Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 445 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 30  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 7:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2009
Příspěvky: 931
Obrázky: 0
7let jsem využíval DX6i bez jediného problému. Nyní mi přestaly stačit funkce (nikoliv kanály) a to hlavně mixy. Prodal jsem ji kolegovi a koupil si novou DX6. Než jsem stačil nastavit první letadlo tak jsem jí málem hodil o zem. Následovala reklamace u Astra model, protože ovládací roller si občas dělal co chtěl. Po 2 týdnech vráceno s komentářem, že vada nenalezena. Ještě na prodejně (Pecka modelář) jsem se psal novou žádost a poslal ihned zpět - současně s tím jsem volal do Astry a mluvil s pánem, který to vyřizuje. Nyní po dalších 2 týdnech mám vysílač zpět a jedu si pro něj na prodejnu. Doufám, že závada byla ostraněna, protože jinak nevím co dále dělat.

Do toho všude čtu, že je problém se signálem (DX6i bez jediného problému 7let). Za mě celkem zklamání. Bohužel mám doma plno letadel s přijímači Spektrum (většina na DSM2) a proto jsem šel opět do Spektrum.

Pokud bych začínal od znova tak bych šel do jiné značky, ideálně do jiného dovozce než je Astramodel!


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 8:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 8.10.2014
Příspěvky: 110
Bydliště: Javorník okr. Jeseník
já měl bazarovou za 2,2tis DX6i a padaly mi sní letadla neovladatelně dolů, majitel věděl proč se jí zabavil, je tam vadný nějaký vf modul, na sim byla ok, ale občas vypadával signál, koupil jsem DX9 mám jí a jsem sní spokojený, kupovala jsem jí na va-models.cz

_________________
Spektrum DX9
T-rex450sport/Protos500/Bixler2/EXTRA330SC VA-MODELS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 8:03 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10052
Bydliště: Břeclav
kety4ever píše:
no ale ta je stará a oproti novým má jiný heli program



A má tam zpoždění při přepnutí režimů, swash ring, kompenzaci rychlosti serv u CCPM a podobně?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 8:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 8.10.2014
Příspěvky: 110
Bydliště: Javorník okr. Jeseník
nezpozoroval jsem žádné zpoždění jsem s DX9 spokojený

_________________
Spektrum DX9
T-rex450sport/Protos500/Bixler2/EXTRA330SC VA-MODELS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 8:21 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10052
Bydliště: Břeclav
kety4ever píše:
nezpozoroval jsem žádné zpoždění jsem s DX9 spokojený


To si nerozumíme. Jedná se o nastavitelné zpoždění serv při přepnutí režimů. V jednotlivých režimech jsou jiné křivky plynu a kolektivu, přičemž jde o to, aby při změně režimu serva přejela do nové polohy pomalu, aby helina neposkočila jako postřelená a z kol se nevysypaly zuby...

Tento parametr se obvykle jmenuje DELAY.

Swash ring zase přepočítává výchylky serv tak, aby pohyb swash byl na kteroukoliv stranu stejný. Bez to se při současném max klopeni a klonění dostává swash na větší výchylku než jen při samotném max. klonění nebo klopení. Helina pak na cykliku nereaguje ve všech směrech stejně a navíc se v "rozích" může šprajcnout o dorazy.

Kompenzace rychlosti serv u CCPM 120°nechaniky je zase nutná proto, že pokud serva cykliky jedou všechna stejně rychle, hrabe klonění do výchylky kolektivu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 8:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 8.10.2014
Příspěvky: 110
Bydliště: Javorník okr. Jeseník
jo tak to nevím o čem mluvíš, na helinářezu mi to tam kluci nastavili a já si zatím trénuju vis, ale to přepínání režimu mám nastaveno že ho přepínám v nulovém náběhu listů když je heli ve vzduchu

_________________
Spektrum DX9
T-rex450sport/Protos500/Bixler2/EXTRA330SC VA-MODELS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 8:31 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10052
Bydliště: Břeclav
kety4ever píše:
jo tak to nevím o čem mluvíš, na helinářezu mi to tam kluci nastavili a já si zatím trénuju vis, ale to přepínání režimu mám nastaveno že ho přepínám v nulovém náběhu listů když je heli ve vzduchu


No vidíš...

Nevíš, ale tvrdíš "ty futaby do 15ti tis měli stejný heli program jako DX6i... ", což je pěkná ptákovina.

A pokud jde o Spektrum, toto je docela výstižné viewtopic.php?f=107&t=73224


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 8:46 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 8.10.2014
Příspěvky: 110
Bydliště: Javorník okr. Jeseník
no futaba 5ti bodová křivka plynu a vrtulky
MZ24 7dmi bodová křivka plynu a 5ti bodová vrtulky
DX9-DX7-DX6 7dmi bodová křivka plynu a 7dmi bodová křivka vrtulky a jako plus bylo pro mě že mohu bezdrátově spojit DX9 a starou DX6i jako učitel žák a druhým rádiem si může přítelkyně poletovat :-)

_________________
Spektrum DX9
T-rex450sport/Protos500/Bixler2/EXTRA330SC VA-MODELS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 8:53 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10052
Bydliště: Břeclav
kety4ever píše:
no futaba 5ti bodová křivka plynu a vrtulky
MZ24 7dmi bodová křivka plynu a 5ti bodová vrtulky
DX9-DX7-DX6 7dmi bodová křivka plynu a 7dmi bodová křivka vrtulky a jako plus bylo pro mě že mohu bezdrátově spojit DX9 a starou DX6i jako učitel žák a druhým rádiem si může přítelkyně poletovat :-)


Pokud toto považuješ za zásadní rozdíl, tak už se ani není třeba dál bavit...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 8:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 8.10.2014
Příspěvky: 110
Bydliště: Javorník okr. Jeseník
no píší jsem začátečník a ještě se v tom nevyznám, pak tu jsou ještě nějaké přenosy, nevím jak přenáší futaba či graup ale vím že jr pošlě v jednou pulzu info pro všechny 3 serva na cyklice, ale spektrum posílá pro každé zvlášť takže pošle 3 pulzy

_________________
Spektrum DX9
T-rex450sport/Protos500/Bixler2/EXTRA330SC VA-MODELS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 9:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10052
Bydliště: Břeclav
kety4ever píše:
ale vím že jr pošlě v jednou pulzu info pro všechny 3 serva na cyklice


Tak to taky pravda nebude...

Nevím co dělá JR, ani jak jsi to vlastně myslel, ale už z principu do jednoho pulzu tři informace nenaskládáš...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 9:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 8.10.2014
Příspěvky: 110
Bydliště: Javorník okr. Jeseník
a tak pověz, jak to je?

_________________
Spektrum DX9
T-rex450sport/Protos500/Bixler2/EXTRA330SC VA-MODELS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 10:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10052
Bydliště: Břeclav
kety4ever píše:
a tak pověz, jak to je?


Standard je takto:

http://zd.wwwcity.cz/FX-30modulace/

Futaba pak má ještě S-bus, což je jen jeden výstup, sběrnice po které běží data jako třeba v datové síti. Serva si z nich pak vybírají to svoje.

Ale v žádném případě to není jeden puls pro několik seŕv.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2015 11:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.7.2010
Příspěvky: 5491
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Ještě malé doplnění. V případě použití S-bus datové sběrnice kdy se z přijimače vyvvede jeden datový kabel, tak pro normální užití nelze zapojit normální serva na přímo. Normállní servo není schopno rozlišit datový tok do konkrétního serva a proto se buď pro normální servo musí použít dekodér s rozbočovačem a pak lze do něj zapojit i normální obyčejné servo které známe a nebo pokud se člověk chce ( a může ) vyhnout po cestě signálu podobných věcí, lze užít programovatelné S-bus servo od Futaby.

Třeba u vrtulníků v případě užití bezpádlové jednotky lze S-bus použít bez podobných dekodérů a jiných vložených částí. protože bezpadlová jednotka slouží jak dekodér datového toku a FBL jednotka už si sama rozebere patřičné signály, které pak sama posíla na správný výstup kam se připojí servo. Takže u vrtulníků to má onen blahodárný vliv že se člověk dokáže zbavit klubka drátů vedoucího od rx k FBL. A na místo klubka vede jen jeden servokabel. Můžeš si jeho délku přizpůsobit dle libosti a nakrimpovat si konektory.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vrtulník pro začátek
PříspěvekNapsal: čtv 15.10.2015 11:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.3.2015
Příspěvky: 161
Bydliště: Košice
zdzd píše:
Jedná se o nastavitelné zpoždění serv při přepnutí režimů. V jednotlivých režimech jsou jiné křivky plynu a kolektivu, přičemž jde o to, aby při změně režimu serva přejela do nové polohy pomalu, aby helina neposkočila jako postřelená a z kol se nevysypaly zuby...
Tento parametr se obvykle jmenuje DELAY.

Ja sa snažím nastaviť=prispôsobiť krivky "Normal" tak, aby som vo vise po prepnutí na IDLE1 neposkočil. Lietam so 450tkou, tam to asi nie je kritické.
Ale použiť ešte aj DELAY je perfektný nápad. Už som dal 0,2 sek.
zdzd píše:
Swash ring zase přepočítává výchylky serv tak, aby pohyb swash byl na kteroukoliv stranu stejný. Bez to se při současném max klopeni a klonění dostává swash na větší výchylku než jen při samotném max. klonění nebo klopení. Helina pak na cykliku nereaguje ve všech směrech stejně a navíc se v "rozích" může šprajcnout o dorazy.

V tomto som bol presvedčený, že ak má vysielačka HELI program, tak to musí vedieť. Veď (vysielač) musí riadiť vzájomný pohyb serv pre kolektív, cykliku a ich kombináciu. Ak užívateľ nastaví nezmyselné hodnoty na SWASH RING, potom mu nepomôže ani sused....
Zaujalo ma to preto, lebo sa snažíme s kolegom nastaviť jeho TurnigyOpenX. On to nevie, ani ja to neviem, ale ja to ani nepotrebujem. Som zvedavý, ako to poletí.
zdzd píše:
Kompenzace rychlosti serv u CCPM 120°nechaniky je zase nutná proto, že pokud serva cykliky jedou všechna stejně rychle, hrabe klonění do výchylky kolektivu.

Toto je podobné ako v predchádzajúcom odseku. Otázkou je, či to naozaj vie každá vysielačka. Ak nie, znamenalo by to, že dopredu je zároveň +KOL, dozadu je tiež aj -KOL(?).

Konečne som pochopil, načo je kalibrácia Swash ring na Aurore.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 445 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 30  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz