Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Potíže s armováním PX
PříspěvekNapsal: pát 06.04.2018 18:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.2009
Příspěvky: 108
Bydliště: Rakovník
Ahoj pánové
potřeboval bych poradit:
Pixhawk 4 při armování vydává místo dlouhého tonu zvuk (pokusím se napodobit :P ) e - ééééé.
V důsledku to zní jako Ne-nééééé. Píše Špatná kondice OptFlow To je můj překlad.
Nevíte někdo kde dělám chybu? Jo jinak to jde když v rozšířených nastavení vypnu všechny kontroly po zapnutí .Jinak po zmáčknutí pojistky asi furt bliká žlutě.A nebo zeleně nejde dostatečně rozeznat
Moc díky za každou radu.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Potíže s armováním PX
PříspěvekNapsal: pát 06.04.2018 19:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5386
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Pixhawk 4 ? Myslis 2.4 ?

- co tam mas vsechno napojeno za hw a jak ?
- zkousis to uvnitr / venku (mas GPS lock) ?
- jsi schopen to zkusit s nejakou telemetriii ? Kabel/BT/Wifi/433 ? Protoze to vypisuje chyby do Messages v MP

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potíže s armováním PX
PříspěvekNapsal: pát 06.04.2018 21:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.2009
Příspěvky: 108
Bydliště: Rakovník
Ahoj.
V podstatě všechno je v originálu. GPS. Tlačítko. Buzzer. napájecí modul. Jinak nic. Je to takovej pokusnej vergl.ESC Foxy multi 30a .Chci si to vyzkoušet po naze V2 a Vectoru. Oboje je nuda :) Ještě nedávno jsem čekal na zelené blikání cca 1 min . A teď už se jaksi nedočkám. Myslel jsem že jsem do něčeho hrabnul ( je tam toho moc 7). Ani reset do továrního nastavení nepomáhá. Dnes mne napadlo že by to mohlo být rádiem. Přešel jsem na Horuse 12 a nějak jsem se nezabýval délkou pulzu a jen jsem zkalibroval rádio v příslušném okýnku. Už jsem taky vyměnil dvakrát GPS. Lítám na otevřeným prostranství na Rakovnickém letišti. Všechny ostatní systémy nemají problém Zítra až půjdu do dílny tak to můžu i vyfotit. Dělá mi starosti ta hláška . Popravdě nevím co znamená. Díky zakazde nakopnutí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potíže s armováním PX
PříspěvekNapsal: sob 07.04.2018 6:44 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5386
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Pokud nemáš optflow tak by ho nemel zkoumat

Pix ma ale trochu problem když je zima. Většinou to pise ze je blbe gyro health. Pomůže zapojit jednotku a počkat tteba 5 minut aby se zahrala. Pak odpojit aku a zkratovat napájecí kabel DO pice aby se vybily kondiky. Připojit aku a melo by to byt cajk

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potíže s armováním PX
PříspěvekNapsal: pon 09.04.2018 15:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.2009
Příspěvky: 108
Bydliště: Rakovník
Ahojka
Plnil jsem dědečkovské povinnosti a tak jsem nebyl u počítače.Omlouvám se.A moc díky.Vyzkouším vše až mně povinnosti k tomu pustí.Jen mi nějak přelož sousloví DO pice něco mi to připomíná ale myslím žes to tak nemyslel :lol:
Ještě jednou díky moc. Kolega vyzkoušel vypnul ještě test baterky a vše je v pohodě.Uvidíme se ve středu takže se ozvu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potíže s armováním PX
PříspěvekNapsal: pon 09.04.2018 15:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5386
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
do pice = do pixe. Psal jsem to z mobilu kde mam anglickou klavesnici a nejak to ten autokorekt nedal :-)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potíže s armováním PX
PříspěvekNapsal: sob 14.04.2018 13:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.9.2011
Příspěvky: 9
Ahoj přátelé,
potřebuji trochu pomoct
Nainstaloval jsem PIXHAWK2.4.8. do rámu, kde je nutná 6S baterka. Zjistil jsem na IBAY že existují power moduly s hrdým nadpisem 30V/90A. Brouk na destičce byl do 30V stepdown měnič, ale na 6 článků mu explozivně upadla noha. Bedlivějším zkoumáním bylo odhaleno, že deklarovaných 30V znamená vlastně18V.V pixhawkovi jsem vyměnil oba 3,3V stabilizátory a vše se začalo podobat normálu. Nicméně bliká stále žlutě, nejde armovat a v messages se otravně opakuje RC Roll not configured.
Kdyby někoho cokoli napadlo, byl bych vděčný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potíže s armováním PX
PříspěvekNapsal: sob 14.04.2018 13:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5386
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
udelal jsi komplet kalibraci ? Pokud ano tak je klidne mozne ze to prepeti vzalo sebou i neco dalsiho nez jen regulatory.

Muzes se podivat do APM zdrojaku kdy zobrazuji tudle hlasku

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potíže s armováním PX
PříspěvekNapsal: úte 17.04.2018 20:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.9.2011
Příspěvky: 9
Prostřednictvím svého syna jsem se dozvěděl, následující:
než se to zarmuje, tak to provádí různé kontroly v tomto pořadí "Roll", "Pitch", "Throttle", "Yaw"
ta kontrola na Roll je tedy první. a ostatní by asi taky neprošli. Z kódu je vidět, že je nastaveno aby se kontroloval "min max" a kanál nemá nastavené mix a max. To se s největši pravděpodobnosti čte z EEProm a bude souviset s nějakou konfiguraci.

Zdá se, že v EEProm jsou nesmysly, protože mi to před tím také psalo, že Firmware je chybný nebo je špatný Frame. Hlášku jsem odstranil změnou Framu, ale vůbec se tomu nechtělo. Nejlépe by bylo smazat zmíněnou EEProm, ale netuším jak. Zkusím si chvíli hrát v jiném Framu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potíže s armováním PX
PříspěvekNapsal: stř 18.04.2018 8:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5386
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
pokud chces smazat eeprom tak do kontroleru nahraj jiny typ fw - treba pro rover. Pak to najed, pockej minutku (zjisti ze ma EEProm z jineho a smaze to) a pak to preplacni zpet Copterem

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Potíže s armováním PX
PříspěvekNapsal: čtv 19.04.2018 0:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.9.2011
Příspěvky: 9
Včera asi ve 2 v noci jsem udělal přesně co píšeš, nahrál jsem nějakou jinou potvoru a po návratu ke QUAD spustil kalibrace vysílače. Jaké bylo moje překvapení , když vše začalo fungovat. Moc děkuji za pomoc, představa vyfukování a následné zapájení procesoru, nemluvě o BGA obvodech, ve mě vyvolávala malomyslné myšlenky. Navíc se vtírala otázka, bude bootloader v proc. schopen a ochoten nahrát firmware. Zkrátka ještě jednou děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz