Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1109 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.12.2018 1:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2004
Příspěvky: 1134
Bydliště: Praha 4
Díky Larku, povedlo se.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.12.2018 2:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10080
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Neni za co. :D V tom VDFE Editoru si můžeš přidat i svoje vlastní hlášky vytvořené v TTS Automate. Ten co je v Gr.Studiu ale neumí česky, takže si stáhni samostatný program: TTS Automate. Vygeneruje ti z psaného textu soubory WAV a MP3, které si v něm můžeš odladit, a pak je přidat ve VDFE Editoru. Před přidáním si můžeš upravit hlasitost, případně ořezat ticho na začátku a konci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.12.2018 11:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Lark píše:
... Před přidáním si můžeš upravit hlasitost, případně ořezat ticho na začátku a konci.
A i další efekty třeba v Audacity, je zdarma a verze portable se nemusí ani instalovat :) .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: stř 19.12.2018 23:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 113
Nejde mi zobrazit nabídky v transmiter upgrader mz24 na verzi PRO řádek Firmware file: vyhodí to hlášku "zkontrolovat přístup k internetu". Vypnul jsem ochranu Kaspersky a nepomohlo to. Ani výběr voice nejde. Má někdo radu? Jestli se to musí dělat ve dne nebo něco jiného? heslo to vzalo v klidu. Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 0:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10080
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Myslíš ve FW Update Studiu? Soubor máš stažený na disku, nebo dáváš automaticky vyhledat? Máš připojený vysílač a navolený správný port COM? Při čem to po tobě chce heslo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 10:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 113
Dělám v programu Transmiter Firmware Upgrader. Ten jsem stahl z graunerUS podle bapala38.
Je to přechod na verzi PRO.
Objednáno a zaplaceno u GRAUPNERA.DE.
Připojím se, určím COM, chce to heslo, zadám ho a objeví se 2 řádky nabídky: firmware
voice
Ani na jednom nejde nic vybrat, asi po 20 sec se objeví hláška zkontlolovat internt. připojení a po jeho odkliknutí nabídka s prázdnýma řádkama které na nic nereagují. Nevím jestli němci něchtějí svůj program. Dík.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 10:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 113
tak jsem trochu pokročil, němci chtějí svúj program 1.1 a tak jsem se dostal k nabídce firmware i vojce, vybral si obě položky a po odsoulasení zase chyba code=1005. že tam něco nesouhlasí. Jdu po malých krůčcích.
Dělám chybu na chybu.Včera jsem na zkoušku přehrál do tx starý fmw 53 a zapoměl jsem nato. Chce to 56.
Podalším pokusu o upg na PRO došlo k totální hybernaci Ale podle janvy9 jsem to probudil v Záchraně jen fw 53 a TX byl ůplně čistý. Pak na fw56 na které jsem to měl objednáno a už to šlo jak po másle. Logo v hibernaci-bílé, při probouzení -fialové, při nahráváních fw zelené a při provozu asi červené. Při nahrávání jakéhokoli Fw musí být PRAVDĚPODOBNĚ na displeji ten červený čtverec s těmi čtyřmi tečkami- laicky řečeno. Konečně hotovo a mám toho už dost!


Naposledy upravil Trias dne čtv 20.12.2018 16:34, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 12:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10080
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Aha, tak to jsem tě špatně pochopil. S tím zkušenost nemám, ale někdo to tady už popisoval, Někdo to tady že to chce dodržet nějakou posloupnost předešlých verzí. Nejspíš bude vědět Gr. guru Janva9. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2019 10:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.5.2009
Příspěvky: 217
Bydliště: Kunčice u Nechanic => u HK
Obrázky: 0
dotázek MZ 24 let. fáze
Prolezl jsem v tomto vláknu pár stran někde od 40 . . do 50 . .
Jsem konzervativní a tak co neuřídím od EPP přes 3m50 termika, až po akro 30ccm natural, nesvěřuji "počítači" . . Letové fáze nevedu.
ALE
Naše parta dědků si postavila školní kluzáček od pana Radoslava Čížka VOSA, rok 1948. Pochopitelně s rádiem a gumicukem.
Už to neuběhnem . . . :D ale fakt. A kopec na hradecku pohledat.
Tak jsem se rozhodl,že zkusím fáze normal a START. Ona guma 5x5mm tomu dává šmrnc.
( v sobotu ustaven nový rekord 7m 50sec - nosilo to )
Základem mám v TX klasické éro bez klapek a na všechno jen jedno servo. Zde jen VOP a SOP.
Žil jsem v domnění že zalítaný ero nechám jako normal a na druhou fázi start jen nastavím v aktivivané fázi jinak trim. Zkoušel jsem i subtrimy . .Nejde to
Hledal jsem možnost pře mixy . . v přednastavených to je nesmysl a v programovacích jsem nenašel, přehlíd, možnost od SW kterým chci přepínat a vizuelně přepínám fáze ovládnout drobné potlačení výškovky.
Mám "sen" z gumicuku odstranit ten silon a natvrdo vosáka vyslat . . něco jako raketýři raketoplány....
Házedla mají křidélka, klapky . . . těm je hej . .
Ale asi mne nic jiného nezbude, než fiktivně zmechanizovat vosí křídlo a zvolit v TX vyšší typ éra...
Dík za odpo a všem pěkný velikonoční pondělí
L


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2019 12:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10080
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Trimování fází letu už se tu řešilo pro jiný Tx. Menu MZ-24 neznám, ale snad ti pomůže od MC-20. Záleží na tom, jak máš v menu "Stick mode" nastavený trim. Pokud je nastavený na "GL" (Global), tak je společný pro všechny fáze. Při nastavení na "PH" (Phase), pak je trimování samostatné pro každou fázi. Proto si pro kanály které chceš trimovat ve fázích nastav na "PH" a trimování pak bude pro každou fázi nezávislé. Ukládání trimu pro každou fázi je automatické. Na MZ-24 to určitě bude fungovat podobně a žádné mixy k tomu nepotřebuješ.
Příloha:
Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG [ 7.86 KiB | Zobrazeno 982 krát ]
Příloha:
Výstřižek2.PNG
Výstřižek2.PNG [ 6.54 KiB | Zobrazeno 982 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2019 14:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1228
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Je to jednoduché. Otevřeš položku Trim Step a kliknutím na CO změníš na SE (vlevo nahoře). To je vše. :)

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2019 15:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10080
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tak jsem to zkusil najít v manuálu a u MZ-24 PRO to podle tvé rady ještě jde, i když nechápu co mají znamenat ty zkratky CO a SE. GL(GA) a PH mi připadají logické, ale je to popsané v textu, tak budiž, ale u MZ-24 (ne PRO) jsem to nenašel vůbec. Ty ikony jsou prostě nic neříkající příšernost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2019 15:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.5.2009
Příspěvky: 217
Bydliště: Kunčice u Nechanic => u HK
Obrázky: 0
Už naštěstí po koledě nelítám, tedy s pomlázkou . . ale vzpomenu . . bývala to i dřina . .
MZ 24
Larku pan GR je na stick modu skoupý, nebo jsem blbě mačkal. Nabízí jen zákl mody kniplů 1-4 . . plyn pravá, levá . .
Příloha:
stick mode.jpg
stick mode.jpg
[ 57.21 KiB | Zobrazeno 927 krát ]


Janva9:
Asi i dobrý nápad, který, přiznám se jsem nedopochopil. Není problém v daném případě, obsazeny má Vosa jen 4 kanály, dát na ch5 SW1,
kterým též aktivuji fázi START a od téhož udělat mix na vop s příslušnými offsety a +/- %
Ale proč přes trimstep a režim SE mi nedocvaklo . . :(
Beru, budu samostudovat a třeba . .
Příloha:
trimstep SE.jpg
trimstep SE.jpg
[ 84.1 KiB | Zobrazeno 927 krát ]


Příloha:
trimstep SE detail.jpg
trimstep SE detail.jpg
[ 71.54 KiB | Zobrazeno 927 krát ]


Jen jsem si uvědomil, že občas nadávám nad blbým souvratem u motoráku a po čase mi docvakne, že jsem nechal malou směrovku pro start . . .
Tak mne napadlo, že když mi 55ampér tahá větroň vzhůru a pak stáhnu plyn, že to udělám u Vosy. Mix plyn/vop . . při plným lehké potlačení pro gumicuk a pak přejít na "vosí kluz" :D

Ovšem trimstep mi vrtá hlavou. Dodaný manuál s německými obr a já jsem v angličtině bych bral. Ale jsou tu tu a tam i odlišnosti.
Moje rádio je s verzi sw 2.021 . .
Takže jsem se přiklonil k ovládání Vosáka k verzi bližší košile jak kabát . . zase si pamatovat nějaký cvakátko . .
L


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2019 15:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.5.2009
Příspěvky: 217
Bydliště: Kunčice u Nechanic => u HK
Obrázky: 0
zapomněl jsem přihodit tu bližší košili . .
Pochopitelně se to doladí podle průtažnosti negutaperčové gumy syntetické . . kdeže jsou časy pana Pirelliho . . . už jen holky v kalendáři ...
:lol:
Příloha:
řešení 1.jpg
řešení 1.jpg
[ 82.71 KiB | Zobrazeno 920 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2019 15:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1228
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Někde jsem se dočetl, že DE a EN software se opravdu liší některými ikonami. Na přání uživatelů.

Zajímavé řešení. Jen po vypnutí nezapomenout stáhnout plyn. :D

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1109 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 19 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz