Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: LHI F450
PříspěvekNapsal: pát 08.09.2017 11:16 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 17
Ahoj všem

Zakupil jsem na Aliexpressu stavebnici LHI F450. Bude to asi kopie DJI. Poradíte jaký mám použít software?

Díky předem


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: F450
PříspěvekNapsal: pát 08.09.2017 13:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3594
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Pokud je to kopie DJI, tak má řídící jednotku NAZA2 nebo NAZA2 lite. Pro ně je určen DJI NAZAM Assistant.
Když to má jinou řídící jednotku, tak je třeba hledat sw určený pro ni.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: F450
PříspěvekNapsal: pon 11.09.2017 10:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 17
Díky za radu, je tam Arducopter APM 2.6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: F450
PříspěvekNapsal: pát 22.09.2017 11:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 54
Bydliště: Nejdek
Apm planer 2 je pro adrucopter myslim měl by byt pro adrucopter pixhawk a pixhack. http://ardupilot.org/planner2/docs/inst ... ll-windows

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: LHI F450 problém při prvním startu
PříspěvekNapsal: úte 07.11.2017 14:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 17
Dobrý den

Sestavil jsem drona, oživil APM atd. Ale při staru se dron začne točit doleva. Co může být špatně. V Mission Planneru jsem nenašel možnost, kouknout, jestli se motory točí všechny stejně, což by asi při staru měly. Dá se někde zjistit?

Díky za rady.

Aleš


Přílohy:
LHI F450.JPG
LHI F450.JPG [ 74.75 KiB | Zobrazeno 496 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.11.2017 14:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1814
Bydliště: Košice, SK
Už z princípu sa všetky motory nemôžu točiť na jednu stranu. Vylučovalo by to možnosť riadiť rotáciu koptéry okolo zvislej osi zmenou ich otáčok. Všetky potrebné informácie nájdeš v dokumentácii k príslušnej riadiacej jednotke.
https://www.google.sk/search?q=apm+2.6+ ... =754&dpr=1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: F450
PříspěvekNapsal: úte 07.11.2017 14:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 17
Díky, pardon nemyslel jsem na stejnou stranu, ale aby měly stejné otáčky. To mám dobře 2x CW a 2x CCW.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: F450
PříspěvekNapsal: stř 15.11.2017 21:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 17
Mám ještě dotaz. Nedaří se mi spojit přes FPV. Začne to jakože OK, ale nepovede se. S mobilem se mi to spojí. Viz obrázek.
Díky za rady.


Přílohy:
výstřížek.jpg
výstřížek.jpg [ 44.46 KiB | Zobrazeno 390 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: F450
PříspěvekNapsal: stř 15.11.2017 22:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 355
Bydliště: Česká republika
A máte tam vůbec nějaké FPV?
Na obrázku je záložka trackeru.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: F450
PříspěvekNapsal: pát 17.11.2017 8:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 17
Mám na tom obrázku stavebnice je vidět. Když zapnu dron, tak zelené LEDky začnou místo blikání svítit trvale, ale nezadaří se. Ta záložka si myslím nemá na nic vliv. Chtěl jsem ukázat co se děje, když kliknu na tlačítko Connect.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: F450
PříspěvekNapsal: pát 17.11.2017 9:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 355
Bydliště: Česká republika
A není to telemetrie?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: F450
PříspěvekNapsal: sob 18.11.2017 18:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 17
Tak jo je to telemetrie, jeste se v tech terminech moc nevyznam. Ale i tak, otazka trva :-).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: F450
PříspěvekNapsal: stř 29.11.2017 23:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.11.2017
Příspěvky: 2
Zdravím modeláře.
Předem se moc omlouvám, že toto bude asi naprosto tristní dotaz, ale googlil jsem jak jsem mohl a nikde nenašel odpověď. :(

Mám quadro-copter DJI F450 (samozřejmě kopie Čína) a na něm motory 2212/920kv. Motorky mají na osičkách aretaci (říká se tomu tak?), takže osička nemá tvar kružnice, ale je jakoby seřízlá z obou stran (viz. obrázek zde: https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1tNE0XwfH ... 40x640.jpg). Po nasazení vrtulek se samozřejmě neprotáčejí - jsou zachycené těmi "ploškami".

A teď - zlomil jsem ty vrtule, které k tomu defaultně byly, takže nemám s čím létat.
Koupil jsem tedy náhradní - karbonové. A ty se standartně nedodávaly s těmi aretujícími středy, ale pouze s kulatými středy. Takže, když nenasadím na motorek "čepičku", tak se vrtule protáčí - nemají tam prostě ty plošky.

Můj dotaz - bude to fungovat, když to prostě jen dotáhnu tou "čepičkou"? Mám hrozný strach, že se začnou protáčet a copter půjde k zemi.
Pokud to tak má funogvat - mám to utáhnout na doraz? Bojím se, že strhnu závit... :(

Sorry za amatéřinu...

P.S. Vyvážené je samozřejmě mám. ;)

SY.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: F450
PříspěvekNapsal: ned 03.12.2017 11:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.9.2017
Příspěvky: 17
Zdravím.

Já jsem koupil také náhradní vrtule bez těch plošek a dotáhnul je tak nějak rozumně a nemají snahu se povolovat. p.s. odkud jste? :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: F450
PříspěvekNapsal: pon 04.12.2017 11:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.11.2017
Příspěvky: 2
Aldamir píše:
Zdravím.

Já jsem koupil také náhradní vrtule bez těch plošek a dotáhnul je tak nějak rozumně a nemají snahu se povolovat. p.s. odkud jste? :-)


Tak jsem to také zkusil jen na "dotažení" a vypadá to, že to funguje dobře. :) Radši je ještě před dalším letem zkontroluji, ale zdá se to dobré.
Každopádně se nemohu zbavit pocitu, že se to nikdy nepovolí. :D

Momentálně Praha, Vy odkud?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz