Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: ned 10.01.2016 17:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3873
Nejsem si moc jistý, že XBUS od JR je kompatibilní s Futaba SBUS, pokud ne, tak je ten převodník nepoužitelný.
Fungovalo by určitě tohle: http://www.rctimer.com/product-1185.html , ale s ohledem na stísněnost Vortexu bude potřebný počet kabelů nepříjemný. Nicméně minimálně by to zcela jistě umožnilo vyzkoušení a časem by se řešily jiné možnosti...


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: ned 10.01.2016 17:45 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 62
Takže tedy stačí pořídit jen ten PPM Encoder V1.0 ,nic jiného ?
Můžu asi použít můj starý klasický přijímač .
Díky moc za info.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: ned 10.01.2016 18:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3873
Ano, mělo by to fungovat, tohle je standardní konvertor PWM (tedy normálních výstupů na serva) na PPM. Jen si netroufám tvrdit, zda to je jediné a nejlepší řešení, JR zase tolik neznám. Je klidně možné, že existuje nějaký postup, jak z nějakého RXu dostat PPM (třeba za cenu drobného pájení), ale s tím už poradit neumím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: ned 10.01.2016 18:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 62
Super,tak tedy objednám ten konvertor.
Diky Jirka.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: sob 20.02.2016 18:08 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 62
Hledám borce, který mi pomůže nastavit Vortexe 285, už nemůžu .... :( :(
nastavoval jsem přes monitor dle návodu, ale není možné spustit motory. To je možné pouze v případě, že prohodím konektory (ELEV/RUDD )v příjímači ,ale zase
je to prohozené na pákách vysílače. Zkoušel jsem i reset v clean flightu a taky nic
Nerad bych si zvykal , že místo ELEV ovládám RUDD a naopak :(



Příloha:
IMG_20160220_163129.jpg
IMG_20160220_163129.jpg [ 86.06 KiB | Zobrazeno 1649 krát ]


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: sob 20.02.2016 19:04 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 25.6.2015
Příspěvky: 50
velkomgeorge píše:
Hledám borce, který mi pomůže nastavit Vortexe 285, už nemůžu .... :( :(
nastavoval jsem přes monitor dle návodu, ale není možné spustit motory. To je možné pouze v případě, že prohodím konektory (ELEV/RUDD )v příjímači ,ale zase
je to prohozené na pákách vysílače. Zkoušel jsem i reset v clean flightu a taky nic
Nerad bych si zvykal , že místo ELEV ovládám RUDD a naopak :(



Příloha:
IMG_20160220_163129.jpg


Ahoj,
já ti úplně nerozumím. Ale chápu tu flustraci, taky jsem s tím tošku bojoval na začátku :)
Každopádně nerozumím přehazování ? Proč , jak ?

Udělej to tak aby to fungovalo (zapojení konektorů), a pak si to přece můžeš namapovat ve wizardu vortexe jak chceš .

edit:
Když nad tím ještě jednou přemýšlím, je možné, že v té pozici, kdy to máš namapované dle svých ideálů, ti nejdou nahodit motory proto, že
a: nemáš na té páce dobře nastavený endpoint
b: máš namapované nahazování motorů na jiné páce než si myslíš.

End pointy jsi asi nastavil, když jsi to měl připojené k pc, předpokládám.

Promiň , nevím jak hluboké máš znalosti, píšu tak různě co mě napadá ,-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: sob 20.02.2016 23:11 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 62
Tak se zdá ,že se to nakonec vyřešilo přenastavením funkce - Modes- v Cleanflightu.
Zkoušel jsem s tím zaviset v gařáži a vypadá to v poho.
Akorát mě zaráží to neustálé pípání pod urovní cca.50% plynu, to asi není normální.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: sob 20.02.2016 23:24 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 25.6.2015
Příspěvky: 50
velkomgeorge píše:
Tak se zdá ,že se to nakonec vyřešilo přenastavením funkce - Modes- v Cleanflightu.
Zkoušel jsem s tím zaviset v gařáži a vypadá to v poho.
Akorát mě zaráží to neustálé pípání pod urovní cca.50% plynu, to asi není normální.


Tak super, že ti to lítá.
Na to pípání, když jsou vyplé motory jsem si už nějak zvykl. Když nechci pípat dám plyn nad 50 procent.
Víc jsem to neřešil. Je to prostě lost alarm, který už jsem párkrát využil 8-), když mi to někde žuchlo do křoví nebo vysoké trávy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: sob 20.02.2016 23:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 25.6.2015
Příspěvky: 50
Trošku předbíhám.

Kdybys měl někdy problémy se světlem (tmavá místa / moc světla) z kamery, tak pro mě ten obraz byl někdy opravdu hodně špatný, vyřešil jsem to výměnou za tento typ (lze sehnat všude možně) tady jí zrovna nemají
http://www.amazon.com/surveillance-RunC ... B00T5LLBX0

nebo je tu druhá možnost (asi lepší) :
http://www.surveilzone.com/DC5V-plastic ... ns-for-fpv

Ahoj


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: ned 21.02.2016 21:39 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2010
Příspěvky: 62
Díky moc za ochotu :D
Co se týče kamerky tak teprve uvidím, jestli to bude taková hrůza jak řikáš.
Mám když tak v šuplíku ještě dvě kamerky co jsem zkoušel v DJI F 450.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2016 11:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.10.2011
Příspěvky: 32
Ahoj, tak jsem pořídil nové brýle FS V3, a hned jsem je otestoval na Vortexu a to i s jinou kamerou FS960TVL 16:9 CMOS.
Výsledek vidíte níže - video.
Příloha:
Vortex280set1.jpg
Vortex280set1.jpg [ 84.74 KiB | Zobrazeno 1313 krát ]

Obraz v brýlích vypadá opravdu pěkně (bylo zataženo a na to že to je CMOS) a i formát 16:9 je super.
Záznam je udělanej přímo na brýlích, a ty bohužel degradují jak kvalitu tak formát.

Původně jsem tam měl kameru HS1177 CCD (takovej FPV evergreen), ale nebyl jsem schopen ji pořádně vyladit. Speciálně když je zem světlá např. suchá tráva tak kamera byla hodně špatně čitelná.

Někteří říkají, že je tam latence u kamer s vyšším rozlošením - nicméně já jsem nic zásadního nepozoroval. Asi by bylo dobré tu latency otestovat , až budu mít čas tak to naměřím.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

https://www.youtube.com/watch?v=chQwqKiDf5Y


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2016 11:19 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 25.6.2015
Příspěvky: 50
Ahoj,

souhlasím , mám hs1177 (přešel jsem z pz420m) a celkem zklamání. Jen jsem udělal základní nastavení, ani se to nesnažím nějak ladit, vidím že to je prostě o třídu horší. Každým dnem čekám Swift


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2016 11:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.10.2011
Příspěvky: 32
jediný co mi dávalo relativně dobré výsledky na HS1177 je tohle nastavení -> http://www.nefpv.com/book-page/electronics/configure-your-pz0420-fpv-board-camera
ale fungovalo to za předpokladu, že venku je slunce a nebo opravdu jasný den.
Lítal jsem s tím na podzim (zatažená obloha) a nic jsem pořádně neviděl.
Asi by se muselo měnit nastavení vždycky podle světlených podmínek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2016 12:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 25.6.2015
Příspěvky: 50
Se světlem jsem měl problem jen u stock vortexe.
Tohle HSko taky nemá problém se světlem, klidně lítám k večeru mezi stromy (kde je ještě větší šero) a vidím.
Co mi vadí je, že nevidím detaily, prostě mi přijde že to má poloviční rozlišení, nebo já nevím. :)

Ted si rikam ze bych se v tom jeste postoural, ale nechce se mi, swift uz je tady nekde v ČR, takze ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: úte 21.06.2016 14:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.8.2012
Příspěvky: 437
Bydliště: Prostějov
Nastavil jsem si do Taranise nového Vortexe 285, šlo to docela v pohodě, ale jelikož jsem doposud nepolíbený Cleanflight nebo Betaflight, tak mám dotaz. Ve Vortexu je teď CF 1.8.1, má cenu tam nahrávat něco novějšího, nebo případně betaflight?

_________________
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz