Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 389 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 13.04.2020 15:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.1.2020
Příspěvky: 41
Bydliště: kousek od Plzně
YenyaKas píše:
Ne, přes PWM výstupy jdou vždycky kanály 1-6 (u iA10B kanály 1-10). A přes ibus nebo sbus (prostě přes ten sériový digitální výstup) jdou vždy kanály 1-14.

Gyro dostává všechny kanály přes ibus nebo sbus, a zřejmě předpokládá standardní osazení (1=křidélka, 2=výškovka, 3=plyn, 4=směrovka). Čili své výpočty realizuje na kanálech 1, 2 a 4 (a nějaké řízení na kanálech 5 a 6). Kanál 3 pochopitelně ignoruje a asi pro něho ani nemá výstup, že by ho předávalo nezměněné, takže doporučují zapojit do PWM výstupu Rx, kde ten kanál 3 (stejně jako ostatních 5 nebo 9 podle typu) bude taky přítomný.

Klapky bys musel zapojit do slotu 7 (u iA10B).


Díky moc!


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Sada modelů na dvě vysílačky?
PříspěvekNapsal: úte 14.04.2020 9:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1207
Bydliště: Brno
Když už jsem tady zodpověděl snad všechny položené dotazy, dovoluji si vytáhnout na oplátku svůj vlastní dotaz, který v té diskusi o jiných věcech nejspíš zapadl:

YenyaKas píše:
Mám takový dotaz - lítáte někdo v rodině víc modelů na víc vysílaček?

Vypadá to, že syn je s některými mými modely schopný lítat, aniž bych ho musel mít na žákovské vysílačce, no a trávit čas na ploše tím, že jeden lítá a druhý kouká je takové slabé. Takže pořizuju druhou digitální vysílačku (taky FS-i6). A teď je otázka, jak řešit párování modelů, případně přehazování mezi vysílačkama. Přehazovat Rx nejde, většinou je mám v modelech zabudované docela hluboko. A opakovaným párováním zas člověk ztratí hlavní výhodu (u Flysky, teda), a to že nelze omylem pustit do vzduchu model s jinou konfigurací ve vysílačce. Ale když by člověk pokaždé před letem pároval, tak samozřejmě může omylem spárovat model k jiné konfiugraci.

Uvažuju, že bych vyvedl párovací piny z Rx nějak ven třeba na mikrospínač, aby to párování bylo jednodušší. Ale nemá to nějaké lepší řešení? Přece nejsem první co lítá v rámci rodiny s více modelama.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 14.04.2020 11:34 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9331
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Máme doma více vysílačů. K lodičkám FSi6 a na letadla je moje JETI DC-16 a k tomu žákovská JETI.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 14.04.2020 12:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5586
Bydliště: Praha ČR
TomasC píše:
Máme doma více vysílačů. K lodičkám FSi6 a na letadla je moje JETI DC-16 a k tomu žákovská JETI.


Ten dotaz je asi míněn trochu jinak - totiž mít dva modely (A-B), dva vysílače (1-2), ale snadnou možnost kombinace A1/A2 a přehozením bind na ploše...
Z mého pohledu je to dost nesmysl, to je takový problém nechat klukovi jeden model a sám létat s jiným? V podstatě si yenyakas sám odpověděl, proč je to blbost, technicky o nic nejde, vyvést bind na tlačítko je snadné, některé soupravy to umí ještě snáze (třeba Futaba FASSTest, FrSky s ACCESS), ale to prohazování na ploše si přímo říká o chybu atd...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: úte 14.04.2020 14:24 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9331
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Ale myslím, že jsem tomu porozuměl. A taky jsem to řešil. Jako nejlepší volba mi přišlo mít ke každému modelu zvláštní vysílačku.

A ještě doporučení. Nelétejte dětem s modely. Jeden jsem škrábnul a ten pohled za to nestojí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 16.04.2020 20:29 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.1.2020
Příspěvky: 41
Bydliště: kousek od Plzně
Můžu opět požádat o radu? Sehnal jsem si ještě jedno FS-i6, že na něm zkusím pokusně udělat úpravu na switch E. Ale než jsem začal cokoliv dělat, zjistil jsem, že to nejde ani spustit... Dám do toho baterky a křičí to na mě, abych dal všechny switche do horní polohy a stáhnul plyn. Jenže to mám... A nic jsem s tím neudělal. :( Nedá se to nějak obejít, abych to nahodil a podíval se přes display jestli je tam něco špatně? Předem díky moc!

MSK


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 16.04.2020 22:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2007
Příspěvky: 514
Bydliště: Brno
msk píše:
Můžu opět požádat o radu? Sehnal jsem si ještě jedno FS-i6, že na něm zkusím pokusně udělat úpravu na switch E. Ale než jsem začal cokoliv dělat, zjistil jsem, že to nejde ani spustit... Dám do toho baterky a křičí to na mě, abych dal všechny switche do horní polohy a stáhnul plyn. Jenže to mám... A nic jsem s tím neudělal. :( Nedá se to nějak obejít, abych to nahodil a podíval se přes display jestli je tam něco špatně? Předem díky moc!

MSK


Zkus se lupnout do servisniho menu a dat kalibraci. A u tech prepinacu to bude chtit bud zkouset, nebo vlezt dovnitr a podivat se jak sou zapojene popripade jestli jsou funkcni. Bohuzel ten warn vypnout nepude. Mam I6X a taky jsem se o to zajimal mozna s nejakym upravenym FW.

_________________
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2020 7:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.1.2020
Příspěvky: 41
Bydliště: kousek od Plzně
Blurcak píše:
Zkus se lupnout do servisniho menu a dat kalibraci. A u tech prepinacu to bude chtit bud zkouset, nebo vlezt dovnitr a podivat se jak sou zapojene popripade jestli jsou funkcni. Bohuzel ten warn vypnout nepude. Mam I6X a taky jsem se o to zajimal mozna s nejakym upravenym FW.


Tam se právě taky nedostanu, nejde to. Dám kniply do rohů a pořád stejná chyba. Zkoušel jsem všechny rohy, třeba jestli nejsou osy obráceně, ale pořád nic. Myslím, že mi nezbývá nejspíš nic jiného než to vrátit. :/ Ale děkuji za snahu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2020 7:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 350
Bydliště: Opava
msk píše:

Tam se právě taky nedostanu, nejde to. Dám kniply do rohů a pořád stejná chyba. Zkoušel jsem všechny rohy, třeba jestli nejsou osy obráceně, ale pořád nic. Myslím, že mi nezbývá nejspíš nic jiného než to vrátit. :/ Ale děkuji za snahu!


Kdysi dávno se mi to stalo když byl vadný přepínač a pak se prostě chytil a zase to šlo. Ono se to někdy stane konkrétně to byl nejpoužívanější přepínač kterým jsem armoval motory na koptere.

_________________
RC: X9D+ 2019
Cop.: Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2020 9:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.3.2020
Příspěvky: 40
Obrázky: 1
Tak jsme si provizorne s tatou poridili FlySky jelikoz mame stare vysilace co bezi jeste na stare frekvenci (35) a nemame dostatek prijimacu a stare jsme nechteli shanet....

Nejake rady, tipy na co si dat pozor a atd.?

Jak je s prijimacem a jeho anteny? Musi se dodrzovat presny ty uhly co jsou v navodu? Jsme zvykli na stare dratkove anteny co se vzdy nekde museli vytahnout popripade nalepit z boku na trup :D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2020 16:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2007
Příspěvky: 514
Bydliště: Brno
msk píše:
Tam se právě taky nedostanu, nejde to. Dám kniply do rohů a pořád stejná chyba. Zkoušel jsem všechny rohy, třeba jestli nejsou osy obráceně, ale pořád nic. Myslím, že mi nezbývá nejspíš nic jiného než to vrátit. :/ Ale děkuji za snahu!


To vypada ze jsou prepinace/kniple nefunkcni rozdelat a promerit jinak to nepude. Nebo vratit.

_________________
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2020 23:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1207
Bydliště: Brno
leve89 píše:
Tak jsme si provizorne s tatou poridili FlySky jelikoz mame stare vysilace co bezi jeste na stare frekvenci (35) a nemame dostatek prijimacu a stare jsme nechteli shanet....

Nejake rady, tipy na co si dat pozor a atd.?

Jak je s prijimacem a jeho anteny? Musi se dodrzovat presny ty uhly co jsou v navodu? Jsme zvykli na stare dratkove anteny co se vzdy nekde museli vytahnout popripade nalepit z boku na trup :D


Já mám na Sky Surferovi antény prostě vyhozené z kabiny ven a dál to neřeším. Byl jsem s tím ve výšce cca 200 metrů a 450 metrů horizontálně a fungovalo to. Mám nastavený alarm na SNR < 12dB, a pípat to někdy začne při otočce letadla, takže určitě by šlo polohu víc optimalizovat.

Na jiných letadlech se se snažím držet antény u FS-iA6B v úhlu cca 90 ° a nějak je aspoň trochu držet od vodivých částí letadla (karbonové tyčky a podobně). Ale striktně nutné to není. Pokud nechceš lítat kilometr od sebe, tak bych to vůbec neřešil.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 19.04.2020 19:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.3.2020
Příspěvky: 40
Obrázky: 1
K vysílačce máme přijímač FS-iA6B, který je dokonce dobře hodnocen zde na fóru.
Hledáme s tátou vhodný přijímač pro samokřídlo (HotWing EVO 1000 od hackera) do kterého je zbytečné dávat přiložený přijímač od vysílačky.
Máte nějaké osvědčené kousky co by se lépe hodily? Nějaký malý, lehký, se slušným dosahem, asi s jednou anténou a co bude mít konektory asi spíše do boku než nahoru...popřípadě máte nějaký tip jak to inteligentně zadlabat do křídla, tak aby se zbytečně nezeslabovalo? díky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 19.04.2020 20:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2007
Příspěvky: 514
Bydliště: Brno
leve89 píše:
K vysílačce máme přijímač FS-iA6B, který je dokonce dobře hodnocen zde na fóru.
Hledáme s tátou vhodný přijímač pro samokřídlo (HotWing EVO 1000 od hackera) do kterého je zbytečné dávat přiložený přijímač od vysílačky.
Máte nějaké osvědčené kousky co by se lépe hodily? Nějaký malý, lehký, se slušným dosahem, asi s jednou anténou a co bude mít konektory asi spíše do boku než nahoru...popřípadě máte nějaký tip jak to inteligentně zadlabat do křídla, tak aby se zbytečně nezeslabovalo? díky


No vyber prijmacu pro flysky je dost omezeny, ia10b, ia6b, a pak s PWM vystupama X6B. U cinana sou i jine s PWN ale vetsinou kanal 1-4 a dosahem na poletovani kolem hlavy. Navic stim jak ted jedou postovni sluzby .....

Pokud se ti zda iA6B velky tak odmašlit :)

_________________
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 19.04.2020 20:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1207
Bydliště: Brno
Ještě tady mám FS2A:
https://www.banggood.com/Flysky-FS2A-4C ... 14269.html

Ale nějak se mi nedaří ho s vysílačkou spárovat. Neumí teda telemetrii. Píšou dosah 400 m, těžko říct, jestli je to pravda. Já se svým samokřídlem Ita s rozpětím 1000 mm lítám podle výškoměru o kousek přes 200 m vysoko a tak 400 m daleko, to už bych určitě byl bez signálu. Já bych se nerozpakoval do samokřídla dát FS-iA6B - sám to takto lítám.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 389 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: bahora, Blurcak, patamatix a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz