Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: vyroba stridaveho regulatoru
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2006 18:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.12.2004
Příspěvky: 75
Bydliště: Duchcov (okres Teplice)
Zdravim. chtel jsem se zeptat, jestli nekdo nemate schema zapojeni stridaveho regulatoru. Ani nemusi byt moc silny. Staci, kdyz utahne treba motor z CD-ROM. Diky.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2006 19:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2004
Příspěvky: 441
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Pokud máš na mysly výrobu vlastního AC regulátoru,tak tě zklamu.Sestrojit tak složité elektronické zařízení,jako je střídavý regulátor je v amatérských podmínkách nemožné.Na internetu by se snad nějaký návod našel,ale stálo by tě to tolik času,nervů a pěnez,že je lepší zajít do krámu a máš 100% funkční regulátor,v dnešní době za docela dostupnou cenu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vyroba stridaveho regulatoru
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2006 21:05 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.2.2005
Příspěvky: 1761
Bydliště: SVK, Nitra
karel14 píše:
Zdravim. chtel jsem se zeptat, jestli nekdo nemate schema zapojeni stridaveho regulatoru. Ani nemusi byt moc silny. Staci, kdyz utahne treba motor z CD-ROM. Diky.


napr. toto http://tom.tartarnet.cz/AC_regl.htm

prajem prijemnu zabavu helbo :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2006 21:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2006
Příspěvky: 976
Bydliště: Rožnov p. Radh.
Nemožné to ROZHODNĚ NENÍ.Já jsem stavěl ss regl a myslím,že střídavý moc složitější nebude.
Spíš cena součástek bude horší.Já jsem stavěl 12A ss regl a vyšlo mě to tak na 300Kč + min. 4 hodiny práce.Normálně jsou ceny od 450Kč.
A kdybych to chtěl předělat na SMD,zmenšit PLS vyřešit součástky, nestojí mi to za to.

Schema určitě někde najdeš,ale měl bys zvážit jestli ti ti stojí za to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2006 22:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Ano máš pravdu-jde to,ale v době kdy se dají sehnat 15A střídavý regly za 450kč-sice "madeinrákoska"(čína) :lol: ale hafo lidí je má a naprostá spokojenost s nimi: http://www.himodel.com/en/rc_hobby/electric_280.php
a 10ti ampérová verze dokonce pod 400kč: http://www.himodel.com/en/rc_hobby/electric_489.php
tak nevidím sebemenší důvod něco sestrojovat. :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 15.03.2006 23:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.1.2006
Příspěvky: 2212
arda1: kde se da sehnat? objednaval to nekdo z tech stranek?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 16.03.2006 12:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2005
Příspěvky: 370
Bydliště: Praha 4
Nevíte jestli to sem někdo nedováží??? to je fakt zajímavá cena!!
přeci jenom ještě jsem v životě nenakupoval takhle v zahraničí


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 16.03.2006 16:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 30.1.2006
Příspěvky: 182
Bydliště: Praha 4
jarda17 píše:
Nevíte jestli to sem někdo nedováží??? to je fakt zajímavá cena!!
přeci jenom ještě jsem v životě nenakupoval takhle v zahraničí

Čau jestli uvažuješ o střídavým regulátoru tak si pořid alespoň 18A.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 16.03.2006 17:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Proč zrovna 18A?-Na CD ROMa?Jeti 8A dá bez problému 12A a to už je většinou CD ROMák po smrti. :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 16.03.2006 18:05 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 30.1.2006
Příspěvky: 182
Bydliště: Praha 4
motor z cd-rom je nanic nic pořádnýho neutáhne. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 16.03.2006 19:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Jak jsi na to přišel?A co je podle tebe pořádný letadlo?Jako 400-g potproňáka utáhne s přehledem a dokonce ho i "uvisí"-pochopitelně převinutý, na kuličkových ložiskách a s neodymovými magnety-ale to je snad samozdřejmé. :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 16.03.2006 19:36 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 30.1.2006
Příspěvky: 182
Bydliště: Praha 4
Se 400g letadlem to těžko poletí kolmo do nebe.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 16.03.2006 19:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Statický tah motoru je nad 500g-takže to kolmo poletí a krom toho 8A regl mi začne při vyšším odběru omezovat a tak mi dá najevo přetížení motoru-18A regl ti takový motor(páč dá i krátkodobě 27A)spolehlivě odpálí. Proto není moudré(u začátečníků to platí dvojnásob)dávat na malé motory silné regly.Stačí nechat déle plný kotel a z motoru je dýmovnice , zkratuje a je škvarek i z reglu a pokud to neshoří ve vzduchu, tak jsou v hajzlu i baterky a zbytek rc vybavení(po nárazu neřiditelného modelu do země) :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 16.03.2006 21:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.7.2005
Příspěvky: 713
Bydliště: ČR
blacklight píše:
Nemožné to ROZHODNĚ NENÍ.Já jsem stavěl ss regl a myslím,že střídavý moc složitější nebude.


He, he, ty jsi komik. Srovnavat DC a AC regl naprosto nemozne. Z celeho zapojeni maji spolecny tak leda BEC :lol: . Jinak si AC regl predstav 3xDC, ktere se mezi sebou nepravidelne softwarove stridaji, dle polohy tociciho se rotoru motoru. Nemozne to rozhodne neni, s tim take suhlasim, ale vzhledem k tomu, ze to srovnavas s DC, pochybuji, ze vis o cem mluvis. Uz vidim, jak odladujes predstih :lol: . A ten DC jsi mel procesorovy (Pic, Atmel ...) nebo s obyc. LM393 :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 16.03.2006 21:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Koukni se sem: http://holub.freehosting.cz/rc_modely/e ... torya.html


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz