Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 11:35 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1756
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Dostal se mi do ruky 6ch přijímač FS-iA6B z téhle řady a celkem mě nadchnul. Asi to nebude úplná špička, ale vzhledem k ceně je velmi zajímavý.
Umí telemetrii, senzory jsou za pár korun, z vysílačky konfigurovatelné výstupy (CH1 nebo PPM, i-bus nebo s.bus), z vysílačky nastavitelný failsafe...

Prostě za ty peníze asi nic podobně vybaveného není.
FS-iA10B je pak 10ch varianta.

Komunikační protokol taky není k zahození a vyloženě plivat na nějaké výpadky nebo nespolehlivost jsem taky neslyšel.

Navíc, na rozdíl od fotek z odkazů, je na mém přijímači napsáno, že zvládne napájení 4-8,4V, což je další plus v použitelnosti.

S přijímačem jsem komunikoval přes 4IN1 modul.

Ještě je tam spínač (+ nástroj na bind tlačítku, kterým se dá stisknout), který zatím netuším k čemu je...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 11:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5612
Bydliště: Praha ČR
Už jsem to tu psal víckrát - protokol AFDHS2A je hodně podařený, latencí lepší než D16 od FrSky a v podstatě nemá ani jinou chybu. Je docela škoda (pro konkurenci tedy spíš štěstí), že ho Flysky užívá primárně v lowendu, nicméně třeba kombinace Jumperu T16 s tímto protokolem a tebou zmíněnými RXy se už za vyložený lowend označit nedá...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 12:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
Hej, tie prijímače sú celkom podarené, hlavne cenou. Mám doma oba, aj FS-iA6B, aj FS-iA10B, ten druhý je už celkom veľká tehla.
Škoda, že nie je bežne dostupný telemetrický osemkanál iA8, ten by bol ideálny.
Čo sa mi nepáči, to sú tie origoš senzory, sú na môj vkus dosť veľké.
Keď som hľadal, nevedel som nájsť nejaké jednoducho použiteľné Arduino- based senzory, niečo ako OpenXSenzor pre FrSky a iné. Skúšal som natiahnuť mstrens, či by nevedel zahrnúť FlySky protokol do OXS, ale žiaľ neúspešne...
Zopár programov pre Arduino merania som našiel, ale skončil som s malým úspechom, tož som to zatiaľ odložil a ostal pri ACCST prijímačoch...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 12:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
Dostal se mi do ruky 6ch přijímač FS-iA6B z téhle řady a celkem mě nadchnul.....
Ukecals mě, už čeká na odeslání...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 13:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1756
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ještě: na s.bus je 14 kanálů, na PPM minimálně 8 -(zrovna nemám osciloskop a PPM-PWM mám jen 8ch). Na všech 14-ti kanálech je nastavitelný failsafe.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Naposledy upravil prikrylm dne pát 24.01.2020 14:52, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 13:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 684
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
S malou úpravou má analogový vstup:
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... -(and-iA6B)-voltage-telemetry-mod


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 13:59 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.12.2017
Příspěvky: 76
Tlačítko je na update firmwaru. Přijímač není žádná novinka, vyrábí s nejméně pět let ... Lítal jsem s ním bez jediného problému s vysílačem Turnigy TGY-i10 čtyři roky. Přijímače jsou opravdu OK, problém byl s vysílači, to je opravdu low-end, poruchové gimbaly, občasné problémy při zapínání, nečitelný display na sluníčku ... Teď mám Frsky Horus a zase zápasím s občasnými výpadky signálu a to je větší prů... :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 16:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1237
Bydliště: Brno
Jo, iA6B mám asi sedm kusů. Se signálem jsem nikdy neměl problém, ale je tam zřejmě nějaká neoptimálnost při zapínání - zřejmě když se napájení při zapínání nějak "zavlní" (jen moje teorie), tak to občas začne reagovat tak divně, serva sebou škubou v přískocích místo aby chodila plynule. Stává se mi to tak maximálně jednou z deseti zapnutí. Zakvedlání kniplama po zapnutí to bezproblémů odhalí, pomůže odpojit napájení a znovu připojit. Za letu se mi nic takového nestalo.

PPM jen 6 nebo 8 kanálů, ale zase to umí posílat senzory i serva (x14) po jednom drátě. Origoš senzor jsem nikdy neměl, ale postavil jsem multisenzor s Arduinem, a na to jde napojovat všechno možné. Já to mám jako tlakoměr/výškoměr, teploměr a čidlo napětí.

https://github.com/Yenya/ibus-altitude-sensor

Včera mi došel ten modrý paraglide z Hobbykingu, tak do toho ještě připíšu mixování kanálů pro serva paraglidů.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 18:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Martin_HU píše:
.. Přijímač není žádná novinka...
No to jistě, jen se zpravidla nemluví o tom, co umí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 19:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 306
Martin_HU píše:
Tlačítko je na update firmwaru. Přijímač není žádná novinka, vyrábí s nejméně pět let ... Lítal jsem s ním bez jediného problému s vysílačem Turnigy TGY-i10 čtyři roky. Přijímače jsou opravdu OK, problém byl s vysílači, to je opravdu low-end, poruchové gimbaly, občasné problémy při zapínání, nečitelný display na sluníčku ... Teď mám Frsky Horus a zase zápasím s občasnými výpadky signálu a to je větší prů... :-)


A nebyly ty výpadky třeba i dřív na jiném protokolu, jen se to nějak neřešilo, respektive nevědělo se o tom, protože proste rádio nemělo telemtrii a nehlásilo poklesy signálu? Jen se ptám, protože by mě zajímal váš názor

_________________
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 19:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1756
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
.... na FS-iA6B na PPM vidím na osciloskopu 8 kanálů...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 20:19 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.12.2017
Příspěvky: 76
Paolo-K píše:

A nebyly ty výpadky třeba i dřív na jiném protokolu, jen se to nějak neřešilo, respektive nevědělo se o tom, protože proste rádio nemělo telemtrii a nehlásilo poklesy signálu? Jen se ptám, protože by mě zajímal váš názor


Turnigy TGY-i10 má telemetrii, sílu signálu sleduje a zobrazuje, umí varovat - pípáním, takže pokud by došlo ke ztrátě signálu, rádio by to hlásilo. Já nemám nic proti FRSKY, jsem jeho uživatelem, Horus ve spojení s Open TX je úžasná věc, lze si cokoli nastavit, nastavit hlášení čehokoli. Ale ruku na srdce, lítat se staženým zadkem, kdy zase dojde k výpadku signálu, není nic záviděníhodného, k tomu si člověk večer sedne k PC a přečte si na fórech o potížích současného vysílacího protokolu FRSKY a jak to vypadá o nových problémech toho nového a skoro se chce zapátrat po novém rádiu ....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 20:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 306
No já mám TGY 9X s Open TX a AFHDS2 modulem, to funguje naprosto spolehlivě, ale nemá to tu telemetrii. Asi by tam šla nějak dobastlit, ale netroufám si. Takže jsme pořídil Taranis. Tam jsme měl problémy s Range testem, nicméně ve vzduchu poklesy signálu nejsou,ale je fakt, že jsme toho loni moc nenalítal. Fakt je, že Frsky mě přijde daleko citlivější na rozmístění antén v letadle. Jinak dost lidí prý flashlo přijímače a vysílací modul na non Eu a mají žádné výpadky už nemají. Já to musím pořádně otestovat a kdyžtak to flashnu taky...

_________________
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 20:49 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.12.2017
Příspěvky: 76
Paolo-K píše:
No já mám TGY 9X s Open TX a AFHDS2 modulem, to funguje naprosto spolehlivě, ale nemá to tu telemetrii. Asi by tam šla nějak dobastlit, ale netroufám si. Takže jsme pořídil Taranis. Tam jsme měl problémy s Range testem, nicméně ve vzduchu poklesy signálu nejsou,ale je fakt, že jsme toho loni moc nenalítal. Fakt je, že Frsky mě přijde daleko citlivější na rozmístění antén v letadle. Jinak dost lidí prý flashlo přijímače a vysílací modul na non Eu a mají žádné výpadky už nemají. Já to musím pořádně otestovat a kdyžtak to flashnu taky...


Flešnout Horus mě už taky napadlo :D , pokud opravdu nejsou výpadky ....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 21:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1237
Bydliště: Brno
prikrylm píše:
.... na FS-iA6B na PPM vidím na osciloskopu 8 kanálů...


Někde jsem četl, že poslední dva jsou kopií prvních dvou, ne samostatné kanály (ale možná to bylo u PPM výstupu na zadní straně FS-i6, ne u RX). Můžeš tohle prosím zkontrolovat? Díky.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz