Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Blade mCX2
PříspěvekNapsal: stř 14.04.2010 20:59 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2010
Příspěvky: 16
Bydliště: Hradec Králové - Praha
Chápu že koaxiály nepatří asi mezi to co většina z Vás řídí, ale nový mCX vypadá moc pěkně. Bohužel stále ten blbý vysílač a blbá nabíječka na tužkovky (ale to by byli náklady navíc..).

http://www.bladehelis.com/Products/Defa ... d=EFLH2400

Tady je odkaz i přímo na video:
http://www.youtube.com/watch?v=hSORNaAJ ... r_embedded
HorizonHobby: http://www.youtube.com/watch?v=2blE32Ng ... re=related

Mohli by pokračovat a udělat i mSR 2 ;)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade mCX2
PříspěvekNapsal: čtv 15.04.2010 7:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2004
Příspěvky: 3546
Bydliště: kousek od Hradec Králové
flee píše:
Chápu že koaxiály nepatří asi mezi to co většina z Vás řídí, ale nový mCX vypadá moc pěkně. Bohužel stále ten blbý vysílač a blbá nabíječka na tužkovky (ale to by byli náklady navíc..).


Kdyby ses přihlásil do Modelářských novinek na Facebooku ( http://www.facebook.com/group.php?gid=267269599685 ) tak bys to věděl dávno ;-) Mimochodem bude i modernizovaná verze mikro Suchoje SU-26...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade mCX2
PříspěvekNapsal: čtv 15.04.2010 8:26 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2010
Příspěvky: 16
Bydliště: Hradec Králové - Praha
Kovboj píše:
Kdyby ses přihlásil do Modelářských novinek na Facebooku ( http://www.facebook.com/group.php?gid=267269599685 ) tak bys to věděl dávno ;-) Mimochodem bude i modernizovaná verze mikro Suchoje SU-26...


Díky za tip :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 17.04.2010 16:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 495
Bydliště: Hluk
Obrázky: 18
Tak vypadá dobře mnohem lépe než původní MCX ocasní část je ale taková divná mnohem lépe vypadá s tuningovou ocasní částí kdy vrtulník získá v podstatě stejné tvary jako mSR a ta prosklená kabinka super škoda že ale neudělá e-flite i maketové kapotáže na tyto malé prcky třeba něco ve stylu jako CX3


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 26.12.2010 22:15 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.12.2010
Příspěvky: 4
Ahoj,
omlouvám se za vytažení starého tématu.

Dostal jsem k Vánocům tento vrtulník - je to můj první RC model v životě, takže vůbec netuším co a jak - a měl bych několik dotazů na zkušené v oboru:
* nedaří se mi model udržet v klidu (svisle). Vždy když jej vyrovnám, tak po několika vteřinách sám začne stoupat nebo klesat bez toho abych pohnul s ovladačem plynu (nebo jak se tomu říká) a musím to korigovat. Je to normální, nebo mám jenom obě ruce levý?

* pokaždé, když vyměním baterku tak musím model znovu vytrimovat (nebo jak je to správně - aby sám od sebe neletěl někam do strany, nebo aby se netočil). Dá se tohle vyrovnání nějak trvale uložit, nebo budu muset po každé výměně baterie nastavovat znovu?

Díky za odpovědi
T.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 26.12.2010 23:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 16.12.2008
Příspěvky: 382
Bydliště: Boskovice
1: Vysku budes muset skoro vzdy korigovat, ve stejne vysce ti vrtulnik bude sam viset malokdy, takze je to v pohode.
2: Trimovani kolem sisle osy je normalni, kdyz dochazi baterka, tak se vrulnik zacina chovat jako kdyby nebyl vytrimovany a ty si to nejspis pred koncem letu dotrimujes, takze az vymenis baterku, tak to tim padem mas zase rozhozeny. Jde o jedno, nebo dve pipnuti. Jestli je to vic, tak je mozna neco spatne. Ale trimovani do stran, dopredu a dozadu by to nemelo chtit.
Ja teda nemam tohoto Blejda, mam v4 Colibri, ale s tim co mas sem dva dny lital, kolega z prace ho mnel na sluzebce i s tou origo vysilackou a zadny problemy nebyly.
Prave si ho chcu taky koupit, protoze ta colibri ma desnou vysilacku a strasne nepresny serva a velky vule v ciklice atd..... (ten tvuj blade taky nema moc dobrou vysilacku) a sparovat si ho se svou DX6i.
Kdybys napsal odkud jsi, treba bych ti pomohl osobne.

---------------------------------------------------

Je tu nekdo kdo ma mcx2 s DX6i? Mel bych par dotazu.
1: jde nastavit zisk gyra?
2: funguji letove rezimy normal a stunt? (to by snad melo, protoze by to mnelo byt zalezitosti nastaveni vysilacky.)
3: jde nastavit krivka plynu? (to by taky mela byt zalezitost vysilacky)

_________________
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27.12.2010 0:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2010
Příspěvky: 1174
Obrázky: 0
Yopi píše:
Je tu nekdo kdo ma mcx2 s DX6i? Mel bych par dotazu.
1: jde nastavit zisk gyra?
2: funguji letove rezimy normal a stunt? (to by snad melo, protoze by to mnelo byt zalezitosti nastaveni vysilacky.)
3: jde nastavit krivka plynu? (to by taky mela byt zalezitost vysilacky)


mám msr + dx6, v princípe je to to isté
1. Ide, ale 100% je 100% a 0% na dx je nejakých +- 85% (zdroj rcgrups)
2. fungujú, ale dx6i ich v pravom slova zmysle nepodporuje
3. ide.

ad. 2 - nemáš to na jednom prepínači ale jednotlivo prepínaš exponenciály (skôr asi záporné v tomto prípade) a k tomu krivku plynu.

S mcx2 som nelietal, tak neviem aké to je živé. Keď sa budeš nudiť tak si daj väčśie výchylky na cyklike (ak to ide) a -50+ exponenciály.

_________________
Since I started flying helis, I've never looked at a big piece of wide open land in the same way!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27.12.2010 7:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2010
Příspěvky: 753
Bydliště: Hranice na Moravě
Fenius píše:
Yopi píše:
Je tu nekdo kdo ma mcx2 s DX6i? Mel bych par dotazu.
1: jde nastavit zisk gyra?


mám msr + dx6, v princípe je to to isté
1. Ide, ale 100% je 100% a 0% na dx je nejakých +- 85% (zdroj rcgrups)

můžeš k to mu prosím poslat přesný link ??
díky

_________________
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27.12.2010 9:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 16.12.2008
Příspěvky: 382
Bydliště: Boskovice
To Fenius: Pises, ze letove rezimy Normal a Stunt fungujou, ale ze je DX6i v pravem slova smylu nepodporuje? Co tim presne myslis? Jde mi jen o to, abych si nastavil v normal a stunt jinou krivku plynu, tak jak to mam na Blade 400 3D. Jasny, ze tam nebudu stelovat naklon listu, jen chci mit jinou krivku plynu doma v obyvaku a v telocvicne a prepinat si to prepinacem.

_________________
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27.12.2010 12:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2010
Příspěvky: 1174
Obrázky: 0
RCgroups píše:
The gyro is not adjustable. However, you can set the gyro switch to 0% for one setting and 100% for the other setting. 0% puts the onboard 5 in 1 in a reduced travel mode (85%).


zdroj: http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=13669473&postcount=3

Yopi - ja si to predstavujem tak, ako je to napr. na vetroňoch - tj. prepínačom meníš režimy (klabky, butterfly atď) a zároveň sa mení celé nastavenie (trimy, exponenciály, krivky atď).

Na dx6i samozrejme môžeš meniť krivky throttle a pitch (každé v inom menu), máš na výber tri režimy (z ktorého jeden bude asi autorotácia) a krivky sú 5 bodové.

_________________
Since I started flying helis, I've never looked at a big piece of wide open land in the same way!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27.12.2010 12:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 16.12.2008
Příspěvky: 382
Bydliště: Boskovice
No jasny, to ja vim, litam s Blade 400 3D a tam si to prave vsechno takhle pekne nastavim. Jen jsem chtel vedet, jestli to funguje i u toho mcx2.

_________________
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27.12.2010 20:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 16.12.2008
Příspěvky: 382
Bydliště: Boskovice
Jeste bych se zeptal mcxdvojkařů. Ta nabijecka na baterku, da se do ni pichnout sitovej adapter a nabijet ji ze site misto z tuzkovek? A kolik voltu?

_________________
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11.01.2011 16:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2010
Příspěvky: 76
Bydliště: Brno
Tak jsem si vcera poridil Blade mcx2, ale ma strasne maly vychylky, je moc pomalej, hlavne dozadu skoro vubec neleti a to mi vadi nejvic. Dival jsem se, ze se tam daji predelat ty tahla na ty delsi cepy co jsou na swash plate, ale pak nedrzi v tech drazkach po stranach, jestli vite co myslim. Da se to nejak resit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11.01.2011 17:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
LiVes píše:
Tak jsem si vcera poridil Blade mcx2, ale ma strasne maly vychylky, je moc pomalej, hlavne dozadu skoro vubec neleti a to mi vadi nejvic. Dival jsem se, ze se tam daji predelat ty tahla na ty delsi cepy co jsou na swash plate, ale pak nedrzi v tech drazkach po stranach, jestli vite co myslim. Da se to nejak resit?
Na Colibri V4 jsem to vyřešil - mám tam delší trny z uhlíkových vláken 1,2 mm.
Viz debata zde:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... highlight=


.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11.01.2011 19:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2010
Příspěvky: 76
Bydliště: Brno
No, hezky, takhle dobrej ale nejsu.
Ale protoze jsem skoro total zacatecnik, tak jsem to predelaval blbe, ale uz to mam na tech delsich cepech a neprotaci se to. Ty vodici tycinky jsou dost dlouhy. Takze u blade mcx2 to jde udelat. Ale stejne je to strasne pomaly. Ja kokot jsem si mnel koupit msr :-( Su fakt nasranej. Ja se bal, ze bych ho rosekal.
To Yopi: Jo, naboku to ma vstup na trafo 6V cca 1A. Napajim to nabijeckou od telefonu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz