Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: pon 15.07.2019 17:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.10.2005
Příspěvky: 251
Zdravím.
Dneska jsem nahrál nový firmware do unisen-e a to verzi 1.16.
Nějak jsem se s tím nemohl domluvit a dal jsem tovární nastavení.
Pak jsem nastavoval co jsem potřeboval a teď mi unisens-E vypíná motor při plném plynu.
Co jsem kde špatně nastavil?
Napětí mám 12,4V-9V
ale to je hlášení
Je to Jeti EX.motor Hyperion oběžka 14pol.
Díky za pomoc.
Boban

_________________
Futaba T-12FG 2,4GHzJumper T16F3F CohenApis 100"Nimbus 100RunnerHottWing EVO 1200


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: úte 16.07.2019 7:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 159
Unisens nic nevypíná je to jenom telemetrické čidlo. Motor vypíná regulátor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: úte 16.07.2019 14:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.10.2005
Příspěvky: 251
Ano,jsem blb.
Dělal to regulátor a vybitá baterka.
Děkuji za pomoc. :wink:

_________________
Futaba T-12FG 2,4GHzJumper T16F3F CohenApis 100"Nimbus 100RunnerHottWing EVO 1200


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: čtv 21.01.2021 11:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 64
Asi jsem blbej, ale potřebuju poradit. Mám TX16S (OpenTX) a Unisens.
Manuál udává k Frsky tohle:

• Current “Curr”
• Capacity "A4" units must be changed to "mAh" in the transmitter
• Capacity as the value "Consumption" calculated from the current "Curr"
• Voltage "VFAS"
• rpm "RPM" must be set to 1 sheet in the transmitter
• Altitude "Alt"
• Vario "VSpd" must be changed to units "kmh" in the transmitter
• Residual Capacity "Fuel%" is calculated from the capacity consumed and the
alarm threshold in the UniSens-E
• Energy Wmin "Fuel ml"

Senzor A4, je spotřebovaná kapacita v mAh, ověřeno wattmetrem. Residual Capacity je zbývající kapacita baterie v %, pokud je správně nastavena přes jejich aplikaci, což v mém případě je 800mAh (předpokládám, že to funguje i když je alarm vypnutý). Ale nějak nedokážu pochopit "Energy Wmin" v ml. To je sakra co? Počítá to necelou polovinu toho, co kapacita a nedokážu tu hodnotu k ničemu přiřadit, páč mi to nedává smysl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: čtv 21.01.2021 12:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2011
Příspěvky: 721
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 4
Blog: Zobrazit blog (9)
hláška pro minimální množství paliva v nádrži, proto ty mililitry?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: čtv 21.01.2021 17:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 64
Kde by se u elektroletu vzala nadrz. A hlavně, jak by to mohlo pocitat nejaky hausnumera jen z napeti a proudu baterky?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: čtv 21.01.2021 17:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2011
Příspěvky: 721
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 4
Blog: Zobrazit blog (9)
jestli to není nějaká položka v univerzálním seznamu, ve stylu, potřebuješ jí, dodáš čidlo, nepotřebuješ, nevšímej si mě


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: čtv 21.01.2021 22:54 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 64
Kdepak, tak snadny to nebude. Zadny dalsi cidla se k tomu připojit nedaj, jediny vstupy co to ma je napeti, proud a otacky z jedne faze regleru.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: pát 22.01.2021 7:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2011
Příspěvky: 721
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 4
Blog: Zobrazit blog (9)
ahoj, o UniSens vím kulový, ale obecně třeba standartní průtokoměr s lopatkama má pulzní výstup, myslím že u modelů je ten princip podobný. Musel by jsi čidlo něčím napájet a snímat ty pulzy, které potom přechroupe řídící jednotka na průtok, z toho se potom vypočítá minimální množství paliva, když zadáš obsah nádrže.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: pát 22.01.2021 9:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 159
Energie Wmin = Energie spotřebovaná pohonem ve Wattech za minutu. Údaj který je důležitý např. v kategoriích F5D,F5B,F5F.
Unisens-e nemá tzv. limiter - neumí po spotřebování určité energie odpojit motor, takže je údaj pouze orientační a pro normálního modeláře zbytečný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: pát 22.01.2021 10:02 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 64
Díky za objasnění. Nad watty za minutu jsem sice uvažoval, ale už mi bylo naprosto nejasné, k čemu výpočet takové hodnoty je. Spojit si to s funkcí limiteru mě vážně nenapadlo. Jdu danej senzor smáznout, pro mě fakt k ničemu, aspoň bude na displeji menší maglajz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: ned 25.07.2021 8:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 64
Tak po delší době přidám info. Myslím, že to tu ještě nikdo nezmiňoval, ale Unisens si vcelku nerozumí s měřením malých proudů. Používám ho v nesoutěžní E-RES a v momentě kdy nastoupám, vypnu motor, povede se mi ulovit termiku a půl hodiny si kroužím, dochází k naprosto fatálnímu zkreslení spotřebované kapacity. Proudy tekoucí do serv a přijímače jsou zcela evidentně mimo měřený rozsah. Takže výsledek vypadá tak, že u naložené 800mAh 2S baterie je hlášena spotřebovaná kapacita okolo 230mAh, v reálu po přistání ale v baterce zbývá cca 30% kapacity. Takže bacha na to, v tomto případě je nutné řídit se výhradně napětím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UniSens - E
PříspěvekNapsal: ned 25.07.2021 22:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 19.5.2012
Příspěvky: 180
Bydliště: Lednické Rovne SK
tak toto musím zasledovať, lietam /okrem iných/ aj 100 palcovku ale 1000 mAh, a problém som nemal, nooo neviem , či 1/5hod bolo bez zásahu do plynu..........


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz