Reklama

 



Pravidla fóra


Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 15:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.6.2016
Příspěvky: 27
Bydliště: Pardubice
Pro loď musim mít volantový vysílač ? Když bych dal palcový tak loď nemá jak couvat ne? Nebo jak se tohle řeší ?
Předem děkuju za odpověď :)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 15:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Třeba tak, že motor zapojíš na kanál výškovky.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 16:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.6.2016
Příspěvky: 27
Bydliště: Pardubice
aha myslel jsem si to dekuju :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 16:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 659
Bydliště: Brno-Maloměřice
Akorát je potřeba mít na páce plynu neutralizační pružinku, aby se páka plynu centrovala uprostřed jako na tu výškovku. Jde to i bez té neutralizace, ale pak se neutrál hůř hledá.
Jinak je úplně jedno, jestli máš volantovku, palcovku nebo pultovku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 16:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1099
Bydliště: Šternberk, ČR
Pokud se jedna o pomalou lodku neni problem dat plyn pripadne na nektery potenciometr a ridit plyn timto zpusobem.

U pocitocovych radii jdou delat uplne zazraky!


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 16:38 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.6.2016
Příspěvky: 27
Bydliště: Pardubice
aha děkuju


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 16:58 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.2.2014
Příspěvky: 859
Bydliště: Blatnica, SR
Bořík píše:
Akorát je potřeba mít na páce plynu neutralizační pružinku, aby se páka plynu centrovala uprostřed jako na tu výškovku. Jde to i bez té neutralizace, ale pak se neutrál hůř hledá.
Jinak je úplně jedno, jestli máš volantovku, palcovku nebo pultovku.


Možno by pomohlo dať veľké expá, tým pádom by si znecitlivil stred a páka by nemusela byť na milimeter presne v strede...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 17:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 659
Bydliště: Brno-Maloměřice
Hodně vysílaček má neutralizaci ve všech směrech na obou pákách, jen je šroubkem tato neutralizace u plynu vyřazena. Takže stačí jen rozdělat zadní kryt vysílačky a ten správný šroubek povolit. Popř. se dá koupit sada na dodělání té neutralizace na páce plynu. V nejhorším se dá u některých vysílaček zapnout pípnutí při přejezdu neutrálu a tak podle zvuku určit ten střed - ale to je dost na houby. Asi nejlepším řešením je použít tu středící pružinku a přitom přitáhnout plíšek pro tužší chod, aby páka zůstala v jakékoli poloze, ale při přejezdu středu byla páka jasně centrována uprostřed.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 17:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
A proč není dobrým řešením použít jako plyn páku výškovky? Vždycky jsem to tak u malé lodičky dělal a přijde mi to ideální, zvláště když s vysílačkou i létám s letadly.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 18:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 659
Bydliště: Brno-Maloměřice
No vždyť ano - je přece úplně jedno, jestli použiješ páku plynu nebo páku výškovky - v tom se to liší pouze tak, jestli používáš lichý nebo sudý mód. Někdo je zvyklý mít plyn vpravo, někdo vlevo. To přece záleží jen na zvyku každého soudruha. Navíc u mnoha vysílaček se dá přiřadit jakýkoli kanál na jakýkoli ovladač a tak je to úplně jedno. Důležité je mít tu neutralizaci - i když někdo může používat i ten plyn podle Rimra, ale je to už dost komplikované a rozhodně méně pohotové. Já si právě už před delší dobou pořídil Taranise E a stále čekám na tu neutralizaci plynu - prostě bez toho centrování je ovládání plynu na houby - ale to jde jen a jen o můj zvyk a pokud si někdo zvykne na něco jiného, nemusí být snadné se předělat na něco jiného - navíc pokud k tomu není pádný důvod.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 19:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2003
Příspěvky: 500
Bydliště: stud. zbys.
tež jsem mel na lodi plyn v levo respektive na vyskovce jeto jen o zvyku /chvili mi trvalo než sem to tam napipal ale pak ok a spatecku namixovanou jet pohon/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 19:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.6.2016
Příspěvky: 27
Bydliště: Pardubice
no nevim stejnak nakonec asi vemu volantovou ikdyž je to k lodi takove divné


Naposledy upravil Tutor dne pon 13.06.2016 19:43, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 19:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Jde o to, že většinou modeláři nemají jen lodičku. A když se dá plyn na výškovku, která už je aretovaná, vysílač je normálně použitelný i na letadla, protože plynová páka se nijak neupravuje. Málokdo (snad jen čistokrevný lodičkář či nazista) si dá obě páčky s centrováním.
Nakonec nejlepší by bylo, kdyby rovnou tazatel napsal, jakou vysílačkou chce loďku řídit.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 19:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.6.2016
Příspěvky: 27
Bydliště: Pardubice
to bych prave musel koupit a nevim jakou ale asi by to slo taky dekuju


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač pro loď
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2016 19:44 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.6.2016
Příspěvky: 27
Bydliště: Pardubice
ale mel bych este jeden dotaz a nevim jestli kvuli tomu delat nove tema otazka je existuje nake forum pro lodičkáře a ještě když bych měl lod okolo 500mm jake servo použit ? :) v tomhle vubec nevim prosim i odkaz dekuju


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz