px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 182 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 9:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2483
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Obrázky: 0
Máte někdo tento držák? http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=79003
Pokud ano, jste s ním spokojeni? Ale hlavně co mě zajímá, jsou jeho rozměry. Konkrétně té vnitřní "vaničky" kam se vkládá kamera.
Jestli se tam vejde foťáček o rozměrech (Š x V x H) 96,0 x 54,9 x 25,7 mm. Je tu někdo ochotný kdo to změří?
S váhou asi bude problém. 170g + baterka 2200 mAh na setový motor. Ale váhu a motor teď neřešme. Zajímají mě ty rozměry a pak to budu řešit dál, jestli set, nebo kit.

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 12:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
No mě se prostě víc líbí ten Robbe - když už to budu kupovat tak ať se mi to i líbí. A protože se mi nepodařilo sehnat Robbe v kitu tak asi koupím Robbe ARF. Stejně bych chtěl origo motor, no a regl holt vyměním, ať tam můžu dát ty klapky. Serva uvidím. Na výškovku dám určitě lepší.

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 13:25 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19403
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Tlapa píše:
... regl holt vyměním, ať tam můžu dát ty klapky. ...

Což není nutné, stačí externí UBEC... a napájet jím třeba jen ta serva klapek... pak může být malý.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 14:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 829
Bydliště: Žďár n. S., ČR
Třeba tenhle...
http://www.jino.cz/foxy-ubec-3a-49.html

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 14:58 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 829
Bydliště: Žďár n. S., ČR
Robbe se v kitu myslím nikdy ani neprodával.
Nezapomeň si odpojit a rozhýbat všechny ovládací plochy (na tom jsem si hned vylámal zuby serva).

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 16:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
No tak to je vůbec nejlepší, koupím ten UBEC a pár serv a je to :-)
Díky za info

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 17:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.12.2016
Příspěvky: 8
Ja som dal setové servá z krídelok na klapky , do krídelok servá s kovovými prevodmi a externý UBEC 3A mám objednaný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 19:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2483
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Obrázky: 0
Vrátím se k porovnání k Funticu a Funtasticu.

-------------------Funtic----------------------------------------------- Funtastic

Motor :--------- C2830 - 1200KV-------------------------------------BL 2812/1200KV
Regulátor:------Skywalker 30 A (lineární BEC 5 V/2 A)---------- regulátor 25A
Plocha křídla (dm2)---31.9-------------------------------------------28 dm2

Pan Rimr "říká", že povrch u Funtica je průměrný.
V rc revue u Funtasticu píší, že kvalita povrchu modelu je na velmi vysoké úrovni.

Takže, jak to tedy je. Jsou ta éra úplně stejná, jak se tu už psalo? Rozměrovmě určitě. Jen co se týče toho povrchu, není to u Pelikána nějaká druhá jakost? Jak je ve světě zvykem do Čech posílat to horší? Jiný motor, jiný regl, dokonce i plocha. Žeby tisková chyba, nebo jsou ve výbavě opravdu rozdíly?

http://www.rcrevue.cz/casopis-rc-revue/archiv-casopisu&cislo=4/2015
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=78630
https://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?polozka=67760

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 20:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
Tohle jsem si taky pročetl a zarazila mě právě ta rozdílnost povrchů, teda pokud se tomu dá takhle z druhé ruky věřit. i ty rozdíly ve specifikaci vybavení jsem viděl, tady http://www.modelobchod.cz/cz-detail-1318771-funtastic.html je třeba Funtastic s úplně stejným vybavením jako Funtic od Pelikána - tak a teď babo raď... :?
Asi jim napíšu do toho obchodu jestli je ta specifikace opravdu jak inzerují.
Jinak to s těma klapkama plánuju úplně stejně jako skodik.

edit: už jsem tam napsal

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 20:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 829
Bydliště: Žďár n. S., ČR
Funtastic je starší název - starší prodejní verze, myslím se už nedodává. Kostka má pravděpodobně nějaké staré zásoby, nejspíš ho už u nás nikdo jiný skladem nemá. (Ve tvém odkazu se uvádí Není skladem!) Jiná plocha je spíš zmatek v údajích (např. aku 1300mAh je totální nesmysl).
Osazení se mohlo časem (nebo převzetím výroby či distribuce) měnit. Ty motory se mi jeví prakticky stejné. Myslím, že povrch není potřeba řešit, aspoň Funtastic je určitě v pohodě.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 21:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
Má vůbec motor 2830 oproti 2812 nějaký výkonový rozdíl? Nebo je rozdíl jen v délce motoru? Otáčky na volt jsou stejné. A ten regl 25/30A? Jako že má vyšší výkon pro motor?

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 23:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 829
Bydliště: Žďár n. S., ČR
Ani ta délka motoru se nemusí lišit. Různí výrobci to značí různě. Tady hádám, že když 1,2palce = 30mm - odtud bude asi to značení délky 12 nebo 30.
Jestli koupíš ARF od Kostky, nemusíš tohle řešit. Popř. přidáš UBEC a klapky - neuděláš tím chybu :)
Co se týká reglu, jestli chceš, zítra ti změřím špičkový odběr ARF verze motoru, abys měl klid.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 8:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
No vidíš, to mě nenapadlo že by to mohlo být v palcech... S tím reglem bys byl zlatej :-)

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 13:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 829
Bydliště: Žďár n. S., ČR
Změřil jsem ti to:
Mám tam vrtuli Aeronaut 8x6 a motor nejspíš C2830 - 1200KV (nechce se mi to rozdělávat) - oboje z ARF-setu. Z nabité baterky 3S (3300 mAh) regl bere na zemi na plný koule 16-17A. Ve vzduchu to vezme míň, takže jestli dáš 25A nebo 30A je úplně jedno - je tam dostatečná rezerva.

Mimochodem, zjistil jsem, že se prodává totéž letadlo ještě pod názvem Funter od OriginHobby. :lol:
Je u toho dost slušný obrázkový návod včetně výchylek:
http://www.towerhobbies.com/manuals/org/orga0040_manual.pdf
Jen tam není zohledněna diferenciace křidélek.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 13:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2483
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Obrázky: 0
I těm se ty hodnoty ve specifikaci trochu liší :roll:
Takže někdo udělal formu a prodával letadlo. Pak s tím přestal, formu prodal a ten další si ji zrepasoval a jede se dál. Nebo je to jinak? Třeba jedna fabrika co lisuje toto éro pro více zákazníků, i třeba s rozdílnou kvalitou?
Tak tu máme Funtastic, Funtic II, Funter..... Co bude další? :mrgreen:

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 182 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Seznam.cz [Bot] a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz