Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 106 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: ned 29.09.2013 18:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2013
Příspěvky: 277
Bydliště: České Budějovice
Obrázky: 2
Jasně, mě jen zajímalo jestli si to nejde ulehčit :D

_________________
WL toys V911, Tarot 450 Sport v3 - Prodám
Phoenix v4
DX6i


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2013 9:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2010
Příspěvky: 400
Bydliště: Banskaá Bystrica
Star Trek[/quote]


TO corona:


6-axis gyro se dá přeložit jako 6-osé gyro. Jenže prostor má jen 3 osy, k čemu jsou tedy zbylé 3? Ve skutečnosti se pod názvem této technologie skrývá kombinace 3 osého gyra a 3 osého akcelerometru.

_________________
hanzi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2013 10:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10365
Bydliště: Břeclav
a.hanes píše:
TO corona:

6-axis gyro se dá přeložit jako 6-osé gyro. Jenže prostor má jen 3 osy, k čemu jsou tedy zbylé 3? Ve skutečnosti se pod názvem této technologie skrývá kombinace 3 osého gyra a 3 osého akcelerometru.


Jednoduše obchodnický Star Trek žvást zcela mimo technickou realitu. O podstatě se z toho nikdo nic nedozví. Klasika.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2013 10:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2008
Příspěvky: 2948
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
a.hanes píše:
6-axis gyro se dá přeložit jako 6-osé gyro. Jenže prostor má jen 3 osy, k čemu jsou tedy zbylé 3? Ve skutečnosti se pod názvem této technologie skrývá kombinace 3 osého gyra a 3 osého akcelerometru.

Tak to bych si netroufnul tvrdit , že to má i akcelerometry :lol: . To je daleko pravděpodobnějí, že číňan považuje náklon doleva za jednu osu a náklon doprava za druhou. Šest je holt víc jako tři, tři má kdekdo tak raději napíšou šest. :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2013 23:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2010
Příspěvky: 400
Bydliště: Banskaá Bystrica
..dost na tom, že to dokáže urídit kde - kdo...


..tak mi je sakra u ... kolik os to má..a co si kdo píše, ked to jednoduše svedneš a jednou rukou zavesíš..to je pro mne holt dost..a nech je to aj star trek..

_________________
hanzi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: úte 01.10.2013 1:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2010
Příspěvky: 400
Bydliště: Banskaá Bystrica
"OrDa" : To jistě, ovšem není to dáno principem, ale tím, co se k nám dováží.

Zdzd : Je to dáno principem. Helina bez řízeného kolektivu nikdy nepoletí tak jako s ním.

ja :

..a poletí a už som tot u písal, mno problém je možno v tom, že keď som pred 5-timi rokmi prišiel s Samsung Omnia, všetci tvrdili ( okrem môjho otca musím napísať ), že dotykové displaye sú .. a že to nefunguje je to´´STARTREK´´ a nikdy to ani fungovať N E B U D E...

..takže zložme si 3D bríle chlapci :)

..nič v zlom a vôbec vek s tým nemá čo..avšak ak sa raz uzavrieš do svojich právd...


..a náhodou ťa v tom eštek niekto podporí..

..stratíš kúsok slobody..

_________________
hanzi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: úte 01.10.2013 12:16 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1493
Bydliště: Pardubice
:lol: :lol: a nepoletí, jinak pokud poletí tak nám zde ještě vysvětli jak hodíš heli bez řízeného kolektivního náběhu listů do invertu :wink: .. I když já zapoměl že to má 6 axis gyro :lol: tam to asi bude fungovat jinak a otočí to celou vrtuli vzhůru nohama 8) .. Asi se půjdu taky poohlédnout po nějakém six axis gyru, HCx, VBAR a jiné už nemají budoucnost 8) začíná éra virtuálních dimenzí prostoru a času, takže si pak pauzneš vrtulník v letu, promyslíš si co dál, dáš play a letíš dále no a když to náhodou rozbiješ tak jen přepneš na jinou realitu kde je heli zase OK a letí se dále.. To jsem jen tak v rychlosti shrnul přednosti šestiosého gyra, ovšem určitě to má více funkcí jen se musí přijít na to jaké kombinace páček to aktivují :lol: :lol: :lol: , jo a bacha špatná kombinace páček tě teleportuje na USS Enterprise 8) :lol: ... Sory za OT ale já už jsem se neudržel 8) :lol:

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: úte 01.10.2013 17:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2010
Příspěvky: 400
Bydliště: Banskaá Bystrica
..nič, to je v poho..to s tou jednou rukou som myslel obrazne, ale mne to takto vyhovuje..najťažší vrtulník pre mňa bol klon T-rexe 100 - v911..pak sem prošel k f45-ke., ale celé tobolo také aké modelové a vobec to nereagovalo, mno a tak som kúpil onú zázračnú walkeru, ktorá je čistokrvný ž- kanál, avšak riadi sa eštek lepšie ako oný v911..samo je to žravá ryba, ale to sa mi na nej páči..

myslím, že keď sa raz vrátim na hk450, tak to bude oveľa ťažkopádnejšie a o manévrovaní nehovoriac..takže tak..nehnevám sa , len som chcel típkovy odpovedať na otázku...

ÁNO, dá sa aj 6 kanálová heli ovládať presne ako 4 kanálová, len s tým, že je keštik živšia..o tom to je , ale musíš mať onú v120D02S-ku....

:)


:):)

čafte

_________________
hanzi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: úte 01.10.2013 21:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10365
Bydliště: Břeclav
a.hanes píše:
ÁNO, dá sa aj 6 kanálová heli ovládať presne ako 4 kanálová, len s tým, že je keštik živšia..o tom to je , ale musíš mať onú v120D02S-ku....


Zpět k věci:

Je to dáno principem. Helina bez řízeného kolektivu nikdy nepoletí tak jako s ním.

Co se ti na tom nezdá a proč?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: stř 02.10.2013 7:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.7.2010
Příspěvky: 5653
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
zdzd píše:
........Zpět k věci:

Je to dáno principem. Helina bez řízeného kolektivu nikdy nepoletí tak jako s ním.

Co se ti na tom nezdá a proč?



No původní otázka tohohle vlákna zněla trochu jinak. Nebo ji chápu trošku jinak. A na to musím odpovědět, ano samozřejmě že se dá vrtulník s řízeným kolektivem řídit úplně stejným zúůsobem jako FP ( fixed pitch) - bez řízeného kolektivu.
Tedy opravdu skutečně bude klopení bude klopení, klonění bude klonění a otáčení přez osu hřídele bude také dost podobné. Takže ano, pohyby páčkamy na zamýšlený chtěný směr vrtulníku bude stejný. Ale tm bohužel celá podobnost v ovládání končí a je třeba se při přechodu z jednoho na druhé odprostit od zažité techniky řízení. Každé má svoje záludností a technikou pilotáže a tady to už bouhžel nejde srovnávat vůbec.

Takže by se dalo říct, že ten, kdo doma bzučí okolo lustru s nějakým sranda prtulníčkem a vyfoukámá popcorn z misky u televize .... tak dost pravděpodobně vrtulník s dospělým ovládáním, rozbije. Je potřeba se přeučit na ono se všemi potřebami a změnami techniky pilotáže.
A to samé bude platit i pro nějakého zkušeného pilota, ale v opačném garde. I pilot, který již létá nějakou "vyšší dívčí" akrobacii, tak v momentě pokud nebude přivyklý nové potřebě ovládání tohoto sranda prtulníčku, bude za dementa, páč mu to prostě nepude. Přivykne si zřejmě daleko rychleji, než by tomu bylo i zkušeného pilota sranda prtulníčku - ale prvních pár vzletů bude i tak komických.

To proč se to natolik rozchází v podobnosti, záludnosti a rozdílné techniky pilotáže jsou především rychlosti rekace stroje na poveli od řízení. Možnosti se kterými se lze v řízení u vrtulníku s dospělým ovládáním potkat, jsou opravdu od těchto sranda prtulníčků vzdáleny hodně daleko.

Takže asi tak.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco
ASW 28 2,5m
Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: stř 02.10.2013 10:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.9.2013
Příspěvky: 12
Ja si myslim, ze ak sa na 6ch nelieta akrobacia, tak najvacsi a zasadny rozdiel v chovani medzi 6ch a 4ch je zavazie, ktore ma na padlach 4ch. To nuti heli sa vzdy vyrovnat.

_________________
align t-rex 450 pro, wltoys v911, devo 10 with deviationTX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: stř 02.10.2013 11:04 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10365
Bydliště: Břeclav
votrelec píše:
Ja si myslim, ze ak sa na 6ch nelieta akrobacia, tak najvacsi a zasadny rozdiel v chovani medzi 6ch a 4ch je zavazie, ktore ma na padlach 4ch. To nuti heli sa vzdy vyrovnat.



Fixpitch NIKDY nepoletí jako CP. Už jen proto, že není schopen změnit vztlak beze změny otáček rotoru. Se všemi z toho plynoucími důsledky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: stř 02.10.2013 11:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2010
Příspěvky: 851
Bydliště: Praha 4
.. to votrelec ..
Nikoli, hlavní rozdíl mezi visičem a lítačem je v tom, že visič má na klacku závaží a lítač pádla. A visič primárně nemění rovinu rotace závaží. Lítač rovinu rotace pádel mění.
Velmi zjednodušeně by šlo i říci, že výchylkou řízení se u visiče určuje výchylka rotoru, u lítače se výchylkou řízení určuje rychlost rotace roviny rotoru (tedy první derivace polohy rotoru).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: stř 02.10.2013 14:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.9.2013
Příspěvky: 12
zdzd píše:

Fixpitch NIKDY nepoletí jako CP. Už jen proto, že není schopen změnit vztlak beze změny otáček rotoru. Se všemi z toho plynoucími důsledky.


To je jasne, ze FP nepoleti nikdy ako CP. To sa nikto neprie. Skor je diskusia opacne ci 6ch vie lietat ako 4ch. A prave vlastnost ze 6ch ovlada vztlak hlavne naklonom listov nepovazujem za nejaku extremnu vyhodu, ktora by sa nedala "degradovat" na 4ch. Ak si nastavis limity a krivky naklonov listov, resp pevny naklon + otacky motora, tak nasimulujes aj Fixedpitch. Hlavny rozdiel je podla mna asi fakt v tom, ako pise OrDa: Padla Vs. Zavazia.

_________________
align t-rex 450 pro, wltoys v911, devo 10 with deviationTX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: stř 02.10.2013 15:24 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10365
Bydliště: Břeclav
votrelec píše:
Ak si nastavis limity a krivky naklonov listov, resp pevny naklon + otacky motora, tak nasimulujes aj Fixedpitch.


Proboha! Proč by to kdo dělal???

http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 106 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz