Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 889 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 60  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 19.04.2013 21:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 401
Bydliště: Velké Meziříčí
Taky bych nechal předepsané hodnoty. Rychlost přemetu a výkrutu,to jest aby byly obraty rychlejší dobře nastavíš na jednotce 3Gx - flight mode setting/nastavení letového režimu - aileron roll rate/nastavení rychlosti přemetu a výkrutu- když to nastavíš na 100%,tj.všechny diody svítí tak to bude dost ostře reagovat.

Já to mám zase opačně,na minimum,na jednu blikající,abych to otupil a nasimuloval tak realistický let vrtulníku.

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 19.04.2013 21:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 17.12.2012
Příspěvky: 124
Bydliště: České Budějovice
Obrázky: 0
Diky za odpovedi, udelam to tak.

_________________
T-Rex 550, Logo 550 SE, KDS Agile 5.5, Goblin 700, KDS Chase, Goblin 380


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 19.04.2013 21:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 401
Bydliště: Velké Meziříčí
Poradíte někdo,jak u 450 Pro DFC 3GX poznám že je aktivní Governor? Jak ho zapnout a vypnout? Ne že bych ho chtěl zapínat,vím že to není moc dobré s Align regulátorem,ale jen pro to,abych se vyvaroval případné aktivaci. V manuálu jsem to nevyčetl.

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 19.04.2013 22:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 17.12.2012
Příspěvky: 124
Bydliště: České Budějovice
Obrázky: 0
Ja to delam tak, ze po zapojeni baterky posloucham pipani a podle navodu kontroluju co tam je. Pokud to mas novy a sestavoval jsi to, tak urcite zaply nebude a nejspis tam nebude zaply ani soft start, jako to bylo u me.

_________________
T-Rex 550, Logo 550 SE, KDS Agile 5.5, Goblin 700, KDS Chase, Goblin 380


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 19.04.2013 23:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 401
Bydliště: Velké Meziříčí
Takže se zapíná nastavením reglu,volbou Heli 2? No já jsem zkusil při nastavení reglu dát Rychlost odezvy plynu z defaultu Velká odezva na standart a heli držela i při křivce stejné otáčky,pak jsem to napípnul zpět a taky to drželo stejný otáčky,pak jsem to dal na Střední a vše jak bylo. Mezitím jsem možná kalibroval plyn. Divné je že na normalu mi to dělalo křivku ty otáčky,ale v idle1 nebo 2 i když byla nastavená křivka plynu 0 50 100 to drželo konstantní vysoké otáčky. No nevím jak jsem to dokázal,teď to mám na té střední odezvě a vše v pořádku.
Neví zda jsem to popsal dobře,těžko se to vysvětluje. Prostě mi to přišlo že je governor aktivní při té jiné odezvě plynu,aniž bych ho zapínal.

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 20.04.2013 9:30 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 17.12.2012
Příspěvky: 124
Bydliště: České Budějovice
Obrázky: 0
Divny, ale odezva plynu nesouvisi s governorem. Nikdy jsem s governorem nelital, ale cetl jsem, ze kdyz nemas rovnou krivku plynu a zaply governor tak je to temer nelitatelne.
Jinak tu volbu heli 2 nechapu, co myslis. Kdyz chces nastavovat regl tak das packu plynu naplno, zapnes vysilacku a pak zapojis baterii do reglu. Pak kalibrace plynu (packa nahore a pak dole) a pak uz davas podle navodu packu plynu do poloh dole,stred,nahore, podle toho co tam chces nastavit.

PS: Jeste nezapomen taky na kalibraci plynu ve 3GX a mit u toho krivku 0-50-100

_________________
T-Rex 550, Logo 550 SE, KDS Agile 5.5, Goblin 700, KDS Chase, Goblin 380


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 20.04.2013 12:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 401
Bydliště: Velké Meziříčí
K tomu Heli 2. V nastavování reglu je jako 4. věc Aircraft option- volby normal,heli 1 s pomalým startem a heli 2 s governorem,takže asi když aktivuju tu trojku- páčku nahoru,zapne se govík,už je mi tohle jasný.
Kalibraci plynu jsem prováděl právě i v 3GX, na vysílači v režimu normal a křivkou 0 50 100. Pak vše v pořádku,ale jakmile jsem potom změnil v nastavení reulátoru tu odezvu na plynThrotle response speed,pak v letovém režimu jiném než normal tedy idle 1 idle 2,kde křivka byla nastavena třeba 60 80 100 , 100 80 70 80 100 se motor roztočil do plných otáček a nereagoval na pohyb páčkou plynu jako by tam byl govík. Tak jsem musel napípat tu odezvu plynu na Medium speed (kde to však původně nebylo), a pak zase jedu na křivky u všech letových předvoleb v pohodě. Něco se tam asi změnilo tou kalibrací plynu v 3GX,ale nevím co.

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 20.04.2013 12:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2011
Příspěvky: 376
Bydliště: Olomouc
Když máš aktivovanej governor, tak musiš mít křivku plynu rovnou, nejlíp tak na 80-80-80-80.

_________________
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 20.04.2013 13:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 401
Bydliště: Velké Meziříčí
To já vím,já ho nechci mít aktivovaný,ani nemám. Popisuju zde co to dělalo aniž jsem govik aktivoval.

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2013 18:35 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.4.2010
Příspěvky: 30
Bydliště: Žlutava
Zdravím všechny, minulý týden jsem se stal majitelem 3GX. Snažil jsem se přelouskat všech 55 stran tohoto tématu. Mám spoustu dotazů. Tak třeba že ve verzi 1.2 a starší jsou předdefinovány heliny a jejich 3 letové režimy + vlastní nastavení. A potom je tam spoustu dalšího nastavení desky i vrtulky, které v těch nových softech už není. Já mám teď nahranou v 3GXku verzi 3.1. V nastavení marně hledám položku rychlost zastavení vrtulky. Můžu teď 3GX v3.1 nastavovat softem 1.2 kde tato položka a spoustu jiných ještě jsou?
Díky moc za odpověd

_________________
T-Rex450S + Align 3GX
Spektrum DX8


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2013 18:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1836
Obrázky: 0
Stahni si navod na novej software


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.05.2013 15:14 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.4.2010
Příspěvky: 30
Bydliště: Žlutava
To bylo první co jsem hledal ale nepodařilo se. Jinak bych tu neotravoval

_________________
T-Rex450S + Align 3GX
Spektrum DX8


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.06.2013 13:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.9.2009
Příspěvky: 84
Bydliště: Kraslice
Caut,prosim o radu,ve verzy 2.1 bylo Colektive pitch dampering
cyclic pitch dampering na 50%
A ve 3.1 je na O% jeto tlumeni rychlosti a ted nevim co tam nastavyt.
aby to nebylo liny a ani vostry.Snad sem to napsal dobre Diky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.08.2013 17:14 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2006
Příspěvky: 129
Bydliště: Křenice
Obrázky: 0
Ahoj, mam problem s 3gx 3.1 a HK 250.
mam portize s otacenim se kolem svisle osy.

Podle navodu jsem nastavil presne 90° paky serva (Align DS420) a zaroven soupatko na zadni vrtulce presne doprostred.
potom jsem nastavil limity na obe strany a tim to v manualu konci.

kdyz vzletnu neustale se mi Heli toci do leva a to dost. zisk gyra nema absolutne vliv.

Jak je mozne ze to gyro nevyrovnava?

Pls poradte.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 17.08.2013 22:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2008
Příspěvky: 115
Bydliště: Brno
jmk píše:
Ahoj, mam problem s 3gx 3.1 a HK 250.
mam portize s otacenim se kolem svisle osy.

Podle navodu jsem nastavil presne 90° paky serva (Align DS420) a zaroven soupatko na zadni vrtulce presne doprostred.
potom jsem nastavil limity na obe strany a tim to v manualu konci.

kdyz vzletnu neustale se mi Heli toci do leva a to dost. zisk gyra nema absolutne vliv.

Jak je mozne ze to gyro nevyrovnava?

Pls poradte.




Hola, no je potřeba nedávat šoupátko doprostřed, ale rovnou tam nastavit nějaký tah, když sklopíš zadní vrtulky vedle sebe, tak je nedávej souběžně, ale rovnou tam nastav nějaký rozptyl, v návodu u 3gx byl u mě pro rexe450 rozptyl mezi vrtulkama 4mm, nakonec aby se netočil kolem to vyšlo nějakých 12mm, vyzkoušej a pak už to bude ok :-)

_________________
E-Hawk 1500, Xtreme od Azera, Blade MCPX BL, T-Rex 450 Pro DFC 3Gx + Dx6i mode 1


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 889 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 60  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: dub a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz