Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 11.11.2020 21:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.5.2003
Příspěvky: 71
Zdravím, dělám Mustanga od Ziroliho a mám ovládané šachty podvozků servem (na každém křídle jedna šachta a jedno servo). Mustang to má v reálu tak, že se při zavírání i otevírání podvozku nejprve otevře šachta, zavře podvozek a zavře šachta. Trápí mě to zpoždění tzn. nejprve se musí otevřít šachta na plnou výchylku, pak otevřít podvozek a nakonec se zase šachta zavře. Mám futabu T14SG kde toho asi nedocílím (tedy nepřišel jsem na to že by to šlo)....
Neporadíte někdo kdo s tím má zkušenosti jestli neexistuje něco co by ten problém vyřešilo? Nějaký synchronizér? Počítám že šachty by byly na jednom kanále sdružené takže je namixovat s podvozkem (pneumatika), který ovládá také jedno servo (ventil).
Díky za rady
F


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 11.11.2020 21:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 2124
Bydliště: Doma
existuji sekvencery podvozku https://www.astramodel.cz/cz/katalog/e- ... 75628.html
ale nevim jak to presne naprogramovat a jestli to neni vazane na nejaky konkretni system..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.11.2020 23:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6524
Bydliště: Vsetín
Co máš za rádio? Pokud něco s OpenTX tak to jde udělat softwarově v rádiu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.11.2020 0:58 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.5.2003
Příspěvky: 71
O těch synchronizérech vyráběných k hotovkám vím, ale nejsem si jistý jestli to vyřeší můj problém....
Jakou mám soupravu jsem psal Futaba T14SG.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.11.2020 1:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9318
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Zkus Jyrryho, ten tu před časem psal o sekvencérech co si zbastlil.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.11.2020 6:14 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20086
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Spíš než synchronizer bych to nazval sekvencer. Jako jo, kdo je zdatný třeba v PICech nebo Arduinech, tak to nadatluje rychle, mě to tak fofrem nejde a hlavně je důležitý ošetřit méně standardní stavy - sekvence je poměrně jednoduchá, ale pokud to má být třeba uživatelsky nastavitelné (výchylky, rychlosti, prodlevy...), to už je vyšší dívčí; pořádné odladění vyžaduje i třeba stav kdy přecvaknu někdy během cyklu, aby se to nepomátlo a korektně se v cyklu vrátilo... a pod.
To všechno vyžaduje dost času.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.11.2020 7:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2011
Příspěvky: 721
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 4
Blog: Zobrazit blog (9)
ahoj, tady jsou
do bublinek
https://www.ebay.com/itm/Retractable-La ... xyc2pTagtu
do jetů
https://www.lindinger.at/en/SUPPLIES-MI ... NCER/74281


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.11.2020 7:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2012
Příspěvky: 1391
Bydliště: Rakovník
Obrázky: 9
kup si podvozkovy sekvencer, treba u JETY.CZ snadno se to nastavuje a funguje to spolehlive. pouzivam ve spojeni se vzduchovym podvozkem a jsem spokojenej.

_________________
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.11.2020 9:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2009
Příspěvky: 429
doubravka píše:
kup si podvozkovy sekvencer, treba u JETY.CZ snadno se to nastavuje a funguje to spolehlive. pouzivam ve spojeni se vzduchovym podvozkem a jsem spokojenej.

...nebo vyměnit 14ku za 18 SZ, ta má sekvencér v sobě. Než investovat do jednoho dalšího bazmeku pro jedno letadlo by to asi vyšlo levněji... ( brát s rezervou, ale zase, snadněji programovatelný Tx atd...)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.11.2020 9:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2674
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
blesk píše:
Co máš za rádio? Pokud něco s OpenTX tak to jde udělat softwarově v rádiu.

Má Futabu T14SG, do té OpenTX jednoduše nedostane nebo nechce.

Ale:
Jestli správně čtu, tak T14SG má možnost zpomalit kanál. Dál má možnost použít volný mix a pokud umí u mixu použít mix přes křivku (což podle všeho vypadá, že jo), tak si "sekvencer" napípá v rádiu.
Jeden kanál ovládaný přepínačem podvozku, zpomalit, pak dva mixy na kanály, které budou ovládat dvířka a vysunutí kola.
Na kanál dvířek mix ze zpomaleného kanálu (nebo se dá zpomalit jen vstup?) křivku "\__/" -pomalu otevře, počká, zavře.
Na kanál kola mix ze zpomaleného kanálu, křivku "_.-^**" (po dobu otvírání dvířek nic, pak pomalu vysunout, vysunuto před tím, než se začnou dvířka zase zavírat.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.11.2020 10:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.5.2003
Příspěvky: 71
Jo synchronizér není úplně ono (sekvencér to vystihuje lépe).
Jinak něco programovat resp. hrabat se v rádiu - touhle cestou se nechci vydat.
Nové rádio - to asi spíš za 1500 koupím sekvencér....
Sekvencér od Jetycz - fajn to je asi OK. Je pravda že to je další elektronika, ale na druhou stranu v případě poruchy se jen "nevysune podvozek".....
Ty mixy zkusím nastavit jestli to dám dokupy - nápad dobrej jen se v tom budu muset trochu hlouběji pohrabat
Děkuji všem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.11.2020 11:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2012
Příspěvky: 1391
Bydliště: Rakovník
Obrázky: 9
Fida píše:
Jo synchronizér není úplně ono (sekvencér to vystihuje lépe).
Jinak něco programovat resp. hrabat se v rádiu - touhle cestou se nechci vydat.
Nové rádio - to asi spíš za 1500 koupím sekvencér....
Sekvencér od Jetycz - fajn to je asi OK. Je pravda že to je další elektronika, ale na druhou stranu v případě poruchy se jen "nevysune podvozek".....
Ty mixy zkusím nastavit jestli to dám dokupy - nápad dobrej jen se v tom budu muset trochu hlouběji pohrabat
Děkuji všem

ten od nich mam a je to fajn. je taky dobra vec, ze z prijimace ti do celeho podvozku vcetne krytu jde jen 1 kabel. usetris si kanaly.za 2 roky se mi nestalo, ze by zklamal a to u soutezni makety fakt nechces. mel jsem kdysi nejaky z ciny a to byl porod to nastavit a navic se pri kazdem zapnuti letadla musel aktivovat 3x rychlym precvaknutim vypinace podvozku- proste opruz.

_________________
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.11.2020 11:39 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.8.2011
Příspěvky: 142
Bydliště: Prievidza, SK
Existuje kniha od Malcolm Holt Programovanie Futaba T14SG, tam je niečo podobné popísané. Večer Ti to pošlem.
Milan


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.11.2020 12:18 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.5.2003
Příspěvky: 71
ok to zní fajn....v návodu píšou 7V, plánuji centrálně 2S lipol. To má samostatné napájení nebo se to napají z palubních zdrojů?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.11.2020 12:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.5.2003
Příspěvky: 71
culi píše:
Existuje kniha od Malcolm Holt Programovanie Futaba T14SG, tam je niečo podobné popísané. Večer Ti to pošlem.
Milan


No je reálné že to zvládnu? Sice nejsem počítačovej analfabet, ale že bych se chtěl hrabat v nějakech 1 a 0 nevím :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz