Reklama

 



Pravidla fóra


Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 26.11.2016 22:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.7.2003
Příspěvky: 191
Ahoj,

snazim se po letech vratit k RC modelarine a nalezt jedinou vysilacku pro me soucasne Futaba FC16 (35MHz), Graupner XR-6 Race (40MHz) a Spektrum DX5 (stara verze s 2 polohovym prepinacem) pro moje modely aut, letadel, vrtulniku a pripadne budouci coptery.

Jsem nenarocny velmi obcasny modelar.
Jediny mix co jsem kdy pouzil byl na samokridlo.
Pamet na modely, stopky a exponencialni vychylky bude mit asi kazda vysilacka?
Uz me zbylo jen samokridlo a jeden pakrfly a ten by lital i na te DX5e :-)
Na auta staci 3 kanaly (na navijak). Jezdim jen expedice (TL-01, CC-01).
Chtel bych si casem poridit Blade 200S a Multiplex FunCub nebo FunCub XL s kridelky a klapkami.

Problem je ze mam starou zlutou verzi Blade MCx a ta je urcite DSM2. Ovsem podle popisu na webu se me zda, ze nove vysilace uz jsou jen DSMX a nejsou zpetne kompatibilni (nebo snad pouze doprodejove modely?). Nebo se pletu?
Cenove se pohybuju okolo DX6e nebo DX6.

Dekuji za vysvetleni, pouceni, doporuceni
mech1


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 26.11.2016 22:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 286
Bydliště: Holýšov, Plzeňský kraj
Pokud koukáš po DX6, tak mrkni sem http://www.rc-zoom.cz/konec-dsm2-je-tu-skoro-vyprodano/ a popřemýšlej.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.11.2016 22:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 812
Bydliště: Brno
No, je to asi jedina moznost, pokud trvas na DSM2. Ale na Funcuba ti to bude stacit jen kdyz das klapky na spolecny servo. Radsi bych na tvym miste hledal jinej vice jak sestikanal, treba Taranis, prijimace muzes dokupovat postupne nebo by tam myslim mel jit dokoupit modul na DSM, ale to si zjisti. Honza Urbanek z RC Studia ti poradi.

_________________
Robin, EasyGlider 4, Beaver 25e, K3600
JETI DS-16


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.11.2016 22:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.7.2003
Příspěvky: 191
Uf! Takovej fofr sem necekal :-C
Kazdopadne diky! diky!

Mno chtel jsem mit jedine radio na vse a DX5e dat klukovi na auticka ... [bud bych musel koupit na dom novej MCx2 - tak to ma taky DSM2] anebo si na MCx nechat DX5e a na ostatni koupit DX6 :-(
Jak to ze na FunCub potrebuju vic jak 6? Myslel jsem ze klapky sdruzim Y kabelem, protoze ma v kridle na kazde strane servo.

Jsem opravdu hodne svatecni modelar a vybaveni mi vydrzi roky. Takze zas do toho moc investovat nechci.
To FM vybaveni jen ztezka prodam, ale zas chci mit moznost litat si za barakem bez strachu z ruseni ...
Dalsi moznost je samozrejme si DX6 poslat z USA, neb tam DSM2 porad frci.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.11.2016 23:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 286
Bydliště: Holýšov, Plzeňský kraj
mech1 píše:
Uf! Takovej fofr sem necekal :-C
Kazdopadne diky! diky!

Mno chtel jsem mit jedine radio na vse a DX5e dat klukovi na auticka ... [bud bych musel koupit na dom novej MCx2 - tak to ma taky DSM2] anebo si na MCx nechat DX5e a na ostatni koupit DX6 :-(
Jak to ze na FunCub potrebuju vic jak 6? Myslel jsem ze klapky sdruzim Y kabelem, protoze ma v kridle na kazde strane servo.

Jsem opravdu hodne svatecni modelar a vybaveni mi vydrzi roky. Takze zas do toho moc investovat nechci.
To FM vybaveni jen ztezka prodam, ale zas chci mit moznost litat si za barakem bez strachu z ruseni ...
Dalsi moznost je samozrejme si DX6 poslat z USA, neb tam DSM2 porad frci.

Pokud si hodně sváteční, tak na Taranise vůbec nekoukej, ztratil by ses v menu dřív než vůbec začal. Poslat si DXku můžeš, jen jestli se to vyplatí-záruka, doprava..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.11.2016 10:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.6.2013
Příspěvky: 101
Bydliště: Praha
Obrázky: 10
Levná a kvalitní alternativa: Devo 7e
http://www.banggood.com/Wholesale-Walke ... 48117.html

když se do toho přes usb nahraje firmware Deviation
http://www.deviationtx.com/
tak to umí i DSM2 - jen tak, bez nutnosti cokoliv do vysílačky montovat a dokupovat.

Já Devo 7e mám a řídím s ní bublinu a vrťas - oba DSM2 (1xSpektrum, 1xOrange).
Nestalo se mi, že by mi něco spadlo kvůli dosahu.

Výhody:
- obří možnosti programování (Deviation je inspirován OpenTX), začátečnický režim
- 7kanál, paměť 30 modelů, expo, stopky, mixy, heli/plane
- snadné přenášení modelů z PC
- dokáže se tvářit jako usb joystick ve Windows, kromě usb má ještě 3.5 jack na sim/trainer
- vibrace, podsvícený displej
- docela snadno se dá přemontovat páka plynu (mode1,2)
- kvalitní zpracování

Nevýhody:
- pro někoho možná malá velikost
- málo ovládacich prvků - chybí trojpolohový a vratný přepínač, chybí otočný potenciometr
- nižší vysílací výkon - na 2m větroně to asi nebude...

_________________
CrackWing, MiniTitan, Phoenix RC sim


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.11.2016 10:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.7.2003
Příspěvky: 191
Dik ;-)

Jeste se koukam na DX6e, ta je preci jen lacinejsi a i DXe, tam je cena uplne jinde. Bohuzel o DXe toho moc nenachazim :-C
Uplne vidim jak si poridim DX6 a pouziju ji parkrat a za par let bude zase vse jinak, presne tak jako s FM, do kteryho jsem dost nainvestoval.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.11.2016 11:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 286
Bydliště: Holýšov, Plzeňský kraj
http://www.rc-zoom.cz/nove-clanky/
http://www.rc-zoom.cz/vse-o-rc-soupravach/
S dobou se mění i technika, to si musíš zvyknout, ale výhodu to má hlavně v dnešní dostupnosti, možnostem i ceně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.11.2016 11:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.7.2003
Příspěvky: 191
To jsem prochazel dik.
Kdyz si vemu, co jsem vyuzival na FC16 a XR-6, tak jsou to vlastne jen exponencialy, stopky a mix na kridlo. Na to je DX6 trosku zbytecna.

Zvykat si tak nejak nechci a nebudu. RC neni muj hlavni konicek a ja jsem zastancem pristupu, ze veci maj pri setrnem zachazeni vydrzet. Dostupnost me nezajima, klidne si pockam. Cenova dostupnost je diskutabilini, protoze FC16 me stala v bazaru taky par tisic + dovybava ...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.11.2016 16:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1021
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
Taky je možnost dát do té FC-16 modul DSM2/DSMX https://hobbyking.com/en_us/orangerx-ds ... odule.html

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.11.2016 16:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 812
Bydliště: Brno
mech1 píše:
Jak to ze na FunCub potrebuju vic jak 6? Myslel jsem ze klapky sdruzim Y kabelem, protoze ma v kridle na kazde strane servo.



Nebo tak

_________________
Robin, EasyGlider 4, Beaver 25e, K3600
JETI DS-16


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.11.2016 16:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1021
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
Myslím, že klapky přes Y kabel nepůjdou. Jedno servo by se muselo zreverzovat, jinak by to chodilo jako křidélka proti sobě. Nebo jedno servo zabudovat opačně.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.11.2016 18:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2003
Příspěvky: 463
Bydliště: stud. zbys.
Janva strci reverz mezi servo a prodluzovat aje .....


jinak cim ,,lepsi,, radio tim lip i pro svatecni modelare.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.11.2016 18:36 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 144
Bydliště: Bratislava
Zdravim,
uz pri kupe pouzivanych striebornych Spektrum DX6i vyrobenych po r2015 treba si davat pozor ci este maju DSM2
mam dvoch znamich ktory si kupovali v rovnakom case nove DX6i a jedna bola este DSMX/DSM2
a druha uz bola iba DSMX, podla kodu produktu sa to da presne zistit 2SPMR6630EUC
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/spe ... 35633.html

najlepsie by bolo vsetko predat co mas (ja viem ze to bolo drahe, ale uz to nema moralnu hodnotu)
uplne by ti stacila strieborna Spektrum DX6i DSMX/DSM2, myslim ze uz na večnost .)
napriklad ja som poslednu pouzivanu DX6i u nas na SK predal cca za 60e takze nakup je za babku
to je volba aby si mohol lietat aj s MCPX DSM2

ja sam pouzivam striebornu DX8 DSMX/DSM2 a uz mi ostane asi na večnost
lebo mam 10 prijimacov Orange DSM2 s RX3S 3-Axis s head-lockom a plno inych DSM2 prijimacov Orange a Spektrum

keby si vymenil MCPX DSM2 za iny vrtulnik s DSMX (napriklad MCPX BL je uz DSMX tiez sa da uz lacno kupit)
tak v vtedy by som siel do Spektrum DXe
je to plnohodnotny 8kanal, ma vela prepinačov a este dva volne miesta, mozno este v buducnosti
sa budu dat doplnit o vypinace alebo vymenit dvojpolohove za trojpolohove, vsetko zalezi od hardveru a softu
v DXe telefonom, tabletom a pocitacom si nastavis čokolvek ako na DX8
v podstate pamet modelov a nastavenia mas vsetko ulozene v mobile
pred letom s konkretnym modelom si zvolis model na externom LCD .) zapises do DXe a letis

tu mas nazorne video programovania dxe
https://www.youtube.com/watch?v=AK3scf5NDfI
registracia a upgrade dxe
https://www.youtube.com/watch?v=H5dy8khYRfE
http://www.horizonhobby.com/pdf/Spektru ... ctions.pdf

Spektrum DXe Programmer
tusim na androide maju este neaky problem
https://play.google.com/store/apps/deta ... ogrammertk

teraz chalani na rcgroups budu asi robit lepsi ovladaci program, tu je fakt milion informacii
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... ?t=2489216
toto pouzivam na peklad https://translate.google.sk/translate?h ... s%3A%2F%2F

tu je pekny clanok http://www.rc-zoom.cz/spektrum-dxe-1/

kupovanim dsmx/dsm2 modulu pre FC-16 su vyhodene peniaze, za to mozes mat dalsie prijimace dsmx

mozno by bolo mozne do DXe vlozit dsm2 modul HP6DSM z DX4e alebo DX5e a prepinat prepinacom
http://www.hacksmods.com/?s=dsm2&submit_x=0&submit_y=0
foto rozobratej DXe http://www.rc-zoom.cz/zmena-modu-vysilace-spektrum-dxe/

mozno bude upgrade na bluethoot? zase som sa neako rozpisal, hanba mi .)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.11.2016 20:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 4223
Bydliště: Žilina SR
janva9 píše:
Myslím, že klapky přes Y kabel nepůjdou. Jedno servo by se muselo zreverzovat, jinak by to chodilo jako křidélka proti sobě. Nebo jedno servo zabudovat opačně.

Nebo si upravit servo na reverzní :wink: - stačí vevnitř navzájem prohodit kablíky k motoru, ale musí se pak doladit středová poloha. Kdysi dávno, když ještě nebyly programovatelné vysílačky, nám nic jiného nezbývalo, než to tak dělat. :mrgreen:

Mj., FC-16 je dost inteligentní vysílačka, která si ale s takovými banalitami poradí. Pakliže to nějaká nová neumí nebo nemá dost kanálů, tak náhrada FC-16 takovou novější, by byl jednoznačný krok zpět. :roll:
Svého času jsem se totiž taky vracel na modelářské nebe po 25-leté pauze. Ze starých dob mi zbyl amatérský 4-kanál AM v pásmu 27MHz - tak s tím bych se dnes odvážil řídit nanejvýš hračkářské autíčko nebo lodičku, letadlo ani náhodou. Kamarád mi ale věnoval FC-16 a už to bylo zcela jiné kafe. Asi rok a půl jsem s ní létal, pak si pořídil z druhé ruky T-10CG. Jedinou nevýhodou FC-16, kterou jsem opravdu vnímal, byla již překonaná FM (frekvenční modulace), která se projevovala i občasnými krátkodobými výpadky dosahu v určitých konkrétních místech letového prostoru. V zásadě, podle mne, po upgrade pomocí 2,4GHz modulu, ať už od JeTi (modul TU), Frsky, nebo od jiných výrobců, by FC-16 pořád zůstala použitelná vysílačka pro většinu modelů. Jaký typ zvolit - to už záleží na tom na který systém by chtěl dotyčný pak perspektivně přejít a taky od cen příslušných přijímačů. :wink:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz