Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1144 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 77  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2018 22:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
tomashr píše:
quote="prikrylm"
2 std serva? Třetí už 3A neutáhnou... A když chci 4? :)/quote

To myslíš vážně???


Už to teda není moc v rámci vlákna, ale:

Pokud máš, dejme tomu, větší vrtulník, kde jsou 3 ne úplně málo namáhaná std serva (ne mikro), tak 3A budou málo. Viz https://youtu.be/_cgEdJMmfuI?t=60 - tady sežere 3A jen jedno servo. 4 taková by 3A neuživily.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2018 23:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1180
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
Pokud máš, dejme tomu, větší vrtulník, kde jsou 3 ne úplně málo namáhaná std serva (ne mikro), tak 3A budou málo. Viz https://youtu.be/_cgEdJMmfuI?t=60 - tady sežere 3A jen jedno servo. 4 taková by 3A neuživily.
To si děláš asi srandu, to fakt nejsou mikroserva.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 21.11.2018 13:17 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Futaba umí přes vysílač konfigurovat s.bus serva (asi jen Futaba serva).
Neumí něco podobného i Taranis (OpenTX) třeba přes JR konektor? Nebo neuvažuje se o něčem takovém? Co jsem četl, tak sice každý výrobce s.bus serv má jiný programátor, ale OpenTX by aspoň některá serva nastavovat mohl umět.

Když jsem přes vysílačku úspěšně updatoval firmware FrSky přijímače, mohlo by nějak jít i nastavovat serva, ne?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 26.11.2018 15:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
OpenTX comapnion 2.2 - funguje vám simulátor telemetrie?
Na rádiu jsem si našel telemetrické moduly (std z přijímače + měřič napětí z lipolek). Tohle jsem přenesl do comanionu (v PC je to přece jenom pohodlnější).
simulátor intenzity signálu a napětí na přijímači funguje pěkně, ale simulované napětí na napájení modelu (Cell) mi nefunguje.
Dělám něco špatně? Reálně v rádiu telemetrie z lipolek funguje, napětí se zobrazuje.

Pak, když se posunují některé hodnoty v rádiu (přes rádio (X9D+)), tak to trvá strašlivě dlouho. Třeba zrovna zobrazení baru (grafu) telemetrie pro baterky, kde se nastavuje min a max hodnota. Dočkat se hodnoty 12V po desetinách je dlouhé. To samé platí u nastavování rozsahů serv. Než se přetočí hodnota o 50% trvá to. Není nějaká finta, kterou jsem v návodu nenašel? Návod jsem už fakt pročítal. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 26.11.2018 16:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5015
Bydliště: CA
prikrylm píše:
OpenTX comapnion 2.2 - funguje vám simulátor telemetrie?
Na rádiu jsem si našel telemetrické moduly (std z přijímače + měřič napětí z lipolek). Tohle jsem přenesl do comanionu (v PC je to přece jenom pohodlnější).
simulátor intenzity signálu a napětí na přijímači funguje pěkně, ale simulované napětí na napájení modelu (Cell) mi nefunguje.
Dělám něco špatně? Reálně v rádiu telemetrie z lipolek funguje, napětí se zobrazuje.

Pak, když se posunují některé hodnoty v rádiu (přes rádio (X9D+)), tak to trvá strašlivě dlouho. Třeba zrovna zobrazení baru (grafu) telemetrie pro baterky, kde se nastavuje min a max hodnota. Dočkat se hodnoty 12V po desetinách je dlouhé. To samé platí u nastavování rozsahů serv. Než se přetočí hodnota o 50% trvá to. Není nějaká finta, kterou jsem v návodu nenašel? Návod jsem už fakt pročítal. :)

Aký senzor máš nastavený v rádiu ?

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 26.11.2018 21:27 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
lubo1 píše:
Aký senzor máš nastavený v rádiu ?


Senzor se jmenuje Cells id 300 instance 2
..
už jsem to systém pokus-omyl zjistil. Je třeba zaškrtnout "disable multisensor handling" na záložce telemetrie. Pak simlátor telemetrie simuluje i ty baterky.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 11:29 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
...další příspěvek do mého monologu:
úspěšně jsem vyzkoušel učitel - žák (s DX7)
Zkusil jsem kabel - ten prostě fungovat musel :) a pak Orange s cppm (R615x) a orange s s.bus (R720x v2 s.bus verze). Obojí se jednoduchým servokablikem propojilo s konektorem v šachtě pro moduly (oba Orange snesou napětí, které tam je) a vesele funguje všech 7 DX7-ičkou poskytovaných kanálů na TR1-TR7. Jednoduchost mě až překvapila.
Využití na trenér-žák nebo jiné je pak na uživateli... (třeba kamera na KK aux2 a 3, klidně mixovaná s trenérovým rádiem.. prostě možnosti jsou různé).

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 13:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5015
Bydliště: CA
prikrylm píše:

Senzor se jmenuje Cells id 300 instance 2
..
už jsem to systém pokus-omyl zjistil. Je třeba zaškrtnout "disable multisensor handling" na záložce telemetrie. Pak simlátor telemetrie simuluje i ty baterky.

Mne to v sime chodí aj bez toho
Taranis už nemám - vymenil som za Horusa....


Přílohy:
Snímka9.PNG
Snímka9.PNG
[ 196.56 KiB | Zobrazeno 636 krát ]


_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 16:45 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
lubo1 píše:
Mne to v sime chodí aj bez toho
Taranis už nemám - vymenil som za Horusa....


Hmm, divné, nějaké skvrny na slunci..
Dík za čas, hlavně, že to nějak chodí.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 16:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
..vrazím to sem, nevím, kam jinam.
Jak se kdesi(?) psalo, že lipo senzor zapojený obráceně může zlikvidovat/poškodit přijímač, tak jsem očesal paralelní nabíjecí desku, kterou stejně nepoužívám celou a plast narazil na lipo senzor. Teď je to bezpečnější. Viz obr. Samozřejmě si můžete nasadit plastík podle toho, kolik článků používáte, na té nabíjecí desce jsou od 2 do 6čl. :)
Ještě asi bacha na přepólování toho s.port konektoru. Pokud se se senzorem hýbe z modelu do modelu.


Přílohy:
DSC_1613.jpg
DSC_1613.jpg
[ 39.23 KiB | Zobrazeno 591 krát ]

DSC_1612.jpg
DSC_1612.jpg
[ 60.08 KiB | Zobrazeno 580 krát ]


_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 20:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 203
Bydliště: Dolní Kounice
prikrylm píše:
..vrazím to sem, nevím, kam jinam.
Jak se kdesi(?) psalo, že lipo senzor zapojený obráceně může zlikvidovat/poškodit přijímač, tak jsem očesal paralelní nabíjecí desku, kterou stejně nepoužívám celou a plast narazil na lipo senzor. Teď je to bezpečnější. Viz obr. Samozřejmě si můžete nasadit plastík podle toho, kolik článků používáte, na té nabíjecí desce jsou od 2 do 6čl. :)
Ještě asi bacha na přepólování toho s.port konektoru. Pokud se se senzorem hýbe z modelu do modelu.

jednou se mi to povedlo, první manuály měly obráceně nakreslený konektor, přijímač vydržel, senzor taky, přepálil se drátek co to propojoval. od té doby sem si taky nahodil konektory, jen sem objednal prodlužovací káble z číny za pár kaček a ty kuchl.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2018 13:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 884
Bydliště: MidWest of Ireland
Zdravim.
Prosim Vas mam jeden rychly dotaz. Mam Taranis [non plus] a chtel bych koupit par prijimacu S8R se stabilizaci. V radku kompatibility je uveden jen Taranis Plus. Je tam vsak uvedeno i XJT modul v D16 modu. Jak to tedy lze chapat?
S Taranisem to nebude fungovat? A co kdyz dam do Taranise externi XJT modul?
Dekuji predem za objasneni.

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2018 14:02 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5670
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Bude to fungovat i s nePlus

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2018 14:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 884
Bydliště: MidWest of Ireland
Diky moc. Dobra zprava.
Honzo poslete mi nakup do Irska? A pripadne za kolik? Bude se jednat jen asi o 3 az 5 prijmacu a 3 az 5 senzoru. Aspon orientacne jestli se to da vycislit to postovne.
Pokud by to melo byt nejak komplikovane, tak bych si to nechal dorucit znamemu do Ceska a on by to pak poslal postou....
Jeste jednou dekuji.

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2018 15:02 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5670
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Asi nejlevnejsi je to v tomto pripade cenne psani ktere bychom mohli realizovat
https://www.ceskaposta.cz/sluzby/psani/ ... -zahranici

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1144 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 77  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: caleb a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz