Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 596 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Hlasový modul pro T9x
PříspěvekNapsal: sob 04.02.2017 11:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Tak jo, přečetl jsem, zdá se že na T9x je jen potřeba přepojit ten tranzistor k osvětlení, tak se v tom pak pošťourám - teď tam žáden nemám, ale podsvětlení jsem nedodělával já, tak musím prozkoumat jak je to teda zapojené.

K openTX není nový FW do modulu hej? Akorát jsem se dostal jen k MHotarovo balíčku, kde je složka firmware_r92 a je tam jen ten optiboot a readme, ale amod_last.hex tam vůbec nejni 8O Chtěl jsem projít i co píšou na tom https://code.google.com/archive/p/amod328/downloads a na 9xforums, ale 9xforums zdá se nefungují a v tom googlovském projektu taky nic nevidím.

Minno, máš ještě někde ten FW bez optiboot? V případě že bych vše sehnal, tak bych ti od jedné destičky asi ulehčil.. Moh bys mi ji poslat s tím FW na disketě :D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasový modul pro T9x
PříspěvekNapsal: sob 04.02.2017 11:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.9.2014
Příspěvky: 192
Vaccc píše:
Tak jo, přečetl jsem, zdá se že na T9x je jen potřeba přepojit ten tranzistor k osvětlení, tak se v tom pak pošťourám - teď tam žáden nemám, ale podsvětlení jsem nedodělával já, tak musím prozkoumat jak je to teda zapojené.

K openTX není nový FW do modulu hej? Akorát jsem se dostal jen k MHotarovo balíčku, kde je složka firmware_r92 a je tam jen ten optiboot a readme, ale amod_last.hex tam vůbec nejni 8O Chtěl jsem projít i co píšou na tom https://code.google.com/archive/p/amod328/downloads a na 9xforums, ale 9xforums zdá se nefungují a v tom googlovském projektu taky nic nevidím.

Minno, máš ještě někde ten FW bez optiboot? V případě že bych vše sehnal, tak bych ti od jedné destičky asi ulehčil.. Moh bys mi ji poslat s tím FW na disketě :D


ahoj dosticku ti mozem poslat neni problem.. mam ich dost :D a aj tie subory od mhotar mam, kludne nahram na disketu :)


Přílohy:
16177837_1840906896166544_6018700063330613015_o.jpg
16177837_1840906896166544_6018700063330613015_o.jpg [ 55.17 KiB | Zobrazeno 727 krát ]
16113123_1840906756166558_4093037756462032434_o.jpg
16113123_1840906756166558_4093037756462032434_o.jpg [ 41.19 KiB | Zobrazeno 727 krát ]
WP_20170112_003.jpg
WP_20170112_003.jpg [ 95.45 KiB | Zobrazeno 727 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasový modul pro T9x
PříspěvekNapsal: sob 04.02.2017 11:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Dík! :D S disketou to byl spíš vtípek, mechanika mi doma někde ještě leží, ale že by se mi chtělo ji dávat do kupy, to moc ne. :D Diskety jsem vyřadil už jen jako materiál na výrobu pantů.

A odkud ho máš, já našel jen ZIP audiomegaV2.zip z 13. 3. 2013? Tam je ale právě jen ta optiboot verze.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasový modul pro T9x
PříspěvekNapsal: sob 04.02.2017 12:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.9.2014
Příspěvky: 192
Vaccc píše:
Dík! :D S disketou to byl spíš vtípek, mechanika mi doma někde ještě leží, ale že by se mi chtělo ji dávat do kupy, to moc ne. :D Diskety jsem vyřadil už jen jako materiál na výrobu pantů.

A odkud ho máš, já našel jen ZIP audiomegaV2.zip z 13. 3. 2013? Tam je ale právě jen ta optiboot verze.


je to niekde v tomto vlakne..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasový modul pro T9x
PříspěvekNapsal: stř 08.02.2017 10:21 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.9.2014
Příspěvky: 192
ahojte chcem sa spytat, vzdy ked prehram nejaku hlasku tak spolu s tou hlaskou ide z repro aj take brnenie alebo ako by som to nazval, taky jemny zvuk spolu s hlaskou len po dobu jej trvania.. potom je repro uplne ticho..neviete poradi ako to odstranit eliminovat ? dakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasový modul pro T9x
PříspěvekNapsal: ned 30.04.2017 16:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Tak, mám Minnovo destičku (dík!), osazenou, FW zdá se napálen, už zbývá jen vymyslet, kam to fyzicky nacpu, zapojit a vyzkoušet. K tomu bych měl jednu otázku: Mám instalované podsvícení už od předchozího majitele, ale koukám že bez té tranzistorové úpravy. Znamená to, že ho můžu vesele vyhodit a dráty od podsvícení hodit přímo na GND a BLIT modulu a konektor s barevnými dráty napíchnout zase rovnou přímo do desky, místo červenočerné prodlužky?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasový modul pro T9x
PříspěvekNapsal: ned 30.04.2017 22:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Tak jo, nějak se mi to usadilo v hlavě a logicky mi z toho sedí že když to bez regulace fungovalo doteď, bude to fungovat i nadále. Takže regulaci podsvětlení zatím vůbec nepoužiju a nechám ho svítit. Dobastlím až mi padne pod ruku ten tranďák...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasový modul pro T9x
PříspěvekNapsal: pon 01.05.2017 20:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Taky se pochlubím svým výsledkem. Co neměli v GME, nahradil jsem vlastními zásobami, většinou nožičkatými nebo 1206.

Napájení a beeper jsem napojil obé na desku vypínače, ať jsou hezky pospolu.

Slot pro microSD neseděl na Mhotarovo PCB, takže jsem se též uchýlil k obětování redukce, pro kterou jsem vrtnul drážku do bateriového prostoru.

Zatím jsem testnul jen rozebrané na stole. S hračkoidním 0,25W to děsně škvrčelo, ale trochu jsem to čekal, takže jsem měl v záloze koupený i krásný nový 0,5W s papírovou membránou. Rozdíl nesrovnatelný. Každopádně paní hraje, jen už jsem to nestih zastavět do rádia, tak to na mě čeká spolu s podsvícením v další modelářské pauze za měsíc :-)

Dík všem, co se na tom podíleli!

Odesláno z mého nástroje zkázy a podpis odstraním


Přílohy:
IMG_20170430_202744_HDR.jpg
IMG_20170430_202744_HDR.jpg [ 56.94 KiB | Zobrazeno 561 krát ]
IMG_20170501_014155.jpg
IMG_20170501_014155.jpg [ 57.76 KiB | Zobrazeno 561 krát ]
IMG_20170501_014139.jpg
IMG_20170501_014139.jpg [ 62.36 KiB | Zobrazeno 561 krát ]
IMG_20170501_172703.jpg
IMG_20170501_172703.jpg [ 42.76 KiB | Zobrazeno 561 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasový modul pro T9x
PříspěvekNapsal: pon 01.05.2017 22:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.9.2014
Příspěvky: 192
pekna cista pracicka, drzim palce..ja prave uvazujem ze dam cele audio na spinac.. nech mi nekeca ked netreba :) ..spinac ktory by prerusil napajanie reproduktoru... a sam si zapnem a vypnem audio kedy budem chcciet... bud vyuzijem jeden zo spinacov alebo pribastlim dalsi spinacik niekde do plastu vysielacky.... :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasový modul pro T9x
PříspěvekNapsal: sob 10.06.2017 16:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Tak, a problém je na světě :D

Dnes jsem modul konečně finálně zastavěl do vysílačky, ale před zašroubováním šroubků ještě odzkoušel - vše ok, jen v repráku lehce pořád chrčelo a nebyl jsem si jist, jestli to dělalo i posledně. No zašrouboval jsem, zapnul.. a nic. Jen chrčení a pípání, když je potřeba, ale mluvení ani ťuk. Odpojil jsem, vše znova zapojil a zbavil jsem se chrčení, leč mluvení se nenavrátilo. Jsem si jist že FW jsem tam dal ten bez optiboot.. nesetkali jste se s tím někdo, než znova projdu všechna vlákna? :D

Edit: Tak jo, rušení jde od antény, takže to bychom měli.. zbývá vrátit tam tu paní.

Edit2: Koukal jsem na BUSY, po zapnutí tam naskočí 3.3 V a je tam furt. Nemám oscík, takže měřeno jen voltmetrem.

Edit3: Tak vypadá to, že umřela karta. Měla už něco za sebou, ale nemyslím že by byla na smrtelné posteli, takže to tipuju spíš na následek, než příčinu.. :roll:


Odesláno z mého nástroje zkázy a podpis odstraním


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hlasový modul pro T9x
PříspěvekNapsal: čtv 22.06.2017 22:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 276
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Tak snad už jen malý update, nevymyslel jsem nic lepšího než vyměnit ten znásilněný adaptér za pořádný slot pro mikroSD s plošáčkem a vyptal si odzkoušenou verzi FW (dík moc Minno). Paní mluví a tímto snad končím svůj monolog a zase si po čtvrt roce i trochu polétám :-) Jak vložit fotku z tapatalku: /20170622/efac717d301dc4a57114156cd5fd40f7.jpg[/img]

Odesláno z mého Redmi 3S a podpis odstraním


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 596 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz