Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: sob 12.11.2016 19:41 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.3.2011
Příspěvky: 20
Bydliště: Brno
semi píše:
Ještě jsem našel jeden 270 euro, carbon:
http://www.sandamodels.com/Minimach_electric.php


Tento model ještě mám,https://www.rcalbum.cz/model/8814-minimach-electric.html ve skle udělané křídlo , dá se s ním lítat 60 m/s a ji víc ,ale musíte vyztužit trup , výškovku , křídlo. Bez vyztužení se dá tak 50m/s. a nesmíte s ním moc bouchat o zem. Nebo si jej nechat udělat s křídlem z uhlíku, pak by to bylo pevnější . Ale má rozpětí cca1,7m ,pokud potom letíte s modelem o rozpětí 2m je to zase něco jiného -stabilita, atd.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: sob 12.11.2016 19:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1019
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (5)
Memory píše:
Tento model ještě mám,https://www.rcalbum.cz/model/8814-minimach-electric.html ve skle udělané křídlo , dá se s ním lítat 60 m/s a ji víc ,ale musíte vyztužit trup , výškovku , křídlo. Bez vyztužení se dá tak 50m/s. a nesmíte s ním moc bouchat o zem. Nebo si jej nechat udělat s křídlem z uhlíku, pak by to bylo pevnější . Ale má rozpětí cca1,7m ,pokud potom letíte s modelem o rozpětí 2m je to zase něco jiného -stabilita, atd.


No jo, ale 2m hotliner neexistuje (pod 15 tis.), nebo jsem zatím žádného nenašel, kromě relativně dostupných Backfire/Speedfire.

_________________
KMX, BLAST G3, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: sob 12.11.2016 20:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2806
Bydliště: Český Těšín
A co Typhon E od RCRCM ten do této kategorie nepatří ? https://www.emc-vega.de/de/flugmodelle/typhoon

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: sob 12.11.2016 20:08 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2007
Příspěvky: 46
Bydliště: Praha
[quote="Memory"][/quote]Graf jsem viděl ,ale jakou rychlost má model z něj nejde vyčíst :cry: , s tou vrtulí jakou tam máte 14x8 model může letět asi tak 30m/s,
kdyby jste tam dal 11x12 tak se dostanete 40 m/s při skoro stejném proudovém odběru .Zde odzkoušeno https://www.rcalbum.cz/model/6909-minion.html.Ale na pojem Hotliner je to ještě malá rychlost ,to by bylo tak na Warmliner.


Ve tvém odkazu je trochu jiný motor - Mega 22/30/3E, která má o 325 ot/V více než Mega 22/30/3 , kterou tam má Slavoo. Odběr původně uvedeného motoru by tak byl vyšší a nevím jak dlouho by to 22/30/3 vydržela.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: sob 12.11.2016 20:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1019
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (5)
petrct píše:
A co Typhon E od RCRCM ten do této kategorie nepatří ? https://www.emc-vega.de/de/flugmodelle/typhoon

Je to Čína, chce to někoho, kdo to už má a mohl by poreferovat, já bych přidal 3tis a bral radši našeho výrobce. I toho Valentu má málokdo, to kupují jen v Alpách na svahy, kde větší váha nevadí (abych byl přesnější, kromě nových F5J).

_________________
KMX, BLAST G3, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: sob 12.11.2016 20:19 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.3.2011
Příspěvky: 20
Bydliště: Brno
Ano, to je otázka do čeho jít ,ještě se dá uvažovat o Ariane V10 pokud se ještě vyrábí (nechat si udělat křídlo v uhlíku ) v této cenové relaci cca 300 eur.Nebo menší rozpětí http://www.modellhobby.de/Staufenbiel-HAWK-3-REVOLUTION-1,70m-ARF.htm?shop=k_staufenb_e&SessionId=&a=article&ProdNr=0314093&t=3&c=13&p=13.Nebo ještě něco jiného - SABRE od p.Valenty,
má myslím 1.7 m .Minulý rok jsem si nechal udělat nabídku právě na Sabre -nejpevnější uhlíková verze s Textreme vyšla na 11315,-Kč. S Valentovými se dá domluvit do tam chcete .Je to trochu dražší ,ale každá zábava něco stojí a uhlík je uhlík ,sklo se sním nedá srovnávat.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: sob 12.11.2016 20:28 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.3.2011
Příspěvky: 20
Bydliště: Brno
les píše:
Graf jsem viděl ,ale jakou rychlost má model z něj nejde vyčíst :cry: , s tou vrtulí jakou tam máte 14x8 model může letět asi tak 30m/s,
kdyby jste tam dal 11x12 tak se dostanete 40 m/s při skoro stejném proudovém odběru .Zde odzkoušeno https://www.rcalbum.cz/model/6909-minion.html.Ale na pojem Hotliner je to ještě malá rychlost ,to by bylo tak na Warmliner.


Ve tvém odkazu je trochu jiný motor - Mega 22/30/3E, která má o 325 ot/V více než Mega 22/30/3 , kterou tam má Slavoo. Odběr původně uvedeného motoru by tak byl vyšší a nevím jak dlouho by to 22/30/3 vydržela.


Aha ,tak to jsem si nevšiml ,že je tam rozdíl otáček ,nedíval jsem se na web megamotor.Ale pokud součet průměru a stoupání vrtule (od jednoho výrobce ) je přibližně stejný jako při součtu parametrů jiné vrtule,tak by proudový odběr měl být skoro stejný . Megy, vydrží celkem dost ,pokud nedojde k odmagnetování vysokou teplotou tak drží.Nebo odzkoušet kolik setup bude brát.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: sob 12.11.2016 20:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1019
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (5)
Vlastně to chce najít model pro daný pohon , který by překonával Ion Pro (jestli jsem to dobře pochopil) a na rozpětí by už až tak moc záležet nemělo. Potom je ještě problém s tím Hot a Warm,
a co termika, nebo jen nahoru a dolů ? Někdo psal o Ariane V6, že umí chytat i termiku a naopak taky pěkný rychlík.

_________________
KMX, BLAST G3, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: sob 12.11.2016 21:19 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.3.2011
Příspěvky: 20
Bydliště: Brno
bbbbbbbbbbbbbbb sem něco zkoušel ,ale nejde to smazat.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: sob 12.11.2016 23:07 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2007
Příspěvky: 46
Bydliště: Praha
semi píše:
Vlastně to chce najít model pro daný pohon , který by překonával Ion Pro (jestli jsem to dobře pochopil) a na rozpětí by už až tak moc záležet nemělo. Potom je ještě problém s tím Hot a Warm,
a co termika, nebo jen nahoru a dolů ? Někdo psal o Ariane V6, že umí chytat i termiku a naopak taky pěkný rychlík.



IONa PRO+ jsem měl před NEW BEACHem a v podstatě jsem jen přehodil pohon.
I když nejsem zase tak dobrý pilot, tak NEW BEACH má "podobné" letové vlastnosti jako ION PRO+, ale vzhledem k tomu, že je to kompozit, tak minimálně o level vyšší. S NEW BEACHEm, pokud ho trochu naklapkuješ (podobně jako IONa), tak se s ním dá "létat i termika"(samozřejmě ho nemůžeš srovnávat s termickým větroněm, protože je to pořád "hotliner").
Podle mě je NEW BEACH takový universální 2m kompozit na blbnutí a svým způsobem i do termiky. S Ariane V6 ho srovnat neumím, protože jsem s ní nikdy nelétal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: sob 12.11.2016 23:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1019
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (5)
les píše:
IONa PRO+ jsem měl před NEW BEACHem a v podstatě jsem jen přehodil pohon.
I když nejsem zase tak dobrý pilot, tak NEW BEACH má "podobné" letové vlastnosti jako ION PRO+, ale vzhledem k tomu, že je to kompozit, tak minimálně o level vyšší. S NEW BEACHEm, pokud ho trochu naklapkuješ (podobně jako IONa), tak se s ním dá "létat i termika"(samozřejmě ho nemůžeš srovnávat s termickým větroněm, protože je to pořád "hotliner").
Podle mě je NEW BEACH takový universální 2m kompozit na blbnutí a svým způsobem i do termiky. S Ariane V6 ho srovnat neumím, protože jsem s ní nikdy nelétal.


Já taky ne, jen vycházím z toho co se dočtu na fórech, a podle toho jsem si třeba taky vybral MC.
New Beach bude dobrá volba. Mě třeba dříve odrazovaly hotlinery, že nemají kabinu, teď už vím , že na hotliner je lepší nedělené křídlo a pevný trup bez kabiny. New beach má například jen trubkovou spojku křídla. Tak pokud nezahodili formy, tak by ho snad mohli ještě vyrobit :)

_________________
KMX, BLAST G3, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: sob 12.11.2016 23:39 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2007
Příspěvky: 46
Bydliště: Praha
Co se týká spojky křídla, tak můj NEW BEACH má uhlíkovou spojku ve tvaru jeklu o rozměrech 30x10x380mm.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: ned 13.11.2016 0:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2008
Příspěvky: 987
Bydliště: Holíč (SK)
Obrázky: 13
semi píše:
Ať se snažím sebevíc, nikde v těch odkazech jsem neviděl cenu 2000 - 2500€. Max 700.
Na Valentovy modely tu nejsou moc dobré reference. Trochu mě to taky zajímá a mám prohledané kde co, takže jsem zvědav co nakonec zvolíš.

Ještě si dovolím dát poslední odkaz, na ni jsou celkem dobré reference, ale zavětrování se musí taky dodělat jako u Valenty:
http://arianev6.webnode.cz/


Myslel som už i na doporučenú výbavu včetně..


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: ned 13.11.2016 0:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2008
Příspěvky: 987
Bydliště: Holíč (SK)
Obrázky: 13
semi píše:
Vlastně to chce najít model pro daný pohon , který by překonával Ion Pro (jestli jsem to dobře pochopil) a na rozpětí by už až tak moc záležet nemělo. Potom je ještě problém s tím Hot a Warm,
a co termika, nebo jen nahoru a dolů ? Někdo psal o Ariane V6, že umí chytat i termiku a naopak taky pěkný rychlík.


Uff, ale to tady toho dost pribudlo..
@semi
Vlastne áno, najít model pro daný pohon, ktorý by prekonával Iona Pro. Pochopil si presne a malo by to byť skorej taký Warm-line jak som už výše naznačil.
@les
Ten NEW BEACH zistím u výrobcu J. Bačinského pokiaľ ho ešte vyrába to by mohlo byť to pravé. :!: Ariane V6 som pozeral to už je hlboko pod 2mm (neuvidím ho som slepí).. :lol:
Díky vám kluci moc za nejaký nástrel a už pečlivě studuji..


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hotliner 2m na daný pohon
PříspěvekNapsal: ned 13.11.2016 8:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1019
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (5)
Ještě jsem si vzpomněl na Optima Full Composit (má 2m), dokonce jsem ho dříve našel na webu , kde se dal objednat, ale teď už to nemůžu najít. Zkusit zavolat do LSMODEL.
https://www.youtube.com/watch?v=606FoETTinU

_________________
KMX, BLAST G3, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: supan a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz