Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: stř 28.06.2017 15:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.6.2017
Příspěvky: 11
Dobrý den,
poprosím o radu. Uvažuji o osazení Veloxe 2,2m (od Nesnídalů) elektromotorem. Kupoval jsem rozsyp před pár lety a pomaličku ho dokončuji, po chvilkách když je čas. Tehdy jsem počítal s použitím spalováku MVVS 50 IRS. V současné době mi ale přijde, že trendem je do akrobatů okolo 2m dávat spíše elektromotory. Máte někdo nějaké osobní zkušenosti? Proč ano a proč ne? Popřípadě jaký motor (kompromis mezi cenou a kvalitou) byste mi doporučili? Díky za všechny odpovědi. :)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: stř 28.06.2017 20:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5471
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Kompromis mezi cenou a kvalitou je hacker A60 18L, bez kompromisů je Q80 8L (nejsem si jistý jestli 8L, můžu se ti podívat v pátek - dávám ho kolegovi do extry co pro něj stavím takže ho mám v dílně). Sám lítám dva A60 18L, mám na nich stovky startů (jako opravdu započítaných palubním Hilogem, ne odhad), maximální spokojenost. Paveld ho má taky, a taky vypadá spokojeně :-)

V jednom jsem si teda nevyváženým kuželem dojebal ložiska, od poslání do vyzvednutí motoru na poště to bylo 5 pracovních dnů pokud se dobře pamatuju. Můj další motor bude zas Hacker.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: stř 28.06.2017 20:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.12.2009
Příspěvky: 556
Bydliště: Rakovník
Já mám ve Vertigu Dualsky https://www.lindinger.at/en/?sViewport= ... le=9714800 a taky spokojenost, výkonu na rozdávání. Vrtule Fiala E3, odběr 120A.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: čtv 29.06.2017 7:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2008
Příspěvky: 148
Bydliště: Brandýs nad Labem/Klecany
HonzaS píše:
Kompromis mezi cenou a kvalitou je hacker A60 18L, bez kompromisů je Q80 8L (nejsem si jistý jestli 8L, můžu se ti podívat v pátek - dávám ho kolegovi do extry co pro něj stavím takže ho mám v dílně). Sám lítám dva A60 18L, mám na nich stovky startů (jako opravdu započítaných palubním Hilogem, ne odhad), maximální spokojenost. Paveld ho má taky, a taky vypadá spokojeně :-)

V jednom jsem si teda nevyváženým kuželem dojebal ložiska, od poslání do vyzvednutí motoru na poště to bylo 5 pracovních dnů pokud se dobře pamatuju. Můj další motor bude zas Hacker.

Q80-8L je ta long verze do větších (i když proč nemít víc poweeer :evil: :D ). Já mám Q80-8M V2....

_________________
Jeti model
MS Composit
Bavarian Demon


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: čtv 29.06.2017 13:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.6.2017
Příspěvky: 11
Děkuji za tipy. Q80 je šíleně drahý. Popravdě i další varianty jsou nákladnější, než jsem myslel. Doporučené regulátory totiž stojí stejně jako motor. Při koupi motoru a regulátorů se dostáváme někam kolem 10 000, což už je pomalu cena MVVS 50. A to ještě nepočítám baterie, které jsou taky kolem 5000 za kus :roll: Nejspíš se tedy vydám staromódní cestou benzínu :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: čtv 29.06.2017 17:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
Na pohonu benzinovým motorem není nic staromódního.

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: čtv 29.06.2017 17:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5471
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
aviatik666 píše:
Na pohonu benzinovým motorem není nic staromódního.

:lol: :lol: :lol: Ale je! Ohýnek je poněkud staromódní způsob "zdroje" energie, bez ohledu na to jestli na něm pečeš mamuta nebo ho používáš k točení vrtulí. :twisted: (jen rýpu)

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: čtv 29.06.2017 18:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.6.2017
Příspěvky: 11
Tím staromódním myslím u modelů tohoto rozpětí. Před pár lety byly 3D akrobaty nad dva zmetry z 90% benzinové. Já osobně elektrice fandím. Mnohem rychlejším odezva na plyn, éro se tolik neničí vybracemi od motoru apod. Jen ty zpropadené baterky :evil: :evil: :evil:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: čtv 29.06.2017 18:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5471
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Hele ty baterky na tom taky nejsou zle... na modrých zippech co tehdy stály 3500 s poštou mám 300 cyklů za 4 roky? Hackery jsou teda jinde, jak cenou, tak to vypadá že výkonem, ale na lehkýho velouše by ti stačily i ty číňanský.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: čtv 29.06.2017 19:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.6.2017
Příspěvky: 11
To není zlé.. Já jsem měl ale čínskej 4článek v Extře MX a po jedné sezóně vypadal jak nafukovací balónek. Asi bych se číny bál. Ale asi je to taky kus od kusu. Každopádně předek Veloxe mám z výroby nachystaný na padesátku Brno. Takže do toho asi nebudu vrtat. Pokukuju ale i o něčem kolem 1,8m. A to bude na 1000% elektrika :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: čtv 29.06.2017 19:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5471
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
A neskladoval jsi ty baterky třeba nabitý?

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: čtv 29.06.2017 21:17 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4416
Bydliště: Brno
Obrázky: 8
HonzaS mne tady naťukl.... :D
S tím Hackerem A60-18L jsem spokojený, kromě kvality bych si cenil i dostupnosti servisu a náhr. dílů.
Rozhodnutí benzín nebo elektrika si musí každý udělat sám :lol: .
Já jsem zvolil elektro:
1. čistý a nehlučný provoz, minimální vibrace
2. možnost skladování modelu v bytě
3. nutnost investice do akumulátorů a nabíjení :cry:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: čtv 29.06.2017 21:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5471
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Nabíjení je podle mě jediný problém. Tedy jak pro koho, jsou letiště, kde 12/24/240V máš k dispozici - to je pak v pohodě. A vzhledem k tomu, že bych příští rok rád nějakou 2,6 metrovku, musím to nabíjení ještě nějak doladit :lol:

Líbil by se mi i benzín, 2válec 120ccm už by asi fungoval, ale:
1) unás na letišti bych si s tím moc nezalítal (vesničani by prostestovali)
2) na ostatních letištích se často nesmí lítat s benzíňákama po 7 večer, natož třeba v 11 večer.
3) Problémy se skladováním a přepravou - prostě nemám rád, když mi v autě smrdí kanystr s benzínem, občas ho při tankování umažeš ať se snažíš sebevíc.

Ale jsou to osobní preference a možnosti, elektriku nikomu nenutím.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: pát 30.06.2017 13:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2009
Příspěvky: 485
HonzaS píše:
:lol: :lol: :lol: Ale je! Ohýnek je poněkud staromódní způsob "zdroje" energie, bez ohledu na to jestli na něm pečeš mamuta nebo ho používáš k točení vrtulí. :twisted: (jen rýpu)


Honzík, Ty nedáš pokoj :D ***winter***


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat 2,2m - elektromotor?
PříspěvekNapsal: pát 30.06.2017 14:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16158
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Honzo, hlavne ted nikde nepis ze si poridis elektrocentralu. To bys to schytal :mrgreen:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz