ... 85515.html CC\CV zdroj kde jsem nastavil omezení proudu na 2A a koncové napětí na 13,2V. K tomuto zdroji jsem přidal Step-UP měnič který zvyšuje na 15V a díky tomu je možné nabíjet akumulátor i ve vozidle ze zapalovače. Akumulátor sám automaticky ukončuje nabíjení a odpojí se od nabíječe při plném nabití. Cena tohoto nabíjedla je lidových 200CZK :D . Dodám ještě že je nutné nabíječ chladit (funguje i bez chlazení ale dost topí takže musím ještě překreslit škatulku a doplnit ventilátor, celou dovolenou jsem ho provozoval bez chlazení a přežil)..

Co dodat závěrem? Asi už nic a budu sbírat další zkušenosti. Každopádně mě Spark pozitivně překvapil, dělá co má a jeho nákupu nelituji 8) . Ještě přidávám pár fotek ze stavby nabíječky a nějaké to video a foto z robotu. Jak pelikáni dodají rádio tak pak informuji jak to chodí (v EU by měl být dosah 500m).


Přílohy:
1.jpeg
1.jpeg [ 51.95 KiB | Zobrazeno 1649 krát ]
2.jpeg
2.jpeg [ 65.78 KiB | Zobrazeno 1649 krát ]
3,5.jpg
3,5.jpg [ 49.04 KiB | Zobrazeno 1649 krát ]
3.jpeg
3.jpeg [ 94.81 KiB | Zobrazeno 1649 krát ]

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Spark
PříspěvekNapsal: čtv 13.07.2017 17:57 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1395
Bydliště: Pardubice
Nabíječ......................


Přílohy:
4.jpeg
4.jpeg [ 111.66 KiB | Zobrazeno 1650 krát ]
5.jpg
5.jpg [ 44.51 KiB | Zobrazeno 1650 krát ]
6.jpg
6.jpg [ 67.11 KiB | Zobrazeno 1650 krát ]

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Spark
PříspěvekNapsal: čtv 13.07.2017 18:01 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1395
Bydliště: Pardubice
Foto a video z robotu.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Přílohy:
DJI_0039.JPG
DJI_0039.JPG [ 87.01 KiB | Zobrazeno 1669 krát ]
DJI_0047.JPG
DJI_0047.JPG [ 169.58 KiB | Zobrazeno 1669 krát ]
DJI_0049.JPG
DJI_0049.JPG [ 175.06 KiB | Zobrazeno 1669 krát ]
DJI_0057.JPG
DJI_0057.JPG [ 103.76 KiB | Zobrazeno 1669 krát ]

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Spark
PříspěvekNapsal: pát 14.07.2017 11:25 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2008
Příspěvky: 29
Taky sem nevydržel čekat až dorazí combo a v úterý ho přivezl. Ten problém s pásmem 5.8GHz sem nezaznamenal. Vždy ho jen zapnu a normálně mi běhá v pásmu 5,8.

Jediné co tak včera sem s ním zkusil letěl dokud se neztratí z dosahu mobilu a místo aby se vrátil tak se jen zastavil a pak pomalinku začal letěl jinam místo aby se vrátil domu.

Doufám že brzo bude k dispozici ovladač aby se dalo letět dál. I když 4800 je celkem dost za ovladač.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Spark
PříspěvekNapsal: pát 14.07.2017 12:20 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1395
Bydliště: Pardubice
S tím 5.8Ghz je to zajímavé. S jakým telefonem to provozuješ?? Třeba můj NTB ho normálně vidí ale telefon ani ránu dokud neresetuji WiFi na Sparku... Ten problém je zdokumentován zde https://forum.dji.com/thread-100550-1-1.html ... Nové telefony si upravují kanálovou tabulku WiFi dle vložené SIM..

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Spark
PříspěvekNapsal: ned 16.07.2017 12:08 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2008
Příspěvky: 29
Takhle vypada hned po zapnuti. je to na iPhone 6. S jinym telefonem sem to nezkousel.


Přílohy:
IMG_4992.PNG
IMG_4992.PNG [ 480.05 KiB | Zobrazeno 1463 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Spark
PříspěvekNapsal: stř 19.07.2017 13:10 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2008
Příspěvky: 29
Ahoj,
nevíte někdo jak to pak bude s dosahem ovladače? Někde se píše že pro evropu to bude omezený jen na 500m. To bych pak asi zauvažoval nad mavicem ještě. Nebo se to dá nějak odblokovat když mavic má dosah 7km?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 141 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz