Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: sob 01.07.2017 7:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.6.2017
Příspěvky: 11
No pánové nasadili jste mi brouka do hlavy :D Nějak si to promyslím a pak sem postnu výsledek.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: sob 01.07.2017 22:35 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5469
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
jyrry píše:
Honzo, hlavne ted nikde nepis ze si poridis elektrocentralu. To bys to schytal :mrgreen:


Mno, ona ta centrála asi by ani nevadila... Dělá rámus jako 120ccm akrobat a vyhodí mě kvůli randálu z letiště? ne. Centrála prošla vyřazovacím kritériem.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: sob 01.07.2017 23:22 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5469
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
rohy2106 píše:
No pánové nasadili jste mi brouka do hlavy :D Nějak si to promyslím a pak sem postnu výsledek.


Dneska jsme si hezky polítali na baterky i spalováky, ve větru jak kráva, a bylo úplně jedno co kdo má za pohon. Respektive ať má každej to co má rád. Večer jsem koukal na sebartí dvoumetrovku s 30ccm motorem - majitel si to pochvaluje ( :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :?: :?: :roll: :roll: ). Ani jedním pohonem neuděláš moc velkou chybu.

ufff, ale fakt jsem si dneska to elektrický vertigo užil a fakt se těším na příští rok, snad opravdu postavím nějakou rekreační 2,6 metrovku s Hackerem Q100. Jsem se do toho elekto pohonu nějak zamiloval :lol:

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: ned 02.07.2017 22:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 481
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 45
No a s väčším elektropohonom si kľudne môžem ísť zalietať ráno o 04:45hod. keďže prácu začínam o 07:00 a i deti treba ráno nachystať :D .


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: stř 05.07.2017 20:21 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.4.2016
Příspěvky: 2
Hmmm tiež niekedy uvažujem o benzíne ale keď si predstavím ten hluk ráno o pol štvrtej na letisku tak viem že by mi to neprešlo a teším sa opäť z elektromotora:D




Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: stř 05.07.2017 21:39 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5469
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Jo no, dneska jsem přistál poslední let před půl desátou večer. 8) A luxus :-) 5 startů za necelý dvě hodinky, s benzínem bych stejně víc nenalítal.


Přílohy:
IMG_20170705_213026-01.jpeg
IMG_20170705_213026-01.jpeg [ 151.6 KiB | Zobrazeno 1047 krát ]

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: stř 05.07.2017 21:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.4.2016
Příspěvky: 2
Preťaženie 19G? Tak nejak to vychádza pri 3D akro?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: stř 05.07.2017 21:51 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5469
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Podle mě je to nějaká špička, nebo jen zarezonování. Musím stáhnout logy z vysílačky a podívat se.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: čtv 06.07.2017 5:14 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16146
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Ta spotřeba je hezoučká, to byl "normální" let (třeba jako jsem viděl v Jiřicích)?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: čtv 06.07.2017 6:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2009
Příspěvky: 1253
Bydliště: Sviadnov (Frýdek-Místek)
Honzo, k tem 5 startum za 2 hodiny - kolik litas sad baterii? Respektive jak rychle a za jak dlouho baterie nabijis?
Pripada mi, ze nabijeni vyssimi C sice do baterie nacpe na zacatku vice, ale pak to stejne zabije balancovani a vysledny cas pro proud 2 a 4 C se moc nelisi (poznatky s nabijeckou C60)

Odesláno z mého D5803 a podpis odstraním

_________________
-


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: čtv 06.07.2017 9:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.12.2009
Příspěvky: 555
Bydliště: Rakovník
Já mám do Vertiga 3 sady, nabijím 2C (10A) do půl hodiny mám nabito, i když lítám sám tak prakticky nečekám.
Včera 7 startů, dnes pokračování.

Jinak Honzo ta spotřeba paráda, to u mě nabijím 3800 až 4000 mAh po 8 minutách,
mám žravější motor a těžší éro.

Ještě Honzo, jedeš do Bolešin, že by jsme pokecali
Míra.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: čtv 27.07.2017 10:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.5.2008
Příspěvky: 562
Bydliště: Orlické hory
Z vlastní zkušenosti do Veloxe doporučím benzín EME 60 i když benzínové motory v Evropě končí jdu proti proudu :-)

https://emotors.cz/spalovaci-motory/5311-eme35-benzinovy-jednovalcovy-modelarsky-motor.html
http://archiv.ihned.cz/c1-65827390-politici-zahajili-boj-proti-spalovacim-motorum-zprisnuji-normy-zavadi-poplatky-i-srotovne

Tomáš

rohy2106 píše:
Dobrý den,
poprosím o radu. Uvažuji o osazení Veloxe 2,2m (od Nesnídalů) elektromotorem. Kupoval jsem rozsyp před pár lety a pomaličku ho dokončuji, po chvilkách když je čas. Tehdy jsem počítal s použitím spalováku MVVS 50 IRS. V současné době mi ale přijde, že trendem je do akrobatů okolo 2m dávat spíše elektromotory. Máte někdo nějaké osobní zkušenosti? Proč ano a proč ne? Popřípadě jaký motor (kompromis mezi cenou a kvalitou) byste mi doporučili? Díky za všechny odpovědi. :)

_________________
OM Velox EME60, GP Citabria DLE30, SIG Hog-bipe, FrSky Taranis
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: pát 28.07.2017 14:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5469
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Ze zvědavosti, kolik máš s EME nalítáno?

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: sob 29.07.2017 20:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.5.2008
Příspěvky: 562
Bydliště: Orlické hory
Mám ho 4 roky. První rok a něco byl v jiném modelu. To jsem s benzínem začínal model Super Star
byl staré konstrukce dvoumetrovka (2,3m) hmotnost kolem 11 kg a jezdil jsem na malé letiště
takže jsem si s ním "užil".

Přechod na Veloxe byla pro mě úplná paráda, dostatek výkonu, hmotnost kolem 7kg. Spotřeba je malá
starty taky v pohodě. Celkově asi 200 startů. Ale stále začínám a učím se.
EME60 tomu Veloxovi ale sluší :-)

Tomáš

HonzaS píše:
Ze zvědavosti, kolik máš s EME nalítáno?

_________________
OM Velox EME60, GP Citabria DLE30, SIG Hog-bipe, FrSky Taranis
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: úte 21.11.2017 9:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.4.2008
Příspěvky: 395
Znamy lieta v 2,2m sutazne presnu aj fristajl a ma tam Axi 5345HD 200KV na 10S s vrtulou tusim 24/10. Funguje to vyborne.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz