Asi bych taky neřešil počty nýtů, ale "jen" to jestli tam jsou nebo ne.
Pokud nestavíš soutěžní maketu. Maketově postavený trup jak ho máš ty podmínky soutěžní makety splňuje, stavět to z klasických materiálů vlastně plnokrevnou maketu vylučuje.
Ale zase se trápit léta špičkovým zpracováním.... Občas říkám, že já stavím podle nejlepšího svědomí, ale ostatní létají
K rozdílům - pokud bude od počátku průřez trupu jiný, už nejde změnit. Detaily (povrch, struktura) jde doplnit nebo vynechat. I "francouzské" dveře, které se otevírají nahoru nejsou viditelný detail.
A pokud do Storcha půjdu - zatím nevidím důvod proč ne - začnu nejspíše právě podvozkem, resp. ideálně zkusím najít někoho, kdo mi zhotoví (svaří) celou přepážku vč. podvozku, víc není nezbytně nutné. I když celá (horní) kabina by bodla

Mám menší měřítko, 1:5.
Nerad bych "zůstal viset" s téměř hotovými díly (v tom zas takový zádrhel nevidím) na tom, že nevím co s podvozkem.
Mám i duralový kapkový profil (z ULL), který přesně sedí jako horní díl podvozku, tlumiče na nábytek...ale asi půjdu do konstrukce podle Severina nebo jiného plánu (Dennis Bryant). Ale pořád jsou to sváry, letování nějak ne úplně považuju za vhodné (trvalé).