Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1827 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 118, 119, 120, 121, 122  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2016 8:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.5.2015
Příspěvky: 78
ANO - když píchnu servo vrtulky přímo do přijímače, tak chodí pomocí kniplu jak má,takže problém v přijímači nebo vysílačce nebude, zda ti šlo o toto.
Používám jí už 2roky bez problémů. Teď jsem asi před 3týdny právě přešel z pádlové hlavy na DFC a stabilizaci 3G, jak jsem psal víše a jak je v odkazu do vlákna 3G popsáný problém s ocasnim servem.
Měl jsem na vrťasu prostě 3Gčko na řízení DFC hlavy + Assan gyro na vrtulce z důvodů nefunkčního ovládání vrtulky když byla připojena do jednotky 3G.
Tak jsem místo ní koupil Beasta a problém mám stejnej :(


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2016 8:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 363
Bydliště: Plzeň, CZ
Je to v nastavení Deva, myslím že jsem to majitelům téhle soupravy přepínal někde v menu u křivky kolektivu, je tam nesmyslně nějaké EXPO a to musíš buď vypnout nebo zapnout, nemám teď Devo po ruce abych tě navedl přesně. Ale je to tam. Jakmile to najdeš tak hned bude fungovat ocas jak má.

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2016 9:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.5.2015
Příspěvky: 78
Když jsem včera Beasta šel nastavit po připojení serv a přijímače, tak jsem si ve vysílačce založil nový model. Teď jsem to nastavení Walkery procházel teda pro kontrolu a nikde žadné expo zapnuté neni, všechny křivky - kolektivu, expo a dvojitých výchylek mají lineár od 0 do 100.

Jinak se nejedná o Devo10, ale Walkeru 2801 Pro, mělo by to být ale prašť jak uvoď...
http://inzerce.modelbazar.cz/p/710740_1465372745.jpg

EDIT:
zde je na ní manuál, kdyby ti to třeba pomohlo se zorientovat ...
http://www.rcvliegshop.eu/exploded_view/WK2801PRO.pdf


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 14:25 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.5.2015
Příspěvky: 78
Tak stále se nedaří a nedaří. Ještě mě napadlo, zda to třeba nemůže být způsobenu nějak přijímačem který mám. Nemám totiž
RX2801 PRO ale RX2806
http://www.baronerosso.it/forum/attachments/elimodellismo-principianti/164256d1284553229-canali-su-elicottero-scoppio-rx-2806-2801-pro.jpg
Viditelnej rozdíl pouze že tam mám nějaký štelovátko :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 16:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 363
Bydliště: Plzeň, CZ
u Devo 7 je v Functions/SWHMX položka EXP a ta musí být ON, jinak se chovají gyra a bezpadla stejným způsobem jak jsi popsal. Hledal bych chybu v nastaveni TX.
V menu Functions/GYRO má být MODE MANU, pak SWITCH GEAR a pak hodnoty co potřebuješ .. např 75%.
Jde dát i MODE AUTO ale pak si dáš hodnoty k jednotlivým let. režimům ...

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: ned 12.06.2016 19:07 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.5.2015
Příspěvky: 78
Tak problém vyřešen :idea:

Nebylo to nastavenim vysílačky, ale tím, že jsem po zapnutí vysny příliš rychle připojil aku. Musím po zapnutí vyčkat, až je to načítání teček na displeji tak v půlce. Pak připojim napájení vrťasu a vše běhá. Kniplem hýbu vrtulkou a v menu mohu konečně kniplem měnit nastavení.
Moc do hlavy mi to nejde :cry: asi se ta RX s TX spojuje nějak dlouho a ten Beast se špatně inicializuje ...

I tak díky za rady... :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: sob 18.06.2016 11:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.5.2015
Příspěvky: 78
Dnes se chystám poprvé s Beastem do vzduchu. Jak máte kolegové na 450 nastaven první a druhý potenciometr zisku? V manuálu je že výrobní nastavení je na 9h, ale pro 250-450 heli doporučují trochu ubrat.
Zkoušel jsem totiž roztočit na zemi rotory, vše je bez vibrací ale jak mile rorot točí na plno a Thr.Hol. ho vypnu, tak se vrťas rozklepe na cyklice. Musí to dělat Microbeast, protože mechanicky to vše běží čistě a kdyby vybroval vrťas např. ohnutou hřídelí, nebo nevyváženim listů, tak by to dělal i když se roztáčí...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: sob 18.06.2016 11:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.9.2009
Příspěvky: 3295
Bydliště: Praha 6
Microbeast vibruje dost drsně ( tuším se proto nehodí na spalovací heli ). Po roztočení žádné zbytečné vyčkávání na zemi a rychle nahoru.

Dvě fotky nastavení. Na té s kabeláží to lítalo dlouhou dobu, pak jsem si fixem označil původní polohu a hnul s jedničkou. Sólo jednotka je focená dnes, takhle to dolítalo před výměnou za HC3SX a v pohodě. U MB je dost velký rozdíl v nastavení módu odezvy ( Standard, Sport, Expert apod. ). Tam pozor abys zvolil přiměřenou hodnotu - barvu.

Tak držím palce :-)


Přílohy:
IMG_6247.jpg
IMG_6247.jpg [ 71.28 KiB | Zobrazeno 806 krát ]
IMG_6199.jpg
IMG_6199.jpg [ 118.1 KiB | Zobrazeno 806 krát ]

_________________
TREX 450PRO MB, TREX550HCX, TREX600BD, Futaba TF8G, T7C
http://relax450.rajce.idnes.cz
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: sob 18.06.2016 13:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.5.2015
Příspěvky: 78
Tak jsem musel ubrat na prvnim potenciometru (zisk cykliky) mám nastaveno cca na 7h. Jinak se helina rozhoupávala přez výškovku. Zatím jsem zavisel dvě baterky, takže ještě budu jemně dolaďovat. Každopádně jsem šťastnej že to fachá jak má a nemám stejnou haldu jak předtím s 3G a Walkerou.

Ty vibrace jak jsem popisoval předtím byly asi tím, že jsem jen roztočil rotor a zase pohon vypnul bez toho abych vzlétnul. Protože teď po přistání se to rozvibrování neděje.

Jinak nemám představu jak nastavit různé letové mody. Křivku plynu mám na ST1 a ST2 různou to funguje, ale křivku kolektivu jsem neměnil. Nevím jestli vůbec můžu. Teď mám nastaveno jak je popsáno v manuálu lineárně 0-100, ale když dám knipl úplně dolu, tak mám náběh -5 a knipl úplně nahoru mám 12. Jak se teda dostat v letovém modu ST2 na -12 a +12 mi nějak ještě neni jasné ..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: sob 18.06.2016 14:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.9.2009
Příspěvky: 3295
Bydliště: Praha 6
Máš rádio které neznám tak neporadím, řešení určitě bude.

Co si pamatuju, v MB se rozsah kolektivu pro pozitiv i negativ nastavuje v Menu "K", nastavuje se kniplem vrtulky - směrovkou.

Pokud chceš lítat i v invertu tak -5 je určitě málo, to je tak na opatrné zavisení a pomalé stoupání. Pkud se octneš při 3D v problémech tak se z toho spíš nedostaneš. Na autorotaci dostatečný ale 450 s vypnutím motoru autorotuje špatně, padá rychle dolů a je těžké udržet otáčky na listech. Znám jenom jednoho člověka co to dá stoprocentně :-).

Jaké lítáš baterky ?

_________________
TREX 450PRO MB, TREX550HCX, TREX600BD, Futaba TF8G, T7C
http://relax450.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: sob 18.06.2016 18:36 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.5.2015
Příspěvky: 78
Tak to byla moje chyba v nastavení bodu K. Nastavil jsem si totiž jen kladnej na 12stupňů a přehlídl že to stejné musím udělat i při kniplu v dolní poloze. Takže předpokládám že až nastavím kladné a záporné maximum na 12 a -12, tak pak už klasicky ve vysílačce upravím křivku kolektivu na mod ST1 a ST2. Je to tak ne?

Jinak osobně 3D nelítám, takže mě to spíš zajímalo do budoucna, ale byla to moje chyba v nastavení takže už tomu rozumím.

Baterie lítam nyní GensAce 2200mAh 25C, kupoval jsem je tento týden nové a oproti Zippy Flightmax jsou teda opravdu boží...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: ned 19.06.2016 0:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.9.2009
Příspěvky: 3295
Bydliště: Praha 6
Tak vida. Já při nastavování taky občas pěkně zmatkoval a poradili zkušenější. Lépe se včas zeptat a neztrácet čas než opravovat nebo lítat mizerně.

GensAce jsou dobré, spíš vyjímečně se najde špatný kus. U heli téhle kategorie je důležité aby zvadly co nejdéle a držely napětí, okolo 4-5 minut by dát měly i když záleží na otáčkách. Pokud je heli dobře seřízená, není nutné točit až tak moc. Nemám tam Jlog takže bych musel otáčky změřit jinak což vždy zapomenu ale taky nelítám moc vysoké. Zbytečně to stresuje, let je výrazně kratší a na jednoduché osmičky a bez 3D prvků nemusí mít heli tolik energie. Podle otáček to chce taky měnit zisk gyra vrtulky, čím nižší otáčky tím vyšší zisk, zkoušet a hledat optimum, pozná se to hlavně v rychlejších zatáčkách na obě strany.

_________________
TREX 450PRO MB, TREX550HCX, TREX600BD, Futaba TF8G, T7C
http://relax450.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: ned 19.06.2016 9:51 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.5.2015
Příspěvky: 78
Lítám taky na nižší RPMko, přesně sám nevím, též nevlastním měřák otáček. Křívku plynu mám 50-50-50-62,5-70 a regl mám Foxy 45A.
Včera jsem po 8 minutovém letu do jedné Gensky doplnil +-1350mAh. Druhou jsem testnul než jí regl uřízl (nastaveno 3,6V) a dal jsem 14minut. Jsem čuměl jak na ježíška :D
Do té jsem násladně při nabíjení vrátil kolem 2050mAh.

Dnes mám v plánu zkusit na reglu zapnout Governor.

Jinak když už si nakousnul ten zisk gyra. Lítám běžně na HL. Včera jsem chtěl zkusit letět na Normál (chtěl jsem potrénovat pro maketovej let) ale musel jsem dost páčkovat ocas, protože když jsem knipl pustil tak se helina roztáčela do protisměru hodin. Asi tam je nějakej fígl, kterej nevím. Když jsem totiž pročítal vlákna, jak na maketovej let, tak tam doporučovali právě na ocas normál, že pak ocas v zakrutách pěkně kopíruje směr letu.

Plus jsem včera na Beastu ladil menu bodu F - předkompenzace kroutícího momentu. Když totiž vezmu z prudka za knipl kolektivu až na max, tak se mi šoupne kousek ocas bokem. Zkoušel jsem všechny možnosti, ale výsledek se mi zdál pořád stejný. Nemůžou to dělat listy vrtulky? Mám tam obyčejný plastový hranáče a zdá se mi že prostě nevyvinou takovej moment aby ocas udržely na místě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: ned 19.06.2016 10:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.9.2009
Příspěvky: 3295
Bydliště: Praha 6
Měřák mám ale vždycky ho zapomenu doma :-).
Časy máš pěkný, jenom bych se zmínil k tomu odběru. Když dobíjíš 2050mA tak jsi vzal z baterky dost hodně, nechal bych tam větší rezervu. Takhle se to může projevit na životnosti, záleží jak na tom budou z výroby. Pokud jdeš lítat hned následně a nabiječ jí tak OK ale pokud ne, chce to dát do ní tolik abys měl aspoň 3,7V na článek, lépe 3,8V. Já většinou nevím jestli půjdu za pár dní nebo i týdnů a nechce se mi nabíjet 60%. Omezím proto lety na 5 minut a baterku neřeším. Mám jich celkem osm, s 2600mAh lítám do sedmi minut a zase tam nechávám dost.

Na HL se lítá jinak než na Normal, do makety Hughes ho taky plánuju časem vyzkoušet ale trochu je tam obava ze změny.

S tou kompenzací vrtulky by v tom mohl být výrobní deficit Próčka a sice málo účinná vrtulka která nestíhá. V Klecanech byla vyřešená úprava kdy se nejenom přehodí gripy ale také lehce ohnou páky ze smykátka na páky gripů čímž se docílí větší rozsah úhlů. Letí to úplně jinak ale já do toho ještě nešel, nelítám tak ostré věci a detaily zase tolik neřeším. Pak je tam z výroby krátké táhlo na vrtulku, to je stará bolest. Listy mám taky plastové, možná by se dal vyzkoušet jiný typ jiného výrobce ale ta Klecanská 450 měla taky tuším standard.

_________________
TREX 450PRO MB, TREX550HCX, TREX600BD, Futaba TF8G, T7C
http://relax450.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
PříspěvekNapsal: ned 19.06.2016 13:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.5.2015
Příspěvky: 78
Těch 14minut byl jen takovej extrémní zátěžovaj testík, normálně ji takhle trápit nebudu. Dnes jsem s obouma lítal po 10minutách a dobíjel kolem 1600-1700mAh.


Na ten ocas jsem dal carbon listy co mají trochu větší plochu, jemně přidal na zisku gyra a kompenzaci toho momentu nastavil na malou. Teď je to úplně parádní. Když opravdu vezmu za knipl že ho střelím na plno, tak se ocas šoupne tak o 2-3cm. Pro mě dastačující pevnost, protože takto za to při běžném lítání stejně neberu. Takže spokojenost.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1827 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 118, 119, 120, 121, 122  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz