Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 80 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 23.06.2011 10:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 93
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Kabinku a dalsi dily jsem nasel tady. Je to anglicky obchod, takze by to mohlo dorazit relativne rychle.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 23.06.2011 10:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2011
Příspěvky: 217
Bydliště: Hrádek nad Nisou
dikes ja hledal ale nenasel ted jen sehnat nekoho kdo me to objedna ja sem lamik a neumim to z venku


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 23.06.2011 21:13 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Martin
Dnes prebehol úspešný zálet, na prvý šup :) Bez dovažovania a trimovania. Akurát treba motor mierne potlačiť a bude to O.K.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 23.06.2011 21:53 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 93
Bydliště: Praha 5 Smíchov
To muj Phoenix uspesne lezi v krabici a funguje jako lapac prachu... lital u predchoziho majitele, ja jsem se do vzduchu zatim nedostal - pred prvnim letem mam totiz par dotazu... predem podotykam ze je to moje prvni letadlo a bude to muj prvni let...

1. vydlicky - jak vice lidi zminovalo, originalni jsou potencionalni problem. Koupil jsem vidlicky od MPJet, bohuzel jsem vsak netrefil velikost, takze z tahel klouzou a nebo musi byt hodne zasroubovane a pak nedosahnou k pace. Ma nekdo ozkousene nejake jine, ktere pasuji?

2. Vzpera kridla - ma cca 30cm, coz mi prijde malo, sachta v kridle ma hloubku cca 60cm (az k servu kridelek), ale po cca 15cm je v sachte zarazka prez kterou se nejde dostat dal a bohuzel se ani neda podivat co tam prekazi. Resil jste nekdo delsi vzperu (vyztuhu), nebo je to zbytecne?

3. Jak velke vychylky? Insiprovat se treba u EGE a podobnych houboletu, resp. jake mate nastavene vy?

_________________
Phoenix 2000; Durafly Cessna 182; T9x+Open9x+FrSky
NE SoloPro II; HK450 V2
X-RAY T3; Trx E-maxx


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 24.06.2011 12:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2011
Příspěvky: 217
Bydliště: Hrádek nad Nisou
chorche píše:
Kabinku a dalsi dily jsem nasel tady. Je to anglicky obchod, takze by to mohlo dorazit relativne rychle.


Tak mam problem neposilaji do cech a jak jsem koukal na letadlo tak ta stavajici kabinka je sice slepena ale kdyz se sklapnou vrtulky tak pri moznem znovu zapnuti motoru je riziko ze se zachytnou prave za tu kabinku coz je docela nemile nemate nekdo nejakou radu jak tohle vyresit diky moc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 24.06.2011 18:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Gluck píše:
chorche píše:
Kabinku a dalsi dily jsem nasel tady
http://www.gamecycle.co.uk/index.php?ma ... ix&x=0&y=0
Je to anglicky obchod, takze by to mohlo dorazit relativne rychle.

Tak mam problem neposilaji do cech...

Už posílají i do Čech.

Obrázek


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 24.06.2011 20:44 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 93
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Gluck ma pravdu... sice si muzes vybrat pri registraci zemi a nehlasi to chybu, pokud ale dokoncujes objednavku, zobrazi se oznameni ze do CR neposilaji (coz vzhledem k tomu ze je to v ramci EU trochu nechapu, ale budiz). Takze je nutne pohledat jine zdroje ND :?

_________________
Phoenix 2000; Durafly Cessna 182; T9x+Open9x+FrSky
NE SoloPro II; HK450 V2
X-RAY T3; Trx E-maxx


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 25.06.2011 7:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2011
Příspěvky: 217
Bydliště: Hrádek nad Nisou
panove dotaz kde maji byt kridelka a kde klapky nejak jsem to rozchodil jen nevim kde ma byt co diky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 25.06.2011 7:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2011
Příspěvky: 220
Ako to myslíš že kde majú byť? Keď akože na krídle ktoré majú byť krídelká a klapky tak krídelka na konci krídel a klapky bližšie pri trupe ale neviem ako si to myslel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 25.06.2011 10:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2011
Příspěvky: 217
Bydliště: Hrádek nad Nisou
dekuji presne tak jak jsi me odpovedel jsem to i myslel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: škubání motoru
PříspěvekNapsal: ned 26.06.2011 16:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2011
Příspěvky: 59
Bydliště: Ostrava/Neratovice
Obrázky: 4
Ahoj, před pár dny jsme mel tvrdší přistání na čumák. modelu se viditelně nic moc nestalo, jen se trochu zarazil vrtulový kužel blíže k trupu.To jsem na místě opravil a šel zas do vzduchu, motor měl ale divný zvuk a celé éro se chvělo.
Dolétal jsem baterku šel domů. Druhý den vyndal motor a zjistil že je osa trochu zaražená hlouběji v motoru a posunuté ložisko, sesadil jsem vše zpět na své místo a roztočil.
Problém je v tom, že když dám více jak 1/4 plynu, tak motor začne cukat až vypadne ze sychronu. Při nižších otáčkách jede OK. Když se dotknu roztočené osy nepatrně hází.
Otázka zní, co může způsobovat cukání motoru? že by ohnutá osa? nebo se přenastavilo časování reglu ?
Pokud to má motor za sebou, jaký nejvhodnějším motorem(původní:2815/1050Kv) by šel nahradit (vrtuli mám setovku) ?
Stalo se vám něco podobného ?

_________________
Phoenix2000 EPP; Elan od Reicharda; Kestrel od Nine Eagles; Sim:Phoenix v3.0; DX6i(Mod2)+AR6100E


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27.06.2011 10:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 93
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Na RCGroups doporucujou Turnigy2836 jako nahradu setoveho motoru. Vrtuli bych taky komplet vymenil za kvalitnejsi (sam mam v planu Pohodalet kuzel a Aeronaut listy).

K memu prispevku - bod c.2 vyresen, staci troska "nasili" a vyztuha jde zasunout dale do kridla, tudiz by nemel byt problem pouzit treba 1m tyc/trubku (delsi jsem v modelarskejch prodejnach nenasel, ideal by byl +-1.2m)

_________________
Phoenix 2000; Durafly Cessna 182; T9x+Open9x+FrSky
NE SoloPro II; HK450 V2
X-RAY T3; Trx E-maxx


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27.06.2011 11:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
chorche píše:
Gluck ma pravdu... sice si muzes vybrat pri registraci zemi a nehlasi to chybu, pokud ale dokoncujes objednavku, zobrazi se oznameni ze do CR neposilaji (coz vzhledem k tomu ze je to v ramci EU trochu nechapu, ale budiz). Takze je nutne pohledat jine zdroje ND :?

Byla ta objednávka, u které to odmítlo doručení do ČR, nějak váhově nebo rozměrově výjimečná ? Byla třeba těžší než 2 Kg ? V "Delivery Information" k tomu eshopu píšou, že zásilky posílají přes Royal Mail a Royal Mail normálně podporuje doručovaní do ČR. Možná mají v eshopu jenom chybu a stačilo by jim poslat email s upozorněním na to, že tam mají chybu a ať si ji opraví nebo ať jasně zdůvodní proč nedoručují do ČR. Pokud mají v eshopu chybu tak než to opraví nejspíš bude stačit provést objednávku běžným emailem. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27.06.2011 13:50 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 93
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Primo u oznameni ze do CR nezasilaji je poznamka at je kontaktuji mailem ohledne domluveni jineho zpusobu dopravy. Jelikoz zatim zadny ND na Phoenixe nepotrebuju (coz se po prvnim letu muze zmenit :D), tak jsem objednavku dale neresil.

_________________
Phoenix 2000; Durafly Cessna 182; T9x+Open9x+FrSky
NE SoloPro II; HK450 V2
X-RAY T3; Trx E-maxx


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27.06.2011 14:45 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.10.2008
Příspěvky: 18
Bydliště: České Budějovice
Já jsem po vyhoření původního motoru pořídil motor Turnigy 2836 (přišel naštěstí i s kleštinou pro jeho 4mm hřídel). Namontovat ten nový motor byla hrozná práce, protože v čumáku není moc místa pro prsty a motor má tendenci se náhodně pootáčet, navíc je potřeba posunout dvě z dírek pro šroubky, které mají u tohoto motoru jinou rozteč, a zvětšit otvor pro hřídel. Doporučuju taky rovnou prodloužit přívodní dráty od motoru, aby se alespoň propojování s BECem dalo provádět v pohodlí mimo stísněný prostor v čumáku.

Po zamontování nového motoru mi při jeho zalétávání následně vyhořel původní BEC, takže jsem ještě dokoupil nový BEC Turnigy Plush 30 - ten zatím funguje OK a zdá se mi o třídu lepší, než ten původní. Vrtuli mám ještě původní, ale silně uvažuju u nějaké kvalitnější, protože se mi zdá, že mi teď ve vyšších otáčkách trochu vibruje. Původní mám i vidličky - přetažení bužírkou se celkem osvědčilo :wink:

Spojovací trubku do křídla jsem uprostřed provrtal a do vyvrtané dírky jsem zalepil kovovou tyčku (kousek hřebíku), takže teď mám jistotu, že je spojovací trubka zasunutá v křídlech symtericky. Na připevnění křídla jsem koupil nové nerezové šroubky za pár kaček v obchodě se spojovacím materiálem. Jsou o dost kvalitnější, než byly v původní šroubky. Na připevnění překližkové spojky jsem doma našel asi o polovinu kratší šroubky, než byly v krabici, takže je s nimi o polovinu míň práce. Montážní šroubky by to chtělo taky trochu zkrátit, ale ty nové jsou tak kvalitní, že se mi nepodařilo je obyčejným nářadím ani škrábnout :wink:

Jedna z dírek pro připevňovací šrouby v křídlech byla asi o milimetr mimo, proto jsem ji trochu převrtal, jinak bylo hrozně těžké tím šroubkem trefit závit. Kolem závitů v trupu jsem nalil lepidlo z tavné pistole a zaplnil s ním mezeru mezi závitem a trupem, protože se mi i tak poměrně často stávalo, že při šroubování jsem se po hmatu nemohl šroubkem správně trefit. Teď je montáž křídla snadná a rychlá, ještě ale přemýšlím, že bych možná někam do trupu zalepil magnet, na který by se daly montážní šroubky přichytit, když sesazuju křídlo ke trupu (teď je obvykle musím držet v puse).

Kabinu mám ještě původní, ale prochu mi praská v místech, kde jsou do ní vložené připevňovací čepy. Pokud se praskliny nebudou šířit, nebudu to řešit.

Ještě jedna zkušenost - jako přijímač jsem použil Spektrum kompatibilní přijímač Orange z Hobby Kingu s přídavným satelitním přijímačem (pozor, po připojení satelitu je potřeba provést nové párování s vysílačem, jinak satelit nefunguje) a s vysílačem DX6i zatím bez problémů (bez připojeného satelitu jsem ale několikrát zaznamenal výpadek řízení - naštěstí bez následků).

Tak ať to lítá. :P


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 80 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: HONZIK 22 a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz