Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Arduino úsporný režim
PříspěvekNapsal: stř 03.05.2017 7:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2013
Příspěvky: 213
Bydliště: Řáholec
Obrázky: 0
tady máš asi nejlepší zdroj informací k témě:
http://www.gammon.com.au/power - dle jeho testů se lze dostat až na hodnotu 0.35uA.
já jsem se dostal s 328PU taky na relativně malý odběr.

ale taky bych už moc nevěřil "normálnímu" multimetru v rozsahu pod 10mA...


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Arduino úsporný režim
PříspěvekNapsal: stř 03.05.2017 8:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.2.2013
Příspěvky: 283
Problem nejspis vyresen ..... kdyz v navodu pisou odstranit tak proste odstrante :D

Tedy ten stabilizator jsem sice proklemoval, ale evidentne pres nej stejne teklo kdoviproc spousta mA i pres jeho celkem znacny odpor v obou smerech... takze sice malem se ztratou kondiku hned vedle se mi ho nakonec povedlo trafopajkou odletovat pryc a voala spotreba v uspani je hrube pod 0.2 mA :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arduino úsporný režim
PříspěvekNapsal: stř 03.05.2017 13:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Tak to je dobře, že jsi to zdárně vyřešil. Nevšiml jsem si té poznámky, že jsi tam stabilizátor nechal zapojený. Ty obyčejné mají totiž dost velkou spotřebu i dropout. Já jsem strávil výběrem stabilizátoru celý večer. Nakonec jsem použil pro spaní stabilizátor s velmi malou spotřebou. Po probuzení používám spínaný lineární stabilizátor, který má větší spotřebu a taky výkon. Měniče jsem po pár pokusech zavrhl, mají (relativně) velkou vlastní spotřebu a při malém napětí mizernou účinnost.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arduino úsporný režim
PříspěvekNapsal: stř 03.05.2017 21:53 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6663
Bydliště: Moravský kras
JosefSvejk píše:
spínaný lineární stabilizátor

Celkem běžně používám jak spínané, tak lineární stabilizátory, ale spínaný lineární stabilizátor, to je něco jako černej běloch, nechtěl bys to líp vysvětlit?

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arduino úsporný režim
PříspěvekNapsal: čtv 04.05.2017 15:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Vysvětlím. Měl jsem to možná líp formulovat. Jde o lineární stabilizátory, které se dají spínat logickým signálem. Pokud nejsou sepnuté, teče přes ně úplně minimální proud. Nemusel jsem vymýšlet nějaké mosfety nebo relátka, takhle to zastane jedna součástka. Takže spínám lineární stabilizátor, tudíž je to "spínaný lineární stabilizátor" :) . Ale možná se jim ani neříká lineární, nejsem zase takový odbordelník.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arduino úsporný režim
PříspěvekNapsal: čtv 04.05.2017 16:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 434
Bydliště: Vysočina
JosefSvejk píše:
...Jde o lineární stabilizátory, které se dají spínat logickým signálem. Pokud nejsou sepnuté, teče přes ně úplně minimální proud. Nemusel jsem vymýšlet nějaké mosfety nebo relátka, takhle to zastane jedna součástka....
Můžeš dát odkaz nebo označení typu ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arduino úsporný režim
PříspěvekNapsal: čtv 04.05.2017 17:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Použil jsem celkem 3 typy od 0,1 do 3 A. Až budu doma, tak ti napíšu označení, mám i datasheety. Napřed jsem ani nevěděl, že něco takového existuje. Když jsem se v tom začal "šťourat", zjistil jsem, že se dají koupit desítky typů.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arduino úsporný režim
PříspěvekNapsal: čtv 04.05.2017 17:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 434
Bydliště: Vysočina
JosefSvejk píše:
Použil jsem celkem 3 typy od 0,1 do 3 A. Až budu doma, tak ti napíšu označení, mám i datasheety. Napřed jsem ani nevěděl, že něco takového existuje. Když jsem se v tom začal "šťourat", zjistil jsem, že se dají koupit desítky typů.
Taky jsem to zatím nepotřeboval, proto jsem nic podobnýho nehledal ale může být užitečný o tom vědět. Když dáš nějaký typ, budu rád.
Tak už jsem jich mezitím taky pár našel ale osobní zkušenost přivítám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arduino úsporný režim
PříspěvekNapsal: pát 05.05.2017 8:36 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6663
Bydliště: Moravský kras
Aha, takže lineární stabilizátor se standby režimem..

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz