Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nastavení T-Rex 450 v AFPD
PříspěvekNapsal: sob 12.05.2018 20:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2007
Příspěvky: 736
Bydliště: Velvary
Zdravím všechny.
Mám v Aerofly professional deluxe stažené různé modely helikoptér, mimo jiné je tam i T-Rex 450 a v porovnání s ostatními modely je silně jankovitý, téměř neovladatelný. Má někdo z vás zkušenost s tímto modelem v tomto simulátoru, případně nějaký setup, aby ovládání aspoň přibližně odpovídalo reálnému modelu? Jak někdo trefně poznamenal, létá to jako kelímek od jogurtu.

_________________
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení T-Rex 450 v AFPD
PříspěvekNapsal: sob 12.05.2018 20:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 338
Bydliště: PRAHA
a s cim to srovnavate ?
jestli jste jeste neletal s setikanalem tak vam kazdy prijde jankovity


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení T-Rex 450 v AFPD
PříspěvekNapsal: sob 12.05.2018 21:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2007
Příspěvky: 736
Bydliště: Velvary
S ostatníma šestikanálama které jsou v AFPD. Na simulátoru létám vrtulníky tak půl roku, z kraje jsem mlátil o zem s každým a všechny se mi zdály neovladatelné. Teď už zvládám s mírnou akrobacií - přemety, výkruty, piruety, invertní visení - všechny, jenom s tím T-Rexem mám pořád problémy.

_________________
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení T-Rex 450 v AFPD
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 11:25 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6532
Bydliště: Dubai, UAE
Simulator je skvely na nauceni se jak packovat. Jak to dostat pod kuzi a do hlavy, aby o tom clovek nemusel premyslet a nechyboval. Podle me nema smysl nic jineho. Kazda heli ve skutecnosti bude jina.
Asi nema smysl moc laborovat s nastavenim. Zvol si helinu ktera vyhovuje a litej. V realu uz potom budes jistejsi, ale stejne se budes dal ucit.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení T-Rex 450 v AFPD
PříspěvekNapsal: čtv 17.05.2018 18:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2007
Příspěvky: 736
Bydliště: Velvary
Vlastně mi vyhovujou všechny, kromě právě toto T-Rexe 450, kterej pro mě pro začátek připadá tak nějak jedinej v úvahu a proto mě to tak štve! :) Sice mi tu bylo razeno, že na Align se mám vykašlat a jít do Devila 420, ale nikdy jsem nic z Číny neobjednával a při mým štěstí jsem si skoro jistej, že bych platil DPH i CLO nejmíň dvakrát..

_________________
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení T-Rex 450 v AFPD
PříspěvekNapsal: sob 19.05.2018 10:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2007
Příspěvky: 736
Bydliště: Velvary
Tak jsem si nakonec poradil sám, z čehož mám dvojnásobnou radost. :) Zmenšil jsem úhel náklonu cykliky, trochu i úhly kolektivu a najednou už je to vcelku pohodové poletovadlo.
Oproti ostatním je to pořád živější, ale už se to dá. Jenom při obratech se pořád tak nějak vlní ocas, ale ať přidávám, nebo ubírám zisk gyra, je to pořád podobné. Nevím co ty ostatní dvě hodnoty - "zero adjust" a "range" - obojí mám na hodnotě 10, kterou jsem obšlehl z jiného modelu a tak nějak to funguje. Ocas nikam neuhýbá, jen při směrovce se jak říkám, zavlní.

_________________
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení T-Rex 450 v AFPD
PříspěvekNapsal: sob 19.05.2018 22:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1757
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Není možné že jsi stáhnul model kterému už někdo upravil parametry? Zkus najít stejný model z jiného zdroje.

_________________
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Arx a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz