Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2015 11:53 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2014
Příspěvky: 149
Ahoj zakládám téma o Vortexu.

Už je nás pár a založili jsme FB skupinu.Tady je odkaz,kdyby se chtěl někdo přidat:

https://www.facebook.com/groups/1620534958222892/

http://www.immersionrc.com/fpv-products/vortex-racing-quad/


Coptera je opravdu super a podpora výrobce je veliká... V základu lítá rychle a výkonu až dost..já už jsem poladil trošku motory a teď je to Ďáblík....


Máte už ho někdo taky?

_________________
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2015 14:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Vypadá moc hezky.
Jak je na tom ta konstrukce, podle fotek to nevypadá na bouchání o zem.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2015 15:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2014
Příspěvky: 149
Poměrně dobře.. Já jsem s tím řezal docela dost(V Klatovech na race) a zatím jen vrtule a dva plastové díly,které tvoří deformační zony a celý pytel dílů stojí 11US :-) to vše také díky sklopným ramenům,které pak jen naklapneš zpět do pozice... Nerozbitný není,ale vydrží fakt dost...

_________________
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2015 16:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
A co ten jejich videovysílač, stačí to?

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2015 17:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2014
Příspěvky: 149
Kolem mě měli všichni 600vky a stejně viděli moje OSD :-) :-) :-) Je super..

_________________
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2015 19:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Jak je to prosímtě s přijímačem.
Je to jen přes S-bus, PPM?
Nebo tam jde připojit klasika PWM...
Co jsem našel manuál, tak to podporuje jen PPM
Tak to bych byl s Hitecem mimo.
Tomu čínskému nevěřím a MaximaSL má S-bus a PWM.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: úte 28.07.2015 13:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6059
Bydliště: Písek, ČR
Dejfak píše:
Jak je to prosímtě s přijímačem.
Je to jen přes S-bus, PPM?
Nebo tam jde připojit klasika PWM...
Co jsem našel manuál, tak to podporuje jen PPM
Tak to bych byl s Hitecem mimo.
Tomu čínskému nevěřím a MaximaSL má S-bus a PWM.

Dejfaku, Optima přijímače jdou flashnout na PPM, mám upravené dvě Optima9 a jednu Optima7, lítám s tím na 2 vrtulnících (T-Rexy 450L a 700 a jedné kopteře (Boženka), takže je vidět že tomu docela věřím.
Jde flashnou i Optima6 (sice jsem sám nedělal, ale neměl by být problém), a tato pak má dokonce 8 kanálů, čímž se řádně zhodnotí! :D
Před nějakým časem jsem tady zakládal na to vlákno, když budeš chtít, zkusím ho najít.

Po flashnutí jsou v kanálech 1 - N k dispozici klasické PWM (třeba pro serva apod.) a z posledního kanálu (N) leze PPM výstup.

P.S.: Tak jak to popisuju je to Flash tzv. "Mixed mode".
Pak je ještě druhý mód, přepínatelný, a ten funguje tak, že když dáš na určité servovýstupy propojku, je z toho čistý PPM přijímač (a už nejsou vedle něj současně ty PWM výstupy), a když propojku vyndáš, funguje vše jako originál - n kanálů PWM. Tento druhý mód jsem ale nezkoušel, mě se líbil ten Mixed.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: úte 28.07.2015 16:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
To zní zajímavě, kdybys to někde našel, rád bych se na to mrknul.
Co tam flashneš? Úplně ten Hitec SW, nebo jen nějakou část?
Nechci to tu zaplácavat věcí co k Vortexu nepatří.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: úte 28.07.2015 18:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6059
Bydliště: Písek, ČR
Flashuje se jeden ze dvou procesorů (hehe - při prvním pokusu jsem neměl správný obraázek přijímače, flashnul jsem druhý procák a Optima9 byla po smrti. Ona devítka má jinak rozmístěné procáky než šestka, tak mě to zmátlo)
Tak mrkni tady a kdyžtak můžeme pokračovat tam:
viewtopic.php?f=39&t=69118
Hned na prvních dvou řádcích jsou dva odkazy, více jsem nepotřeboval.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: ned 23.08.2015 12:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Tak jsem se byl kouknout na Vortexe u Hořejšího.
Překvapilo mě jak je to malé.
Z fotek a videí to vypadá velké.
Ale když to člověk drží, tak je to hezká velikost.
Trochu mě zklamalo uložení ramen.
Ty plasty a šroubky co stahují uhíkové rameno vypadají jak z hračky z tržnice. Ale zbytek je velmi povedený.
Při pádech bude jistě nejčastěji odcházet spodní ochraný oblouk co chrání kameru. Jinak to vypadá v celku kompaktně.
Taky bych měl strach o vytržení video vysílače.
Na Qavu mám anténu připáskovanou, aby při pádu nešel žádný pohyb do videovysílače. Tady je gumová průchodka, která brání aby se anténa moc nehýbala. Ale stejně je kolem ní 1.5mm místo.
Takže při častém převracení na záda to bude trpět.
Asi by tam šla dát nějaká těsnější.
Zarazila mě ta velikost.
Myslel jsem že tam nacpu Optimu9.
Nechci ji ale dávat ven. Je jisté že dovnitř se nevejde.
Tak ještě uvidím.
Pro ty co nemají PPM, by měl za nedlouho přijít převodník (kabel) z S-bus na PPM. Převodník, každý převod zabere nějaký čas. Jinak se dá do vortexe namontovat převodník od FrSky CPPM - S-bus
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... coder.html
Takže určitě bych šel cestou bez převodníku.
Zjišťoval jsem všechny možnosti.
Takže jedině flashnout Optimu6, nebo vzít z číny ten hotovej s dvěma anténama.
Co se mi u Vortexe líbí tak baterie na hřbetě.
S tím mám problém u Qava, tam se baterky dávájí dozadu a špatně se vyvažuje.
Zvažuju všechny pro a proti.

Vortex
+ hotová věc
+ nastavování přes videobraz
+ dobré vyvažování baterií

- subtilnější konstrukce
- některé části náchylnější na poškození
- pouze PPM

Qav to má zase naopak.
Jinak cena vyjde dost podobně.
Tak mám dilema

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: ned 23.08.2015 12:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6059
Bydliště: Písek, ČR
Jedna poznámka k tomu čínskému přijímači:
Zdejší RCM člen Jarda.Falcon jeden koupil a měl s tím velkou starost, přestaly mu tam chodit nějaké kanály nebo co.
Od té doby mu to leží v šupleti, říkal že by s tím do vzduchu nešel.
Může to být problém toho kusu (pravděpodobně tomu tak je), ale i tak je to zkušenost a indicie :wink:

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: ned 23.08.2015 14:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Děkuji za upozornění.
Jestli se rozhodnu pro Vortexe, tak se ještě spolu domluvíme.
Asi vyndám Optimu6 z krabičky a bude se na ni muset udělat flash.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: ned 23.08.2015 16:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6059
Bydliště: Písek, ČR
Jestli budeš chtít, tak ti to flešnu, to není problém.
Sice už jsem zapomněl jak se to dělá ale zase si to přečtu, nebylo to nic světobornýho.
Kdyžtak se ozvi.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: úte 27.10.2015 12:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.10.2011
Příspěvky: 32
Ahoj, tak jsem byl o víkendu prohnat nového Vortexe a na to, že to vyndáš z krabice a lítáš je to fajn.
Jinak to foto je po několika bouračkách, takže anténa přijímače a vrtule bylo to co jsem měl právě po ruce abych to opravil.
Mám tam
CF 1.9.1
OSD...16beta
Většinou to honím na 3s a 3sHV , přijímač frsky X4r-sb, a jede to nativně přes sbus.
Až budu mít chvilku přidám i video.


Přílohy:
20151025_124435_resize.jpg
20151025_124435_resize.jpg [ 225.9 KiB | Zobrazeno 2613 krát ]
20151025_124509_resize1.jpg
20151025_124509_resize1.jpg [ 124.24 KiB | Zobrazeno 2613 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Immersion Vortex
PříspěvekNapsal: úte 03.11.2015 14:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2014
Příspěvky: 149
Já mám Vortexe již velmi dlouho. A i když se vám zdají plastové díly křehké je to jen dobře...Jsou to deformační zony a praskají....Také celý balíček všech plastových dílů včetně dílů do všech ramen,které jsou identické stojí asi 11US(včetně toho karbonového dílu vepředu)....Mám crash kit od začátku a ještě jsem ho nespotřeboval :-)...Prostě když má něco prasknout,tak ať to praskne řízeně tam kde chci a výměna stojí pár korun.... Pořád to je coptera,která mi lítá asi nejlépe ze všech.....Lítám 4S,motory jsem měnil za cobra motors 2204/1960kv(původní pořád makají) a vrtule 6045.... Na anténu jsem navlíknukl klasický bobbins co se dává na odvibrování horních plat copter,tím jsem vyplnil mezeru a videovysílač je cajk..

_________________
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz