Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 01.11.2016 20:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.5.2015
Příspěvky: 152
Bydliště: České Budějovice
Obrázky: 15
Návrh na zlepšení: bylo by možné ve výchozím stavu zobrazovat odkazy v příspěvcích podtrženým písmem, nebo alespoň nějakou výraznější barvou? V barevném schématu použitém na fóru se totiž odkazy zobrazují podobnou barvou jako normální text (tmavě modrá vs. černá) a jak nejsou podtržené, dají se snadno přehlédnout. Viz ukázka z tématu "Mikro FPV koptéry".

5971

Dokážete na první pohled rozpoznat odkazy "origo", "jiné" a "baterky s nabíječem", nebo jsem jenom barvoslepý? :lol:

PS: používám Firefox a vypnutý antialiasing písma


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 01.11.2016 20:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 1059
Taky jedu na firefox a rozdíl v textu normálně vidím. Je ale jasný, že třeba červená barva na odkazy by už byla tutovka


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.11.2016 21:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 436
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Hodně bude záležet i na použitém monitoru (a jeho nastavení). Právě dnes jsem kolegovi vysvětloval ovládání jedné aplikace a narazili jsme na to, že na jednom jeho monitoru byly označené a neoznačené položky nerozeznatelné od sebe (velmi světle šedá a světle modrá). Na druhém monitoru naprosto v pohodě.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.11.2016 22:21 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.5.2015
Příspěvky: 152
Bydliště: České Budějovice
Obrázky: 15
Grugh píše:
Hodně bude záležet i na použitém monitoru (a jeho nastavení)...

To je právě ono, doma na stolním PC mám monitor celkem slušný, ale i tak odkaz v příspěvku často přehlédnu. A co teprve na zařízeních s horšími displeji, tam už rozdíl v barvě nepoznám vůbec. Zejména některé notebooky mají displeje fakt hodně tragické (jmenovitě můj bývalý ThinkPad R400 měl TN panel s kontrastem tak 10:1, tam byl opravdu problém poznat co je černá, šedá nebo modrá :D).

Proto si myslím, že klasické podtžení odkazu by problém elegantně vyřešilo...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.11.2016 22:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2524
Obrázky: 1
ZKOUŠKA - odkazy bývají modré a podtržené
Obsah fóra - rcmania
Tohle si měl na mysli? Takhle to jde. Jen se to musí udělat manuálně.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.11.2016 23:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7903
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jenže to můžeš udělat jen u svého příspěvku. Těžko budeš někoho nutit aby ručně upravoval zobrazení u svých odkazů. Já ale používám taky Firefox a problém se zobrazením nemám. Navíc při najetí kurzorem na odkaz se změní na podtržený text a změní barvu na oranžovou.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.11.2016 23:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Měnit fungování stránek jen proto, že má někdo špatný monitor, mi přijde poněkud divné. Až na monitoru odejdou barvy úplně, bude uživateli vadit, že web není černobílý? :?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.11.2016 9:25 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7908
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Obecně to není problém nastavit, ale je to změna pro všechny a zcela upřímně, abych extrémně zviditelňoval odkazy na banggood.com, tak v tom nevidím moc přínos.

Jistě, jde to udělat text odkazu modrý, potržený, velký. Ale to pak působí velmi rušivě na oko.

Za sebe mohu říci, že i na obrázku, co jsi poslal není problém odkazy okamžitě vidět.

Pro všechny je tu jedno schéma, administrovat úpravy ve více schématech je pak programátorsky dost náročné.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.11.2016 10:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.5.2015
Příspěvky: 152
Bydliště: České Budějovice
Obrázky: 15
OK, jak myslíš. O mě ani tak nejde, já si umím u sebe zobrazení upravit FF pluginem Stylish, spíš jsem chtěl nadhodit jestli to třeba nevadí i někomu dalšímu ;-)

Díky za vyjádření TomasC, můžeš to tu locknout.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.11.2016 11:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7903
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nevšimnul jsem si, že by to vadilo někomu dalšímu. Za mě s tím problém nemám.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.11.2016 11:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.2.2013
Příspěvky: 209
Zdravím,
taky nemám problém.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.11.2016 16:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3552
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Už v minulosti se to řešilo. Skončilo to bez výsledku. Řeším to pluginem Stylish.
Citace:
@namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);

@-moz-document domain("www.rcmania.cz") {

a.postlink {color:#6081B2!important;font-weight:bold;!important;text-decoration:underline}
a.postlink:hover {background-color: rgb(220,220,220);}

}

K Švejkově poznámce o špatném monitoru - monitor mám Eizo CS270 a barvy mám nastavené externí sondou správně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 03.11.2016 8:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.8.2016
Příspěvky: 203
Bydliště: Písek, jihočeský kraj
Můj Chrome na huaweii s androidem také vidí vše dobře.

_________________
http://rc-pozarni-utvar-pisek.webnode.cz/
http://rcpupisek.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 03.11.2016 8:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3552
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Když je to celá URL typu http://cs.lipsum.com/ tak odkaz bez problému v textu najdu. Když je ale někdo důsledný a odkaz jen nepřiplácne, ale uvede ho tak, jak by to mělo standardně být, tak už je to horší.

Příklad s default stylem
Příloha:
original.PNG
original.PNG [ 16.33 KiB | Zobrazeno 916 krát ]

a stejný text s podtržením (zde doplňkem stylish)
Příloha:
stylish.PNG
stylish.PNG [ 16.68 KiB | Zobrazeno 916 krát ]

V prvním vzorku mám tedy alespoň já problém ten odkaz najít. A je úplně jedno, na jakém monitoru. Najdu ho jen tehdy, pokud dopředu vím, že by tam měl být a cíleně ho hledám.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 03.11.2016 9:04 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16043
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
viewtopic.php?f=3&t=52081

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz