Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: stř 18.07.2018 17:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2224
Bydliště: Zavar, SK
No, neviem, ale ak spravne citam americky, tak v tejto recenzii...
https://oscarliang.com/frsky-x-lite-tx/
... na konci pise, ze to nema trainer option :(

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: stř 18.07.2018 17:31 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5677
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ano Xlite muze fungovat jako zak pouze, psal jsem k Xlite naparuji XM a vlozim do radia s openTX tzn do nejakeho jineho nez xlite.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: stř 18.07.2018 17:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 203
Bydliště: Dolní Kounice
RCStudio píše:
Ano Xlite muze fungovat jako zak pouze, psal jsem k Xlite naparuji XM a vlozim do radia s openTX tzn do nejakeho jineho nez xlite.

Jenze u nas to potrebujem obracene :( potrebuju vzit otca s jeho pluskem jako zaka :( snad se ve frsky brzo chytnou za nos a rychlo to dodelaji. Vzdyt to v opentx uz bylo, tak to nemuze byt tak slozite.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: stř 18.07.2018 18:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2224
Bydliště: Zavar, SK
Ale technicky by to malo ist aj tak...
Len neviem, ci mi kamarat pozicia Taranisa, aby som to vyskusal :?

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: čtv 19.07.2018 8:21 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5677
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
FrSky neni OpenTX
Andre (openTX) me rekl ze zaimplementoval do Xlite PPM vstup do sachty ale Sbus zatim ne, prej to muze umet ale neni zatim cas.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: čtv 19.07.2018 11:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2224
Bydliště: Zavar, SK
RCStudio píše:
FrSky neni OpenTX
Andre (openTX) me rekl ze zaimplementoval do Xlite PPM vstup do sachty ale Sbus zatim ne, prej to muze umet ale neni zatim cas.

Áááá, to je dobrá správa. Takže HW na vstup/ výstup PPM v X-lite je, len zatiaľ nie je implementovaný SW v OpenTX, aby s tým vedel robiť. Tak?
Doplňujúca otázka: ako fachá ten prídavný 900MHz TX modul, neberie signál z PPM výstupu?

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: čtv 19.07.2018 11:56 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5677
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ona ta sachta je vlastne upravena normalni sachta doplenena o dve signalky takze tam je PPM, napeti, zem, s.port atp.
Nicmene klomunikace s modulem R9M je pres PXX a s.port protoze muzeme modul ovladat z radia (vykon, telemtrii)

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: čtv 19.07.2018 14:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 203
Bydliště: Dolní Kounice
Když ale hw frsky stojí na sw opentx, tak asi má aspoň trošku nějaký vlviv na vývoj os, tak by to mohli potlačit. A když ne výrobce hw, tak komunita používající jejich výrobky.

Na tom obrázku z předchozích odkazů nepoznám kerý pin je ppm
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: čtv 19.07.2018 16:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2224
Bydliště: Zavar, SK
Podľa mňa PXX, jeden vstup, druhý výstup...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 11:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.5.2017
Příspěvky: 344
Bydliště: Nymburk, ČR
Ahoj, přemýšlím, že v blízké budoucnosti pořídím toto rádio, je tam nějaká možnost dobastlit další přepínače?

_________________
Když už, tak už...
Sky Surfer X8, Tomahawk II, EPP Piper, Airboati, Čejka,S800, Swish, Flysky FS-i6X


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 15:14 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5445
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
fyzicky by to asi aj nekam slo ale elektronika pripravena (aspon ja zadny spare konektor na fotkach rozebrane nenasel) takze jedine rovnou na procak + vlastni verze softu

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 15:15 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5445
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ale zalezi na co to chces - pokud nepotrebujes trimy tak se da premapovat kriz trimu na 4 tlacitka. Prijde me ze dva potaky, 4 prepinace a pripadne 4 tlacitka (lze udelat tak ze na jeden stisk jdou on, na druhy off) je na radio tedle velikosti dostatecne

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 18:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.5.2017
Příspěvky: 344
Bydliště: Nymburk, ČR
plánuju to jako nástupce nynější fs i6x a to především kvůli: opentx, skladnosti, možnosti vysílat na jiný moduly atd... dost často lítám (a hlavně teda chci lítat) fpv letadla na místech kam se jde třeba dost pěšky, takže takhle malý rádio je pro mě super, ale myslím (doufám), že bude v pohodě i na normální letadla... u fpv letadel řízených přes fc trimy nepotřebuju a jinde mi teda bude asi muset stačit 10 kanálů :wink:

Co si o tom rádiu vlastně myslíte u použití na letadlech?

_________________
Když už, tak už...
Sky Surfer X8, Tomahawk II, EPP Piper, Airboati, Čejka,S800, Swish, Flysky FS-i6X


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 19:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5445
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
I kdyz mam na letadla pultovou DC-16 tak nejak nevidim problem v pouziti X-Lite i na letadla. Prepinacu je tam pro bezne letadlo dost.

Jedine co bude trochu pakec je trimovani - u copter jsou trimy spis do poctu ale u letadla bude problem pokud budes mit rizeni na kridelkach i smerovce. Bude ti schazet jeden jednoduse pristupny trim.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 21:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.5.2017
Příspěvky: 344
Bydliště: Nymburk, ČR
s tím trimováním mi je to jasný.. ale tak to hold nějak přežiju :D

_________________
Když už, tak už...
Sky Surfer X8, Tomahawk II, EPP Piper, Airboati, Čejka,S800, Swish, Flysky FS-i6X


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz