Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Satelitní přijímač
PříspěvekNapsal: ned 04.03.2018 21:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.7.2013
Příspěvky: 299
Bydliště: Světlá nad Sázavou
Kolegové jistě tady je někdo kdo se zabývá elektronikou a možná i satelitní technikou.
Mám přijímač Synaps ZR 3000 ,pochopitelně záruka skončila před 3 měsíci.
Jdou pouze některé programy například jde prima +1 ale základní neposunutá Prima nejde ,jde program Čt 2 ale nejde Čt 1 ,tušíte jestli jde o poruchu přijímače nebo by mohl být poškozený firmware .Když na místo tohoto přijímače dám jiný tak funguje ,tudíž kabel a LNB je O.K.
Jde mi o to když jim to pošlu tak jestli budou přehrávat soft tak to bude pár Kč ,ale když to budou opravovat jak se to dnes dělá že vymění celou základní desku tak aby to nestálo to co nový přijímač.
Díky za rady a názory.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelitní přijímač
PříspěvekNapsal: ned 04.03.2018 21:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 904
tondas2 píše:
Kolegové jistě tady je někdo kdo se zabývá elektronikou a možná i satelitní technikou.
Mám přijímač Synaps ZR 3000 ,pochopitelně záruka skončila před 3 měsíci.
Jdou pouze některé programy například jde prima +1 ale základní neposunutá Prima nejde ,jde program Čt 2 ale nejde Čt 1 ,tušíte jestli jde o poruchu přijímače nebo by mohl být poškozený firmware .Když na místo tohoto přijímače dám jiný tak funguje ,tudíž kabel a LNB je O.K.
Jde mi o to když jim to pošlu tak jestli budou přehrávat soft tak to bude pár Kč ,ale když to budou opravovat jak se to dnes dělá že vymění celou základní desku tak aby to nestálo to co nový přijímač.
Díky za rady a názory.

Přijímač jsi už rozdělal?
Zkus jej rozdělat a zkontrolovat zda nejsou nafouklé kondíky, bývá to častá závada sat. přijímačů, ale tento model neznám.
Až ho rozděláš, hoď sem foto.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelitní přijímač
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 19:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.7.2013
Příspěvky: 299
Bydliště: Světlá nad Sázavou
Příloha:
DSCF9767.JPG
DSCF9767.JPG [ 127.76 KiB | Zobrazeno 585 krát ]
Příloha:
DSCF9768.JPG
DSCF9768.JPG [ 93.71 KiB | Zobrazeno 585 krát ]

Tak jsem to rozdělal a kondenzátory nafouklé nevypadají.
Zde je foto.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelitní přijímač
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 19:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 904
foto nic moc neostré

jestli nejsou nafouklé kondíky, tak ještě můžeš změřit napětí, někdy bývá u konektoru ze zdroje popis jednotlivých napětí, víc asi pro to neuděláš, buď servis nebo nový přijímač.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelitní přijímač
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 19:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 904
Koukám že zdroj je externí. Kondíky můžou být vadné, ale bez měřáků se neobejdeš.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelitní přijímač
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 19:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.7.2013
Příspěvky: 299
Bydliště: Světlá nad Sázavou
No nějaký multimetr mám ale co na nich mám naměřit ,jako kluk jsem se do elektroniky kdysi štoural ,ale přiznám že si už nepamatuju co na nich mám naměřit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelitní přijímač
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2018 21:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 904
Na kondíky by byl vhodný RLC můstek, podle napětí těžko zjistíš který je vadný, když nemáš dokumentaci.
Napětí můžeš ještě zkontrolovat na zdroji, určitě bude na zdroji nebo zezadu přijímač uvedeno.
Jinak spíš ti doporučuji servis bez znalostí a tech. vybavení to půjde špatně.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelitní přijímač
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 18:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 21.9.2015
Příspěvky: 597
To su rady......

Urob si tabulku zopar programov a napis si co bezi a co nebezi

Potom si pozri na lyngsat.com ake maju frekvencie, nad 10700 je hi pasmo pod je lo pasmo

Rovnako polarizacia su H a V

Cize mas 4 kombinacie

Alebo nejde 22khz prepinanie alebo 12/18 V, alebo ti prijimac zabudol disecq az mas viac lnb


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelitní přijímač
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 19:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2912
Bydliště: Olomouc, ČR
Když mu jde ČT2 a nejde ČT1 tak bych chybu v hardwaru nehledal když to je na stejném multiplexu. Buďto paměť dostala Alzheimera nebo to někdo rozšteloval.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelitní přijímač
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 22:06 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.4.2017
Příspěvky: 676
Bydliště: Napajedla
Tak si říkám, jestli nezačít od nuly (stejně to má rozladěno) a jít do továrního nastavení.
Někdy může být potřebná aktualizace - po mě to kdysi přijímač chtěl, ale to alespoň fungovalo, takže jsem to nezkoušel (pro jistotu :-) )
Nebo alespoň nové naladění.
Ale předpokládám, že takové jednoznačné pokusy už zkusil a marně. Takže jen pro sichr...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelitní přijímač
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 8:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.2.2014
Příspěvky: 1154
Bydliště: Blatnica, SR
Podľa mňa to bude tiež záležitosť nastavenia. Programy sa menia, na ich miesto sa dávajú ďalšie, a tie pôvodné sa napr. z SD vysielania presúvajú na HD vysielanie, a tam je potrebné iné nastavenie + oveľa kvalitnejší príjem, ináč to HD vysielanie buď ani nenájde, alebo ide kockato a seká.
Treba si dať aj zobraziť na satelite kvalitu a silu signálu.
Treba si napísať na papier, ktoré stanice nejdú, pozrieť, aké majú nastavenie a porovnať s http://www.lyngsat.com, kde je všetko aktuálne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelitní přijímač
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 9:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.7.2013
Příspěvky: 299
Bydliště: Světlá nad Sázavou
Vážení kolegové,tak jsem samozřejmě zkusil tovární nastavení,ladění programů je automatické má to funkci fast scan,zkusil jsem stáhnout ze stránek servisu aktualizaci firmwaru a udělat ,dopracoval jsem se k tomu že programy jdou všechny ale ty co nefungovali a te´d jdou tak se zasekávají.Zkoušel jsem samozřejmě zavolat do servisu jestli nemají nějakou radu a rada zněla že to asi bude deska a že deska 800 k tomu 450 práce a poštovné a balné tak že bude asi lepší to zahodit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelitní přijímač
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 10:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.2.2014
Příspěvky: 1154
Bydliště: Blatnica, SR
Zasekávajú sa preto, lebo buď nestíha satelit spracovávať HD signál, alebo máš malý dátový tok /zle nastavená parabola/.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Satelitní přijímač
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 23:35 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.4.2017
Příspěvky: 676
Bydliště: Napajedla
Taky bych řekl, že je to datovým tokem. Zejména pokud programy přešly do HD, tak to co stačilo pro slušný obraz už v HD datech procesor nezvládne.
Třeba opravdu pomůže přesnější naladění (nalezení nejsilnější špičky signálu) vč. kontroly všech spojů, kabelů, upevnění LNB a pod.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Blurcak, Kuta33 a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz