Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 174 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 15:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.4.2013
Příspěvky: 142
Bydliště: Banska Bystrica
Obrázky: 0
otvaram vlakno venujuce sa LUA skriptom pouzitelnym na OpenTX 2.0+ radiach. navrhujem aby hlavnou podstatou boli samotne skripty, ich strucny popis a pripadny obrazok

prikladam anglicky guide a tu je link na nejake priklady: LINK


Přílohy:
Poznámka: OpenTX Lua reference guide
OpenTX - LUA Reference Guide.pdf [722.96 KiB]
389 krát
Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 15:25 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1504
Bydliště: Pardubice
Rozhodně dobrý nápad. Nebylo by také špatné kdyby nějaká dobrá duše přeložila tu referenční příručku do češtiny :wink: .

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 17:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.7.2009
Příspěvky: 994
Bydliště: EU
Tuším, že toto vlákno bude zajímavé. S Taranisem jsem velmi spokojen a tak scripty budu sledovat. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 19:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4118
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Dělal jsem si pro sebe něco jako archiv zde uvedených skriptů, takže zde to je:
OpenTX - LUA Reference Guide LNK.URL
LUA - všeobecný skriptovaci jazyk + skripty.URL
Jak hlásit zbytkovou kapacitu.URL
Jak nastavit hlasitost TARANISE na potenciometr S1.URL
Nastavení modelu s 6 servy v křídle.URL
Přepínač SH - dlouhé a krátké přepnutí.URL
Stopky spouštěné přes THt, ale pauzovatelné spínačem.URL
Zobrazení dat z telemetrie velkými písmeny.URL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 20:13 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 17.4.2014
Příspěvky: 70
Bydliště: Tůně- Nechanice
Obrázky: 1
od uživatele Standapass z vlákna o Taranisu :

No a zde je to prohnané trans....
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=67258&start=1380#p1186453


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 20:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5020
Bydliště: CA
jio píše:
Dělal jsem si pro sebe něco jako archiv zde uvedených skriptů, takže zde to je:

Jirko.
Skripty sú programčeky, ktoré bežia v taranise - povedzme niečo ako basic.....
log spínače a specialne funkcie sú vstavané vo FW rádia. To čo tam nenájdeš - povedzme niečo vypísať na displej - texty, rámčeky, vypocítané hodnoty - na to si napíšeš SCRIPT.
Ten sa rôzne spúšťa - pri zapnutí rádia, pri spustení telemetrickej obrazovky......
Tu je vidieť - vytvorenie Jumbo písma - ešte by šlo zvečšiť o 50 percent...... ale bolo by zas málo info na displeji
Příloha:
IMG_20150112_192207.jpg
IMG_20150112_192207.jpg
[ 84.34 KiB | Zobrazeno 6645 krát ]


To sú veci, s ktorými programátor nepočítal - máš možnosť si to doprogramovať....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 22:43 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4118
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Jo, vím. Už to tady je a mazat už to nebudu. Možná se to bude někomu hodit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: stř 14.01.2015 22:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2008
Příspěvky: 315
Takže jsem si nainstaloval firmware s povoleným lua scriptem, dál jsem si na sd kartu do příslušného souboru script vložil lua script obrazovky s grafem telemetrie. Zvládnul jsem to i nastavit aby se to přes vypínač aktivovalo. Bohužel se mi to vždycky zobrazí přes jakoukoliv obrazovku. Tedy splácanina obrazu třeba telemetrie a přes to graf z lua scriptu. Co já starej vůl dělám špatně? :? Potřebuji aby se mi to zobrazilo jako samostatná obrazovka telemetrie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: stř 14.01.2015 23:43 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.7.2012
Příspěvky: 693
Bydliště: Jemnice
Obrázky: 2
Skripty funkcí většinou nic nevykreslují. Pokud chceš skript jako telemetrickou obrazovku, nespouštíš ho ve funkcích, ale správně pojmenuješ a umístíš na SD kartu. Potom se obrazu ka skriptu vykresluje na samostatnou telemetrickou obrazovku mezi těmi vestavěnými.

_________________
www.opentx.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: čtv 15.01.2015 0:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.7.2012
Příspěvky: 693
Bydliště: Jemnice
Obrázky: 2
/SCRIPTS/Jmeno_modelu/telemXX.lua

Pokud je v názvu modelu mezera, nahradí se podtržítkem.

XX je číslo telem. obrazovky

_________________
www.opentx.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: čtv 15.01.2015 8:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2008
Příspěvky: 315
Hústý, už to jede. Děkuji :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: čtv 15.01.2015 12:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2008
Příspěvky: 315
Sice to není lua ale dám sem vzorek na logické spínače v návaznost na speciální funkce. Používám to při FPV tak to snad někomu jako vzor pomůže. Používám čidla frsky vario (high) a FAS-100
Jde o varování při překročení min a max výšky letu a hlášení spotřebované kapacity pohoné aku nad stanovenou mez.Navíc výšky jsou ovlivněny vypínačem SG na kterém mám nastaven v poloze dolu normální letový režim, tak aby mne to neotravovalo při režimu přistání nebo vzlet.
Dle obrázků:

L1 sepne pokud letoun překročí výšku 300m a vypínač SG je v poloze dolu (povolená max. výška našich modelů v letovém prostoru třídy G je 300m)
- navazuje speciální funkce SF1 kdy se každé 3s hlásí "Jsi příliš vysoko"

L2 sepne pokud je naše výška menší než 30m a vypínač SG je v poloze dolu
- navazuje speciální funkce SF2 kdy se každé 3s hlásí "Jsi příliš nízko"

L3 sepne vždy když hodnota spotřebované kapacity aku překročí 2000mAh
- navazuje speciální funkce SF3 kdy se každých 10s přečte spotřebovaná kapacita aku


Přílohy:
IMG_20150115_104135.jpg
IMG_20150115_104135.jpg
[ 50.78 KiB | Zobrazeno 6302 krát ]

IMG_20150115_114531.jpg
IMG_20150115_114531.jpg
[ 66.16 KiB | Zobrazeno 6302 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: ned 18.01.2015 15:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5020
Bydliště: CA
Tak som sa konečne dostal k tomu LUA scriptu. Problém je v tom, že keď niečo vytvorím - musím rádio hodiť do transfer modu, nahrať script, reštartnúť rádio, pozrieť, znovu upraviť, nahrať....
Poďľa obrázkoov na webe by to malo ísť aj priamo v Companione - ale nedarí sa mi....
Mám Companion od verzie 1.XX stále upgradované....
Tak som odinštaloval Companion a zmazal celý adresár Companion, nainštaloval nanovo.
Urobil nastavenie v menu EDIT/SETING
Příloha:
corel.jpg
corel.jpg
[ 111.03 KiB | Zobrazeno 6223 krát ]


V položke SD Source path - som klikol na tlačítko Open folder a vybral adresár Companionu ("OpenTX") a potvrdil OK
Následne som stiahol z rádia modely....
Vytvoril som podadresáre "SCRIPTS" a v ňom podadresáre pre modely...
Ak je v názve medzera - bude v názve podadresára podtržítko......
Příloha:
coreladresar.jpg
coreladresar.jpg
[ 128 KiB | Zobrazeno 6223 krát ]


Do podadresárov modelu som hodil script telemetrie
Po spustení Compnionu otvorím menu File/open/models
Příloha:
corelsel.jpg
corelsel.jpg
[ 70.79 KiB | Zobrazeno 6223 krát ]


Položka Models je súbor v ktorom sú modely - stiahli sem si ich z rádia - viď vyššie...
Otvorí okno výberu modelu. Na spodnej strane stlačíme tlačítko "Simulate TX".
Příloha:
corelbutn.jpg
corelbutn.jpg
[ 72.92 KiB | Zobrazeno 6222 krát ]


Zobrazí sa spodný panel rádia
....viac obrazkov sa do príspevku nevojde - pokračovanie ďaľej

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: ned 18.01.2015 15:24 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5671
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Zvlastni protoze kdyz dam simulaci a mam tam ten svuj ceskej wizard pro tvoreni modelu opravdu v simulaci funguje a i ten skript telemetrie

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX LUA scripting
PříspěvekNapsal: ned 18.01.2015 15:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5020
Bydliště: CA
...
Zobrazí sa displej rádia s tlačítkami....
Příloha:
corelpanel.jpg
corelpanel.jpg
[ 109.37 KiB | Zobrazeno 6216 krát ]


Tlačítka vedľa displeja sú funkčné. Tlačítkami vedľa displeja vyberieme požadovaný model - menu/+-/nazov modelu/ent/select model....
Příloha:
screenshot-1.png
screenshot-1.png [ 3.62 KiB | Zobrazeno 6216 krát ]

Keď máme vybratý model
Příloha:
screenshot-2.png
screenshot-2.png [ 3.61 KiB | Zobrazeno 6216 krát ]

a preklikáme cez kontroly plynu a prepínačov, podržíme dlho tlačítko "page" - zobrazí sa telemetria - preklikáme tlačítkami +- "správne" okno
Příloha:
screenshot-3.png
screenshot-3.png [ 1.34 KiB | Zobrazeno 6216 krát ]

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 174 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: michalv, piper146, zaford a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz