Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2013 19:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.9.2013
Příspěvky: 20
Prosím pomoc.. Protos500 Heli obsahuje tyto komponenty. Motor scorpion 30-26 1000kv regulátor kontronik jive80 servo vrtulky savox sh13-57 serva cikliky align ds510 bezpádlo je bavarian démon 3sx po roztočeni rotoru se serva začnou pohybovat udajně to zpusobuje statická elektřina od řemenu řemen jsem vyměnil a bez výsledku.(nový a namazaný) Ocasní trubku mám ukostřenou. Heli jsem nastříkal sprejem h88 proti statice. Regulator jsem na zkoušku vyndal ulně bokem mimo heli. Dale jsem vyměnil hřidel vrtulky i s kladkou a ložisky+přítlačnou kladku . Ložiska motoru. Přijímač. Resetoval a přenastavil bezpádlo. :evil: A serva pořad cukají. S microbeastem bylo vše ok. Nemate někdo nějaký nápad jak to řešit? Diky


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2013 20:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 365
Bydliště: Plzeň, CZ
Jak se začnou hýbat?
U FBL jednotek tohle způsobují nadměrné vibrace vrtulníku. Bez hlavních a vrtulkových listů také serva cukají?

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2013 21:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.9.2013
Příspěvky: 20
POKUD jsou serva ve středu tak jsou v klidu po mírnem přidáni kolektivu se začnou pohybovat nahoru a dolu cca o2mm rotorové listy mam sundané a ocasní vrtulku sundanou i s celým sistémem natáčení. bavarian demon mam na originalni silné podložce. Když ho přitlačím k draku heli tak se nic nemění. Proto myslím že není asi problém ve vibracích.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2013 22:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2010
Příspěvky: 879
Bydliště: Partizanske
Obrázky: 6
Prestuduj si toto vlakno:
viewtopic.php?f=107&t=56279
alebo sa tam priamo spytaj. Bozzda - clen vyvojoveho timu tohoto bezpadla ti urcite problemy s tymto bezpadlom vysvetli.

_________________
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: úte 01.10.2013 11:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.7.2013
Příspěvky: 137
Bydliště: Praha
A jak mas reseny prijimac? Klasika nebo satelit?

_________________
Protos, Goblin 700


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: pon 07.10.2013 10:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
Pánové. Tohle roztancování na stole není bezpádlem. To bude podle mě někde v elektronice.
Buď je nějaká bota v kabeláži, v konektorech, nebo satika, nebo něco jiného. Když se roztancuje celá cyklika, tak bych začal hledat postupně. Kudy vedou kabely od serv? Jak je řešený BEC? Jsou na něm Toroidy?

Házet vše rovnou na bezpádlo je nejjednodužší.

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: pon 07.10.2013 16:02 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1404
Bydliště: Pardubice
pitrsan píše:
...... udajně to zpusobuje statická elektřina od řemenu řemen jsem vyměnil a bez výsledku.(nový a namazaný) Ocasní trubku mám ukostřenou. Heli jsem nastříkal sprejem h88 proti statice. ..........



Vždy když slyším o statice tak se strašně nasměju, co jsou schopni lidé vymyslet za udělátka proti tomuto jevu :lol: :lol: :lol: ... STATIKA JE NESMYSL a mystifikace :!: tedy pokud nelítáš na 40Mhz FM 8) u 2,4Ghz statika nefunguje jelikož jde o DIGITÁLNÍ přenos informací který využívá CRC kontrolní součet což znamená že poškozený datový balíček se zahodí a nepoužije se k dalšímu zpracování :wink: ...

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: pon 07.10.2013 19:01 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
Asi jsi neviděl co umí udělat Protos, když nemá ukostřenou trubku, že?

Nejde o problém se statickou elektřinou obecně. Jde o to, aby na celém vrtulníku byl jeden jediný náboj a ne vpředu jeden a vzadu druhý a mezi nimi bude probíhat co? Myslím, že je to jasné. To je ten problém.
Druhý problém statiky je problém s nábojem, který řemen generuje. Na stavu řemene a kladek záleží jak moc velký náboj bude řemen generovat. To má vliv na to jak blízko řemene můžeš vést veškeré kabely. Jak umí tento náboj rezehrát serva jsem už viděl mnohokrát.

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: pon 07.10.2013 20:19 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.9.2013
Příspěvky: 20
Ahoj nemohl jsem se moc mé heli věnovat ale dnes jsem zkoušel vše možné. Ale serva se mě pořad pohybují. Na becu kroužek mám trubku ukostřenou taky regulátor bokem heli tak si říkám jestli ty serva align opravdu neodchází. Co si o tom myslíte?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: pon 07.10.2013 23:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.1.2010
Příspěvky: 879
Bydliště: Partizanske
Obrázky: 6
pitrsan píše:
. S microbeastem bylo vše ok. Nemate někdo nějaký nápad jak to řešit? Diky

Ja myslim ze odpoved na tvoj dotaz vies uz od zaciatku. :wink: Daj naspet microbeast alebo si kup ine bezpadlo. 8)

_________________
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2013 11:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
Nejlepší bude, když bezpádlo pošleš prodejci a ten se na něj podívá. Pokud je seriózní, tak ti jej zkontroluje a případně vymění za jiný kus. S tím bych problém neviděl...jestli to ale bude bezpádlem a ne něčím jiným!

Jen tak mimochodem. Teď jsem řešil jednu zapeklitou situaci, kdy se helina divně klepala při určitých manévrech. Nic se nezměnilo, jenom bezpádlo a od té doby vše špatně. Samozřejmě, že za to ihned mohlo bezpádlo, to je snad jasné. Že nevíte ale čím to bylo? Dvě vadná ložiska v hlavě, která se na zemi jevila naprosto OK. Takže hodit vše rovnou na bezpádlo je rychle vyřešená zálěžitost... :roll:

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2013 16:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6346
Bydliště: Dubai, UAE
Vždy když slyším o statice tak se strašně nasměju, co jsou schopni lidé vymyslet za udělátka proti tomuto jevu :lol: :lol: :lol: ... STATIKA JE NESMYSL a mystifikace :!: tedy pokud nelítáš na 40Mhz FM 8) u 2,4Ghz statika nefunguje jelikož jde o DIGITÁLNÍ přenos informací který využívá CRC kontrolní součet což znamená že poškozený datový balíček se zahodí a nepoužije se k dalšímu zpracování :wink: ....
Nasmat se muzes jak chces. To ze statika dokazala odpalit 2,4GHz prijimace na vstupu je vcelku znama vec. Ze se statikou ma specielne Spektrum problem ( taky na 2,4GHz samozrejmne ) je druha znama vec. Futaba je proti statice vice odolna, ale u Loga jsem taky zaznamenal obcasne kopnuti do serv kdyz se mi prerusilo propojeni vrtulka - motor.
A udelalo to s dvema bezpadly ruznych vyrobcu.
Takze tva teorie ma malinko trhliny overene praxi. Netvrdim ze statika narusuje primo prenos signalu a jeho zpracovani. Natolik tomu nerozumim, ale ocividne to treba dela bordel nekde jinde.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2013 18:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.7.2010
Příspěvky: 5491
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
pkotatko píše:
Vždy když slyším o statice tak se strašně nasměju, co jsou schopni lidé vymyslet za udělátka proti tomuto jevu :lol: :lol: :lol: ... STATIKA JE NESMYSL a mystifikace :!: tedy pokud nelítáš na 40Mhz FM 8) u 2,4Ghz statika nefunguje jelikož jde o DIGITÁLNÍ přenos informací který využívá CRC kontrolní součet což znamená že poškozený datový balíček se zahodí a nepoužije se k dalšímu zpracování :wink: ....
Nasmat se muzes jak chces. To ze statika dokazala odpalit 2,4GHz prijimace na vstupu je vcelku znama vec. Ze se statikou ma specielne Spektrum problem ( taky na 2,4GHz samozrejmne ) je druha znama vec. Futaba je proti statice vice odolna, ale u Loga jsem taky zaznamenal obcasne kopnuti do serv kdyz se mi prerusilo propojeni vrtulka - motor.
A udelalo to s dvema bezpadly ruznych vyrobcu.
Takze tva teorie ma malinko trhliny overene praxi. Netvrdim ze statika narusuje primo prenos signalu a jeho zpracovani. Natolik tomu nerozumim, ale ocividne to treba dela bordel nekde jinde.



Souhlas.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2013 19:07 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.9.2013
Příspěvky: 20
Zdravím po dnešním laborování a po poradě s panem Pavlem Bozděchem jsem zkusil serva napojovat na servo testr a roztočit heli k pohybu serv docházelo i u serva připojeného na testr které nemělo s bavarian démonem nic společného. Tudíž bezpádlo jsme vyloučili. Další pokus spočíval v sundáni řemenu a roztočeni motoru.Scorpion30-26 1000kv. Po chvilce se serva začali lehce pohybovat. Ten stejný pokus jsem udělal s motorem lipotech. Serva se začli pohybovat tak o 50 procent méně. Do třetice jsem z jiného protose vzal motor mvvs který má za sebou cca 10startu a vysledek je něco mezi scorpionem a lipotechem. Takže si říkam jestli serva align ds510 nejsou ko. nebo z nějakého duvodu jim vadí carbon rám. Co si o tom myslíte vy? Velice děkuju za vysoce kvalitní podporu pana Bozděcha


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosím pomoc protos500
PříspěvekNapsal: úte 08.10.2013 19:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6346
Bydliště: Dubai, UAE
Nebo ti neco leze po napajeni z BECu. Vytahni cerveny kabel z konektoru napajeni a pripoj misto toho normalni ctyrclanek niklacu. Uvidis hned.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz