Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Gaint 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: pon 19.10.2015 16:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
No čupr, ahoj.
Tvé videjko už jsem našel včera :) Tak já pomůžu tobě, když bude jak a ty zase potom mě, páč se chystám pod stroměček Taranise :D Ale máš moc hezký videa, takže to půjde samo ;)
Teď jdu poslat fotky přímo výrobci FMS. Chtějí na posudek s technikem. Třeba by z nich mohlo i něco kápnout :D
Jinak lítám setový motor, zatim. Je to dostačující na maketový projev letu. Vertical limit se nekoná, ale stačí to. Plyn se pohybuje víceméně v horní poloze a pod půlku až při přistání. Je to stabilní a hodný, až jsem se divil. Na přistání s klapkama jde krokem, ale musí se mu podfukovat plynem.
Motor mám dát potom tem 360Kv z Pittse. Se setovou vrtulí to tam chválí, že to celkem ožije, ale jde nahoru spotřeba. Takhle lítám 5-8 minut a jsem pod půlkou baterky.
Mám 5Ah cihlu, repráky sound modulu v čumáku a stejně jsem dovažoval ještě 50g do krytu motoru.
Jsem na těch 110mm, co uvádí na Groups. Vážím 5kg. Pokud ty to ostruháš, tak budeš asi jinde s váhou ;)
Při pádu se mi strhlo servo výškovky. To isté co na křidélkách, směrovce a vysouvání ostruhy: FMS 3105. Našel jsem doma toto
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-modely-a-prislusenstvi/serva-a-prislusenstvi/serva-emax/es9258-micro-servo-emax-es9258 a je uplně stejné rozměrově. Tah má větší než jejich origo o 0.4kg/cm Dost možná by se od Emaxů našli na klapky.

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Gaint 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: pon 19.10.2015 16:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Díky za tip na serva, mrknu na to.
Jak vyjde hmotnost jsem sám zvědavý..
S Taranisem se pak ozvi, napípal bych ti ho tam kdybys chtěl.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Gaint 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: pon 19.10.2015 19:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2010
Příspěvky: 731
Bydliště: České Budějovice
Richarde, serva by mohly být tyto http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... 0_15s.html
nebo tyto http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... 0_11s.html
jednou jsem je omylem objednal jako standarty, protože je mají ve standartních servech, to by ti mohlo taky
pomoci.
Petře pokud je to zalité, tak s tím nic neuděláme :(


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Gaint 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: čtv 22.10.2015 17:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Tak éro je v cajku, teda skoro. Zjistil jsem, že je malinko hnutá hřídel motoru. Ložiska jsem měnil, ale ještě micro hází. Tak musim někde splašit kalenou osku 6x75mm, nejlépe válcovanou, broušenou. :x

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Giant 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: pát 23.10.2015 18:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2013
Příspěvky: 68
Zdravím,
Pro Rimra
Vím že to sem nepatří,ale chtěl jsem se podělit o info o plánovaném osazení motorem NTM 50-50 580 kv.
Mám ho osazený v Mustangu P-51 Starmax 1,6 m.
Magnety jsem nelepil,zatím osm letů 6,5 - 10 minut a drží.
Vrtule tato http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _1pc_.html.
Regl 100A Dlux Turnigy.
Baterie 5000 mAh 60 c Turnigy.
Letovka 3,92 kg.
Podle telemetrie po startu max odběr 86A při 23,5V,létáno do 4000 mAh kapacity.
Moc pěkný letový projev.
Příloha:
100_5990.JPG
100_5990.JPG [ 343.17 KiB | Zobrazeno 1342 krát ]

Příloha:
100_5993.JPG
100_5993.JPG [ 336.91 KiB | Zobrazeno 1342 krát ]

Příloha:
100_5991.JPG
100_5991.JPG [ 357.3 KiB | Zobrazeno 1342 krát ]


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Giant 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: pát 23.10.2015 18:36 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Super! Děkuju moc!
Tak možná ty magnety pořešili, protože na to těch stížností byly mraky. CO jsem pochopil, tak šlo o to, že to sice přilepili i kvalitním lepidlem, ale na barvu kterou byl plášť nastříkaný i zevnitř... Tak třeba to ti pidlovocí inženýři v procesu výroby napravili... :)
Díky za podrobné info, přesně o takové nějaké sestavě jsem uvažoval. Tak jsem rád že to šlape :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Giant 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: pát 23.10.2015 18:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15874
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
V Tigercatu- NTM 5060 jsem 2x uškvařil a 3x vracel magnety na místo i po předchozím prolepení :-(
Teď skoro celou sezonu SK3 5055 bez lepení a veeelmi OK.... Vyšší cena by se v těch uškvařených jaksi... rentovala... :?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Giant 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: pát 23.10.2015 19:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Naty SK3 jsem Jyrry koukal (SK3 je moje nejoblíbenější HK motočína), ale nemají v tom rozměru nic kolem těch 500ot...
Dokonce jsem přemýšlel, že tam dám ten vrtulníkový:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... heli_.html

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Giant 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: ned 25.10.2015 10:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Já jsem dříve ku své spokojenosti provozoval v P-47 motor od Aeolian. Za dva roky mě nezklamal...

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Giant 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: ned 25.10.2015 12:00 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
No a kerý?

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Giant 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: ned 25.10.2015 17:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Já měl 4250/600Kv na 4s. P-47 byl 1400mm, též od FMS.
Tady to bude chtít větší. Nicméně na Ebay, či Bighobby, Emotors je mají.Obdobný jsu i ty Silver Blue. Tady asi bude velikost 5055 adekvátní.
Doktor mi tehdá doporučoval nepsané pravidlo, že na 1kg váhy by mělo býti 100g váhy motoru.
Čiže 400g motor by měl dáti 4kg éro. V P-47, která měla 2kg jsem měl 200g motor a lítalo to se 4listou štokovou lopatkou hezky. Když jsem dal apc dvoulist, tak to byla ï stíhačka, jak má být.
Mně ten motor vyhovoval. V provozu byl vlažný, tichý a dělal to co bylo od něj očekáváno. :wink:

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Giant 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: pon 02.11.2015 20:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Přátelé, poznatek.
Na Rcgroups jsem se dal po vložení příspěvku do debaty s autorem. Ten totiž našel lék, na ty zatracený čínský podvozky a myslím, že nejen je.
Velikán výroby houboletů, jako je FMS, je i tamní LX model ( Lanxiang)
Ten do svých modelů dává holé mechanické podvozky, jen s motorkem a zavitovkou. O ovládání se stará externí kontroler. Neříkám, že je to nerozbitný, ale asi účinnější a hlavně levně levnější, než kupovat nové a nebo čekat na reklamace.
Spočívá to jen v tom, že se musí vybastlit ta Hočiminova pomstychtivá destička co řídí chod motorku. Motorek se napojí přímo do kontroleru, jen +/-.
On to naplikovat na svého 1.7m Mustanga, kolegovi na našeho Corsaira a zatím jsou s tím spokojeni a hlavně to funguje...
Tu odkaz na jeho blog: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2062729
Odzkoušel jak LX controller, tak i JP, který se prý po mailové nechá vydyndat samotný na F-Hobby.¨
Oba jsou za moc hezký peníz, kolem 10ti doláčků.
Myslím, že je to řešení všem, co mají problém s podvozky a rozhodně si myslím, že se to nechá využít i jinde. Nevím kolik to snese voltů, ale na 5.5v to maká v pohodě, možná i 5v to zmákne, víc nevím. Nevím jak je to citlivý. Funguje to na bázi zvýšení napětí. Motorek dojede do konce a jak začne odebírat víc, jednotka to vyhodnotí, vypne a další cvak to jede zpátky. Pro jejich LX Corsaira to mají se sekvencéram zavírání dvířek.
Rozhodně do toho jdu. Výrobců je víc a kvalitních. Možná časem zainvestuju do toho od Robarta, který má i spoždění na každým kanálu. Že jsem o tom nevěděl na začátku sezony...

Namátko tady https://www.google.cz/search?q=retract+controller&client=opera&hs=Thf&biw=1280&bih=915&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAmoVChMI1uOo16HyyAIVBcAOCh1vXgTd#imgrc=_

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Giant 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: pon 02.11.2015 23:43 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15874
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Dá se tam (nebo jinde) vykoukat na kolik stoupne okamžitý proud ve chvíli když to zastaví?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Giant 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: pon 02.11.2015 23:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
To jsem nenašel, ale na jedno z těch co jsem dal na odkaze, je max 2.7A a standard 0.5A Tady je pár dní staré video toho chalana, s tim kontrolérem od LX na stejných podvozcích co mám. Podle vide to vypíná okamžitě, žádný dlouhý bručení motorů. https://www.youtube.com/watch?v=RTwVuGn9zv8

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: F4U Corsair Giant 1700mm FMS
PříspěvekNapsal: úte 03.11.2015 0:29 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15874
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Já na to šel trochu jinak, před (kompletní) podvozek jsem do napájení vřadil stabilizátor 7805 (v pouzdru TO220); ten má omezení proudu na max. 1,5A a tím mi snad tu elektroniku v servu také ochrání; zatím doma "na sucho" to funguje. Navíc to napájím 2s LiFe a ten stabilizátor mi to srazí na 5V.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: mracek25 a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz