Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sviznejsi pohon do Minicorada
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 21:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2006
Příspěvky: 1408
Bydliště: Kladno
Zbrojim pomalu na jaro, resp. na to pripravuju penezenku a delam propocty co si muzu dovolit a na co se vykaslu. Jedna z vetsich investic by byl upgrade pohonu Minicorada. Chtel bych poprosit o nejake rady, at vim, jestli by to melo cenu vzdat se treba Isise.
Momentalne v nem mam Axika 2820/10 a 3s - cca 420 W prikon. Uz na podzim me to ale prestalo bavit a 650W Rytmus Mini na zimu mi sednul mnohem lip rychlostne, ale uz ne chovanim. Chtel bych teda Minicorado trochu popohnat o krucek nad toho Mini Rytmuse, rekneme 0,8 kW - 1 kW, vic nema do tak meleho era asi vyznam cpat.
Tyhle pohony nemam moc zkoukly, navic mista v trupu neni na rozdavani, prumer Axika (35 mm) je asi max. a do trupu dam maximalne 3s, mozna i nejaky mensi 4s.
Koukal jsem trebas na Hyperiony rady GS, konkretne Gs3025-04, nicmene me docela desi ty proudy co u toho tecou. S tim souvisi i dalsi dotaz, jakej regulator, dosavadni Plush 60 bych sice nejradsi zachoval, jen prihodil prijimacovky ci ext. BEC, ale ono to asi nepujde coz?
Diky za rady ;)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 21:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2007
Příspěvky: 2302
Bydliště: Plzeň D.C.
Já mám pocit Jakube, že jsme to už párkrát probírali...Kdypa už tam jebneš toho S-Neu s převodovkou? :lol: :wink:

_________________
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 21:55 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.6.2007
Příspěvky: 3594
Bydliště: Frenštát p.R.
GS3020 je už asi moc těžký, uděláš z toho zbytečně cihlu (a kdo ví jak těžiště). Můj pohon provozovaný v Ocelotovi znáš. S vrtulí RFM tam 1kW byl a to při poměrně malých ztrátách (teplotních i finančních).

Ale stejně si myslím, že takhle malé éro urychlovat víc než nějakých 25m/s je už nesmysl. Nechal bych Corado jako lehký kapesní univerzál se stávajícím pohonem. A pokud chceš něco raketového, tak bych to směřoval přes dva metry rozpětí. Ať si tu dosaženou výšku i vychutnáš.

_________________
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 21:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.3.2009
Příspěvky: 707
Bydliště: Tábor a okolí
holda:
Tady si to přečti ještě jednou a máš to:-)
http://www.electro-team.net/archiv.htm


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 22:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2006
Příspěvky: 1408
Bydliště: Kladno
Jirko ja na toho S-Neu proste zatim nemam, na motor mozna, ale uz bych k tomu nedeal drobny na regl...bohuzel.
Jsem rad, ze se ozval i tks, ja prave chtel opisovat, ale ten tvuj inzerat jsem uz nenasel a jelikoz jsem hlava derava, tak si to uz nepamatuju :oops:
Tezko rict, jakou to ma ted stoupavost, ale radsi bych proste trochu pridal pod kotlem. Verim, ze pridani nejakych 100 g se negativne na univerzalnosti nepodepise, porad to bude docela lehky.
Nicmene myslenka investici oddalit a rovnou koupit 2m+ na presrok taky neni k zahozeni :?:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 22:20 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.8.2007
Příspěvky: 8611
http://www.youtube.com/watch?v=HmGZAcw7 ... re=related

Tomasuv ocelot v 4:00 - myslim si ze tohle uz bylo fakt moc, litalo to odnikud nikam. Bzii sem a bzii tam :) Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 22:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2007
Příspěvky: 2302
Bydliště: Plzeň D.C.
Já si to MC pořizoval hlavně kvůli skladnosti křídla pod střechu škodovky, proto jsem chtěl 1,5m. A ta stoupavost si myslím není zbytečná, je to prostě o pocitech, jako každý koníček. Jinak tu finanční náročnost chápu, je to přece jen darda. Na druhou stranu ty regulátory CastleCreations nejsou zase až tak drahý na to co všechno umí a já jsem s nima zatím nadmíru spokojenej...Tak tě přeju, abys nějakej levnej, lehkej a hooodně nadupanej pohon sehnal...

_________________
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 22:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2006
Příspěvky: 1408
Bydliště: Kladno
To mi radsi poprej at sezenu nejakej peniz navic, protoze ta kombinace co si napsal asi neexistuje :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 22:43 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.6.2007
Příspěvky: 3594
Bydliště: Frenštát p.R.
Ocelot: http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=4257

Motor 1500Kč: http://www.aircraft-world.com/shopexd.asp?id=7143
Regulátor 700Kč: http://www.himodel.com/electric/FLY_PRO ... RO_SB.html
Vrtule RFM 500Kč

Přijímačovky bych nedával, ale to Ti tady asi nikdo jiný neschválí. :wink:

P.S. můj pohon už je dávno prodaný...

Jinak bych zkusil novou Megu s převodovkou, to by nemusela být špatná cesta. A k tomu pochopitelně Jeti Spin nebo MGM.

_________________
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 22:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.8.2007
Příspěvky: 8611
Obrázek

Jen takovy napad. Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sviznejsi pohon do Minicorada
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 23:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 5851
Bydliště: DNV
holda29 píše:
Gs3025-04, nicmene me docela desi ty proudy co u toho tecou. S tim souvisi i dalsi dotaz, jakej regulator, dosavadni Plush 60 bych sice nejradsi zachoval

uff... z extrému do extrému.

no na 140A motor Ti asi 60A regler stači nebude. :wink:

na 1kW (štartovacieho príkonu) nepotrebuješ u takéhoto piadilietadielka lietajúceho v impulznom režime triedu 3025, na to Ti stačí trieda 3020, a to aj keby si tam hneď namontoval štvorcovú vrtuľu a lietal nonstop (t.j. pokiaľ psychika nepustí) na plný plyn.

cpať tam prevodovaný pohon, ak tam vlezie Hyperion GS30xx (prever!), je IMHO nezmysel - finančný aj praktický. Ibaže by si chcel ísť nad 2kW...

60A a 4s ... = cca 1kW ... k tomu 3020-12 a vrtuľu blízko štvorcovej - len pozor, aby vošla.

(ja by som si lajsol aj vyšší priemer vrtule / nižšie Kv ako mal "tks" a s lepším reglom ho potiahol na 80A prúdy). S RFMkou, samozrejme.

Poletí jak' ďas.

_________________
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 23:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2006
Příspěvky: 1408
Bydliště: Kladno
Tak ten Plush jsem samo nemyslel k tem 140 A :)
Naku neni to spatne takhle na papire, ale m2 ma asi pravdu, ze Hyperion GS je u malyho era asi lepsi varianta a o neco horsi ucinnost proste prekousnu.
Tu 3020 bych rad premeril, ale nemuzu najit jeji presny rozmery vcetne cela, na to nejak u Hyperionu pozapomneli, na RCGrupach snad neco najdu. No jeste si utvorim z XPS simulator 4s packu a pokusim se ho nacpat do trupu, nastesti mam serva v motylu.
Zacinam se drbat za uchem co s tim, protoze jsem se uklidnoval tim, ze se za rozumny peniz upgradu nedocka a rozmluvite mi to :), ale takhle to nevypada az tak zle, GS3020-12 a CC PHOENIX ICE 75A a RFM vyjde kolem 4000,-


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 23:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.8.2007
Příspěvky: 8611
Naprimo je naprimo, odpada starost o prevodovku a tomasovi to fakt litalo super. Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 23:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.1.2009
Příspěvky: 254
Nakadah píše:
Jen takovy napad. Nak


Tuhle variantu jsem zvazoval pro jednoho kamarada, ale bojim se ty prevodovky. Satelity jsou jen kluzny....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 10.01.2011 23:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 5851
Bydliště: DNV
holda29 píše:
nemuzu najit jeji presny rozmery vcetne cela, na to nejak u Hyperionu pozapomneli

vot zdes: http://media.hyperion.hk/dn/gs/

_________________
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz