Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 143 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: úte 21.01.2014 23:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1790
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
Podívám se na to, až se budu nudit :-) Díky a rukám klid :-)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: úte 21.01.2014 23:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7891
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Žádnej klid, když mám konečně dost času, tak musej makat :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: stř 22.01.2014 0:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1256
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Sofin píše:
Když se tady zmínil logický analyzátor, momentálně mám na cestě tenhle:
http://www.banggood.com/USB-Saleae-24M-8CH-24MHz-8Channel-Logic-Analyzer-Latest-Support-1_1_15-p-74101.html
Nemáte s ním někdo zkušenost, jestli to nejsou vyhozené peníze? ale zas tak moc nestál... :D


Mám zkušenost, dokonce dvě - jeden jsem si koupil na domů, druhej do práce (oba jsem kupoval trochu dráž na DX, ale to je vcelku jedno). Ještě jsem si k tomu přikoupil miniklipy a je to výborný, teď už osciloskop zapínám jen výjimečně (rušení a chlupy na napájení, hledání důvodů,. proč nejde XT oscilátor a tak podobně - ale LogAn mám zapnutej trvale a v ruce denně.)

Jo vlastně jedno drobné negativum by se našlo - jeden z nich má trochu nepřesný krystal, takže měří délku signálu asi o 1.5% menší, než je ve skutečnosti, druhej asi o 0.5%. Ale žiju s tím a nestěžuju si :)

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: stř 22.01.2014 10:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 4273
Bydliště: Žilina SR
Lark píše:
Mám stařičký analogový dvoukanál TESLA BM-566A. Mám udělanou i proudovou sondu 1A/1V. Sice je to strašná bedna, ale bez něj bych si nedokázal představit práci. Na napěťové, nebo proudové překmity je pořád skvělý. Nastavování měničů, spínaných zdrojů, dříve jsem s ním nastavoval i VF a MF díly až do 145MHz. A to jsem ho kdysi pořídil za nějakých 6t. Kč :mrgreen:

Jó ten mám taky ve firmě a pořád mi slouží. :D Taky jsem ho koupil dokonce jako originál zabalenou funglovku při rozprodeji majetku likvidovaného jednoho zdejšího socialistického výzkumáku. Ale bylo to tuším za 10 tisíc Kčs, co ale byla v té době cena přímo úžasná, když uvážíš, že z to nikdo předtím ani nerozbalil, nic tam nechybělo, všechny 4 sondy, kabely redukce návody a pod. Taky jsem na tom udělal i obchod - vzal jsem všechny 4 kusy jeden nechal pro sebe ty 4 prodal tak, že ten svůj jsem získal zadarmo a ještě i se ziskem. :D
Jeho nevýhodou je jednak ta obrovská velikost a hmotnost, ale proti těm USB osciloskopům především nemožnost archivace obrázků. Takže když něco opravuji, ladím, hledám závadu a pod, tak to nevadí, ale na publikování výsledků to moc není (naštěstí to moc nepotřebuji).
Na druhé straně analogové měřící přístroje mají i své výhody, protože u digitálů (zvlášť těch levnějších) to co vidíš nebo naměříš nemusí být vždy pravda. Stejně jako ručkový AVOmet je pro mne v jistých případech nenahraditelný. :wink:

Jinak by mě opravdu zajímala ta Tvoje proudová sonda. :!: Nemohl bys mi poslat zapojení a nějakou fotku, jestli to tedy není výrobní tajemství. :?: Nechce se mi "znovu objevovat Ameriku", pokud to už někdo dobře vyřešil. :)

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: stř 22.01.2014 10:39 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 4273
Bydliště: Žilina SR
2952 píše:
...myslíš ten "vysokonapěťový"? -)

Pánové (Lark a ty), má dnes vůbec smysl se zabývat opravami síťových PC zdrojů. 8O :?: I cena nových je dnes taková, že ten čas a náklady za to nestojí. :roll: Navíc to často nejsou jen nějaké vyschlé kondíky (ani ty nebývají úplně za babku, když jsou to ty vysokonapěťové), ale odcházejí tam i VN spínací tranzistory, Shottkyho diody, řídící obvody a ty díly taky něco stojí. :mrgreen:
Pokud se zkamarátíš s informatikem nějakého většího podniku, nebo někým kdo provozuje počítačovou firmu, tak tam ty staré zdroje z vyřazených PC dostaneš i zadarmo. :D
Nevím jak vy, ale já jsem PC zdroj naposledy opravoval/kupoval tak před 10 lety, jinak si ho vždy někde seženu.:wink:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: stř 22.01.2014 12:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1790
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
Určitě nemá...já na ty svoje 2A používám zdroj od notebooku...nebo od čeho to je :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: stř 22.01.2014 12:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7891
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tu proudovou sondu jsem dělal někdy před 20 lety, tuším podle nějakého AR. Je to docela pracné. Uvnitř je toroid (tuším že N01) s vinutím, skrz ktetý je provlečené teflonové pouzdro a celé je to zaletované v krabičce z mosazného plechu a čumí z toho BNC konektor. Má to sice nevýhodu, že se musí protahovat drát (max.průměr 3mm), ale zas to má výhodu, že "drží" kalibrace. Až potáhnu do dílny foťák, tak ti to nafotím, ale jestli najdu ten návod, nevím. Zkusím to.
Jinak já už prakticky neopravuju skoro nic a PC zdroje se opravdu spravovat nevyplatí. Jak jsem psal, klepou se mi pracky a oči už taky nic moc, takže to v dohledné době asi začnu likvidovat. :cry: Budu to muset rozprodat než umřu, protože manželka by to asi všechno naházela do konťáku. :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: stř 22.01.2014 13:09 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 4273
Bydliště: Žilina SR
Lark píše:
... Budu to muset rozprodat než umřu, protože manželka by to asi všechno naházela do konťáku. :mrgreen:

Když umřeš, tak Ti to může být jedno :mrgreen:
A dokud žiješ, tak to stále trochu využiješ. :wink:
Anebo cheš už pak do smrti jen čumět do bedny? :lol:
Kamarád modelář umřel loni v padesátce a nikdo to nečekal. On už vůbec ne. :( Taky nic nerozprodal, jaksi to nestihl, a kdo ví kde je tomu všemu konec :cry:
Škoda je jen dobrého člověka, ty věci jsou pominutelné :wink:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: stř 22.01.2014 13:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7891
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Mám tuchy, že při mé vytíženosti a salámismu, to asi taky nestihnu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: stř 22.01.2014 18:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7891
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
to VTjr: Tady máš obrázky té proudové sondy. V jednom čílku je zaletované mosazné pouzdro a na druhé straně je teflonový kroužek, aby nevznikal závit na krátko. V seznamech AR jsem to nikde nenašel, ale mám takový dojem, že to byla některá Ročenka AR, nebo Elektus (nebo jak se to jmenovalo), kde vycházely jednou ročně nejlepší konstrukce. Jsou ale zabordelené někde ve sklepě v krabici.
Tenkrát jsem podle ní stavěl i rozmítač 100kHz až 110MHz s karuselovým přepínačem pásem a výstupní dělič byl ve frézovaném bloku s komůrkami s mikrospínači ovládanýmy vačkami přes izolační kolíčky, aby nic nevyzařovalo a místo koaxu byla měděná trubka. Odpory dělič jsem dolaďoval broušením tvrdou gumou z TR191. Daly se tím nastavovat i citlivé VKV tunery. To byly krásné časy, kde je tomu konec :mrgreen:


Přílohy:
Proudova_sonda.jpg
Proudova_sonda.jpg [ 71.88 KiB | Zobrazeno 2240 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: pon 03.02.2014 11:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 26.8.2013
Příspěvky: 605
Bydliště: Jižní Morava, kousek od Strážnice :-)
Obrázky: 6
Woita: Tak co USB osciloskop, nějaké nové poznatky?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: pon 03.02.2014 13:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6024
Bydliště: Písek, ČR
Od té doby jsem na něj nesáhnul, nebyla akutní potřrba, a spoustu jiných zájmů. Znáš to...
Nedávno zde byla debata o dlouhých přívodech od baterky k reglu, s tím že na elytu při delších přívodech se objevuje vysoké napětí. Tak jsem ho málem vytáhnul, že to osobně zkouknu, ale nějak k tomu nedošlo.
Téma oscík mám ale stále v merku, a jak budu něco měřit, určitě sem napíšu. Což nemusí být tak brzo, teď jsem na chvíli propadnul Sketchupu, kreslím rám na kopteru a žere mi to dost času. Ach jo...
Primárně jsem ho pořídil, že jsem nemohl uchodit spojení FTP receiveru s LCD displejem, a ten už je cca ve 3. vrstvě dole v té hromadě na psacím stole :oops: :D

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 14:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.3.2016
Příspěvky: 10
Ahoj pánové,
řeším nákup usb osciloskopu a rád bych se poučil a taky trochu zdůvodnil, že to bude dobrá koupě. Před 30lety bych věděl, ale ted potřebuji pomoct.

Otazky jsou:
- koupil jste někdo model na 20MHz, vzorkování 50MS/s, například
http://www.ebay.com/itm/Hantek-6022BE-PC-Based-USB-Digital-Storag-Oscilloscope-48MSa-s-20MHz-2-Channels-/281920511004?hash=item41a3c59c1c:g:gYIAAOSwzhVWqIMy
a jde s tím pracovat?
- co jste koupily a s odstupem času jak se vám s tím dělá - recenze
- k čemu osciloskop používáte a jak často

Pročetl jsem celé vlákno a mam pocit, že jsem na tom stejně jako někteří z vás. Ty zpropadení čínani mi vzaly veškerou chut něco bastlit. Už jen součástky jsou dražší, než jejich výroběk a to nemluvím o čase a designu. Jak se s tím srovnáváte?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 15:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2274
Bydliště: Ban.Bystrica
Prisposobili sme sa. Robit sa oplati len to , co sa neda kupit. A toho je cim dalej, menej. Mam obavu , ze sa dostaneme do situacie, ze sa oplati robit len deti.....


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB osciloskop
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 8:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6024
Bydliště: Písek, ČR
karrak píše:

Ahoj,
já jsem před časem koupil tento:
http://www.ebay.com/itm/380776137722?ss ... 1497.l2649
(viz zde pár stránek vepředu).
Dříve jsem bastlil hoodně moc, spoustu hodin každý den, byl jsem hodně aktivní elektronik - radioamatér. Teď se k elektronice dostanu párkrát do roka, a jak napsáno výše - číňani nám tuto zábavu sebrali a hrajou si sami :wink:
S odstupem času, za ty peníze dobrá koupě, jsem rád že ho mám a pokud cítíš potřebu, určitě si ho pořiď. Když je potřeba něco zkouknout, tak je to po ruce, notebook mi na stole stejně běží furt, tak to že je to USB mě nijak neomezuje. Kdyby byl maličký samostatný přístroj s vlastní obrazovkou, možná by byl šikovnější. Ale zase tento má parádní obří obrazovku (k NB mám připojený 22" LCD), což ve svém věku oceňuji. Další výhoda je, pokud chci poslat někomu z oscíku obrázek, tak v NB ho mám připravený na zlatém podnosu, nemusím nic fotit apod, snadno to vložím do dokumentu, e-mailu, sem do diskuse atd..
Jeden kanál trochu podvádí v ose Y, ale vím o tom a tedy pokud bych potřeboval přesnější hodnoty, použiju druhý kanál nebo si to přepočítám (kdybych potřeboval oba kanály) - toto mě trochu mrzí, ale nenašel jsem kde by se to dalo zkalibrovat (zřejmě někde v programu nebo v registrech). Jsou k tomu docela pěkné sondy 1:1 a 1:10 (přepínatelné), samotný přístroj je v plechu, docela těžký, takže po stole to neutíká. Program co je k tomu, byl pro Win7 a Win8, dneska mám Win 10 a funguje to taky. Na to bych si dal při koupi pozor, aby to umělo Win10. Uživatelské prostředí (v počítači) je docela příjemné, dá se na to zvyknout během prvního sezení a nemám co bych mu vytknul - vyhovuje mi.
Má to po straně konektor, kam se dá připojit logický anylyzátor (nevím_kolika_kanálový) - pro digitálního bastlíře velká výhoda. Ten analyzátor se dokupuje zvlášť. K tomu Hanteku je ten analyzátor taky: http://www.ebay.com/itm/Hantek-6022BL-P ... =undefined
Tedy když to shrnu: Oscík použiju tak 10x za rok, ale leží mi pod stolem připravený a když je potřeba, snadno pro něj sáhnu, je to užitečné a jsem rád že jsem ho pořídil. Kdyby došlo k tomu, že bych se pustil do stavby něčeho, kde bych ho více využil, tím lépe - už je po ruce. Mít ho před 20 - 30 lety, tak bych si fakt cvrnknul blahem do trenek. Ale i dnes je fajn, zkouknout jak vypadá napájení serva na dlouhých drátech a co s tím udělá přídavný kondík (viď Jyrry? :lol: )

karrak píše:
Ty zpropadení čínani mi vzaly veškerou chut něco bastlit. Už jen součástky jsou dražší, než jejich výroběk a to nemluvím o čase a designu. Jak se s tím srovnáváte?

Přestoupil jsem na modelařinu. Tam pořád můžu tvořit sám (když nepočítám EPP hračky, které se koupí hotové a letí přímo z krabice). Je to podobné jako s elektronikou kdysi - mohu vytvořit něco jedinečného.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 143 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz