Pravidla fóra


Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 22:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7883
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tady máš přehled, co která aktualizace přinesla:
http://www.graupner.de/en/supportdetail/badd27e2-4cc2-4010-8780-53f2aaa0340e


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 5:25 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16023
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Lark píše:
... co která aktualizace přinesla ...
Jak to tak čtu, nevidím pro sebe důvod aktualizovat...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 5:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2006
Příspěvky: 1403
Bydliště: Kladno
Jen k té Unisens, s Taranisem ji provozuju zcela bez problémů.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 10:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7883
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
jyrry píše:
Jak to tak čtu, nevidím pro sebe důvod aktualizovat...

To já se na to už duševně připravuju delší dobu. Já mám totiž pořád ještě verzi 1.080 před tím přechodem na novou normu. Proto jsem taky založil to vlákno http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=75728
Pár dobrých změn tam ale je. Jako nejdůležitější vidím zvýšení odolnosti proti rušení WiFi, zrychlení přenosu telemetrie, taky tu možnost přerušení hlášení přepnutím na jiné, dá se resetovat poloha GPS, a i ta možnost bindování RX na konkrétní model ... Pokud vím, tak se nikdo o žádných problémech nezmiňuje, tak už jsem rozhodnutý, že se do toho pustím. Nejvíc mě sice štve odpojování celého Rx ze Z-37, kde je k tomu trochu blbý přístup. Navíc si budu muset vzít noťas do dílny a dělat to tam. Ale dá se to přežít a doufám, že bude zase na nějaký čas pokoj.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 10:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8089
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
MichalR píše:
Díky moc všem za příspěvky. Zaujal mě jak ten Sky Assistant, tak to řešení přes Graupner.
Ještě kdyby mohl napsat někdo s praktickou zkušeností s variem a Hitecem, abych si mohl dát do kupy
tato tři řešení, bylo by to dokonalé :D
Díky, m.

Kamarát má Graupnera a ja aj SkyAssistant. Porovnanie je jednoduché. Vario a výškomer vo vysielači Graupner je paródia... Podobne sú na tom aj originálne čidlá Futaba. Nevýhoda SkyAssistantu je ďalší prijímač na tele...
Ja do Futaby po omyle s originálnym čidlom používam od SM-Modellbau.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 16:16 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2011
Příspěvky: 89
Bydliště: Liberec
Obrázky: 4
LV píše:
Kamarát má Graupnera a ja aj SkyAssistant. Porovnanie je jednoduché. Vario a výškomer vo vysielači Graupner je paródia... Podobne sú na tom aj originálne čidlá Futaba. Nevýhoda SkyAssistantu je ďalší prijímač na tele...
Ja do Futaby po omyle s originálnym čidlom používam od SM-Modellbau.


Jak to myslíš další přijímač na telemetrii? Stačí snad v éru mít jen jeden když ji umí, ne? Jinak půjdu do toho SkyAssistenta, přijde mi to nejjednodušší a nejvíc chválené řešení.
Dík, m.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 16:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1024
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
MichalR píše:
Jak to myslíš další přijímač na telemetrii? Stačí snad v éru mít jen jeden když ji umí, ne? Jinak půjdu do toho SkyAssistenta, přijde mi to nejjednodušší a nejvíc chválené řešení.
Dík, m.

Noo, on Sky Assistant je autonomní zařízení. To vario má i vlastní vysílač a na zemi musíš mít nějaký přijímač. Většinou se používá ruční radiostanice. To je důvod, proč o něm neuvažuji i když opravdu funguje skvěle. Navíc mi u HoTT varia a Unisens.e naprosto vyhovují rozměry. U větších bych už měl problémy s umístěním v modelu.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 18:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10449
Bydliště: praha 5
nic proti sky assistentu, kdo ho má, tak si ho chválí, osobně bych ale dnes v případě, že v podstatě stejně výhledově uvažuješ i o jiném vysílači šel raději cestou-- jiný nový vysílač, který podporuje rovnou i telemetrii--vário i když třeba trochu horších kvalit, než sky assistant.

určitě bych ale vybíral pro větroně z vysílaču nad 9k.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 18:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2011
Příspěvky: 89
Bydliště: Liberec
Obrázky: 4
No tak to s tim prijimacem na zemi ve forme radiostanice mi jaksi uniklo. Diky za upozorneni! Vypada to tedy spise na toho Graupnera. Koukam na MX 20. m.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 19:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10449
Bydliště: praha 5
MichalR píše:
No tak to s tim prijimacem na zemi ve forme radiostanice mi jaksi uniklo. Diky za upozorneni! Vypada to tedy spise na toho Graupnera. Koukam na MX 20. m.


pokud chceš dělat modelařinu za relativně levno--je uplně jedno, z jakého duvodu, graupner mi přijde cenově určitě jedna z mála možností pro vícekanálové rádia, nic méně ačkoli já se bojím open source programování vysílače u frsky --zvaž to taky, ono je opravdu při více modelech sakra rozdíl, jestli kupuješ přijímač za 850kč, nebo 1850kč

já tu sice prskal na frsky, ale pouze z duvodu, že se u sebe obávám, že mě bude dělat problémy nastavení a obsluha vysílače s open source, ale jinak frsky přijímače létám přez externí vysílačový modul vedle duplexe a spokojený jsem---já se jen bojím toho open source programování vysílače .


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 19:24 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16023
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
pepin píše:
... frsky přijímače létám přez externí vysílačový modul vedle duplexe ...

Nic nebrání ke Graupneru přikoupit externí modul FrSky a nenáročné věci osadit FrSky přijímači...
Taky jsem to tak plánoval a stejně teď mám ve všem Hott ... Asi nemusím mít letuschopných kdovíkolik modelů.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 19:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10449
Bydliště: praha 5
jyrry píše:
Nic nebrání ke Graupneru přikoupit externí modul FrSky a nenáročné věci osadit FrSky přijímači...
Taky jsem to tak plánoval a stejně teď mám ve všem Hott ... Asi nemusím mít letuschopných kdovíkolik modelů.


já jsem mraky let neplatil ani sociálku, ani zdravotní, abych se před duchodem předzásobil modelama , já těch přijímaču potřebuju fakt hodně :lol:
ale info, že jde do graupnera beztrestně píchnout i frsky mě potěšilo, to zase joo, néé že ne .

PS: sociálku i zdravotní mám už doplacenou i s penále--svojim dětem ale dnes radím--hlavně vy debilové nejdřív zaplatte sociálku a zdravotní , teprve potom si kupte novýho iphona :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 20:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1024
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
:) Když máš velkou spotřebu přijímačů, tak se dají od Graupneru koupit levnější sady po třech, pěti, deseti kusech.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 20:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 10449
Bydliště: praha 5
janva9 píše:
:) Když máš velkou spotřebu přijímačů, tak se dají od Graupneru koupit levnější sady po třech, pěti, deseti kusech.



a pak se dostaneš na cenu 8 kanálu na cca 850kč ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 21:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1024
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
To: JYRRY a Lark

Ty popisy updatů je potřeba brát trochu s rezervou. Je to jen takový nástin změn. Zjistil jsem, že občas obsahují dost zásadní změny, které tam nejsou napsány. Alespoň u MZ-24 to tak několikrát bylo. A to zrychlení komunikace vysílač-přijímač-čidla se zrychlilo nesrovnatelně. Když jsem asi před rokem nastavoval první regulátor, tak jsem u toho málem zdechnul. Čekání na odezvu bylo i desítky sekund. Před pár dny jsem nastavoval bezpádlo GR-24PLUS a regulátor a bylo to, jako bych to měl propojené kabelem. Odezva okamžitá. Možná ty změny u MC-xx a MX-xx nebudou tak výrazné ale krok zpět to určitě nebude. Hodně znatelné je i zrychlení komunikace přijímač-modul M-G2+smatrbox.
Jo, a při updatech v poslední verzi GR Studia nepoužívám k napájení přijímačů a čidel žádnou externí baterku. Všechno to jede z USB.

(Jsme ještě ve správném vláknu? :) )

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz