Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nastavení T-REX 250 na Graupner MC 19.
PříspěvekNapsal: sob 20.12.2014 19:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.10.2006
Příspěvky: 439
Bydliště: Praha
Zdravím,
předem se omlouvám, jsem vrtulníkářský analfabet! Zatím jsem lítaĺ jsem s vrtulníčky co mají vysílač v setu. Teď jsem zakoupil T-rex 250SE a chtěl bych ho dát na mou MC 19 co mám na éra. Navolil jsem heli mod, poté zapojil doufám správně servo ocasní vrtulky a plynu a servo podélného klonění. Tím to skončilo. Z Gyra mi jdou dva konektory a ze serv příčného klonění mi při zapojení do kanálu č. 1 a 2 jde vždy jen jedno servo. Přijímač je Jeti Duplex 6 kanal. Pokud by mě někdo napsal polopatě co kam zapojit, byl bych vděčen.
Díky Ondra


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 9:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.5.2009
Příspěvky: 1077
Bydliště: Nelahozeves
A co takhle stáhnout si návod k vrtulníku a přečíst si ho?

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 9:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Hlavně si nastav desku CCPM a zbytek zapoj podle návodu k vysílačce.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 9:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.10.2006
Příspěvky: 439
Bydliště: Praha
Bohužel nevím co je deska CCPM? Jinak jsem postupoval dle návodu MC 19.
Díky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 9:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Možná tam bude deska cykliky 120°. :?:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 10:07 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 11.8.2010
Příspěvky: 1681
Bydliště: Brno
Obrázky: 17
krucoun píše:
Bohužel nevím co je deska CCPM? Jinak jsem postupoval dle návodu MC 19.
Díky

Nic ve zlém a nechci tě podceňovat ale nejlepší podle mě by bylo , kdyby se tě ujal někdo v okolí. Ušetříš si mnoho trápení s nastavením a pokud budeš u toho daleko rychleji vše pochopíš. U nás to tak funguje.

_________________
Logo 550 SE , Blade 230S with custom belt, DX8


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 10:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.10.2006
Příspěvky: 439
Bydliště: Praha
To není podceňování ale moudrý přístup. Vezmu to našemu vrtulníkovému guru do klubu a nebudu se trápit.
Díky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 10:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.5.2009
Příspěvky: 1077
Bydliště: Nelahozeves
A stáhl jsi si ten manuál?? Tam je co kam patří.

http://www.heliproz.com/images/Trex250Manual.pdf

http://www.t-rex250.cz/files/250SE_Kit.pdf

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 11:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.10.2006
Příspěvky: 439
Bydliště: Praha
Já dokonce manuál k tomu vrtulníku dostal, ale tam je zapojení do kanálu 1 a 6 a v 6 já dle manuálu Graupnera musím mít plyn. prostě se to vylučuje, nebo tomu spíše nerozumím.
Když zapojím ta serva do kanálu 1 a 2 a zobrazím si ve vysílači chod serv křidélek, tak skutečně se pohybují, ale v reálu chodí jen jedno. Fakt nevím. Jinak mám nastaveno ve vysílači 3 serva po 120 st.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 12:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.5.2009
Příspěvky: 1077
Bydliště: Nelahozeves
1 a 6 je správně, plyn je jakoby navázaný na kolektiv, takže se samostatně neovládá.

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 12:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.10.2006
Příspěvky: 439
Bydliště: Praha
Já to zkoušel i na 1 a 6, ale régl mi stále pípal, jako že má plnej plyn. A stejně jedno z těch tří serv se mi nehýbalo. Prostě na to nemám buňky to sám dát do kupy. Zřejmě mám něco blbě nastaveno ve vysílači. Výškovku mám ve trojce, křidélka dám tedy 1 a 6. zadní vrtulka mi taky chodí OK. Budu ještě bádat, štve mě to :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 13:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.5.2009
Příspěvky: 1077
Bydliště: Nelahozeves
Tady v tom návodu máš zapojení
http://78.108.102.186/VPR/manualy/vrtul ... Manual.pdf
ke konci
1 plyn, 2a3a6 serva

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 15:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.10.2006
Příspěvky: 439
Bydliště: Praha
Pánové, děkuji za pomoc. Vrtulník je naprogramován dle návodu. Chyba nebyla ani tak ve mě, jako v konkrétním přijímači, který jsem vytáhl z elektry a měl jsem na něm přes jetibox změněný výstup kanálu. Po resetu jde vše jak má.
Díky Ondra


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz